سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

مخالفت با فروش سهام فولاد اکسین به نام خوزستان به کام دلالان

فروش 31.4 فولاد اکسین خوزستان توسط سازمان خصوصی سازی به فولاد مبارکه اصفهان موافقان و مخالفانی در استان به دنبال داشت اما حقیقت ماجرا از چه قرار است؟

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، خبری مبنی بر اینکه بلوک 31.6 درصدی شرکت فولاد اکسین خوزستان شامل یک میلیارد و 422 میلیون و 493 هزار و 607 سهم به قیمت پایه هر سهم 2131 ریال و ارزش کل پایه 3 هزار و 31 میلیارد و 333 میلیون و 876 هزار و 517 ریال فردا (8/8/97) توسط سازمان خصوصی‌سازی روی میز مزایده می‌رود و در سایت سازمان خصوصی درج می‌شود.

در ادامه این خبر آمده است: این بلوک شرکت فولاد اکسین خوزستان به‌صورت 20 درصد نقد و بقیه اقساط 4 ساله بافاصله هر قسط شش ماه، در حالی به وکالت از سوی گروه ملی صنعتی فولاد ایران در روز 7 آبان ماه امسال روی میز فروش می‌رود که مبلغ سپرده شرکت در این مزایده نیز 90 میلیارد و 940 میلیون و 16 هزار و 296 ریال تعیین‌شده است.

 


فروش سهام فولاد اکسین به فولاد مبارکه اصفهان رسماً به ما اعلام‌نشده است

اسماعیل کروشاوی مدیرعامل فولاد اکسین خوزستان در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز می‌گوید: خبر واگذاری سهام فولاد اکسین به فولاد مبارکه رسماً به ما اعلام‌نشده است، و اطلاعی از چگونگی واگذاری نداریم.

وی با اشاره به بدهکار بودن شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران به سازمان خصوصی‌سازی می‌افزاید: گروه ملی موفق به پرداخت بدهی خود به سازمان خصوصی نشده است به همین دلیل سازمان خصوصی‌سازی اقدام به فروش سهام آن در شرکت فولاد اکسین کرد.

مدیرعامل فولاد اکسین خوزستان عنوان می‌کند: تا زمانی که فروش سهام فولاد اکسین به فولاد مبارکه رسماً به ما اعلام‌نشده این شرکت ازنظر ما سهام‌دار نیست.

کروشاوی بیان می‌کند: گروه ملی یک شرکت خوزستانی است که به سازمان خصوصی‌سازی بدهکار است بنابراین هر شرکت که توانایی کمک به‌صورت آورده سرمایه در گردش را داشته باشِد می‌تواند به کمک اکسین بیاید.

بر اساس این گزارش، رسانه‌های استان خبری در تأیید و یا رد خبر فوق درج نکردند اما صحبت‌هایی عزیز قنواتی مدیرعامل فولاد اکسین خبر واگذاری 31.6 درصد سهام فولاد اکسین خوزستان به فولاد مبارکه اصفهان را تأیید کرد، وی در این رابطه به خبرنگار فارس گفت: امروزه کلیه شرکت‌های فولادی به‌صورت سهامی اداره می‌شوند، چراکه برای ادامه حیات نیاز به سرمایه در گردش، بازار و مواد اولیه دارند اما در صورت فقدان این سه مقوله مخصوصاً مواد اولیه مجبور هستند با شرکت‌های دیگر ارتباط داشته باشند.

بهترین تصمیم وصل فولاد اکسین به یک شرکت فولادساز است

وی با انتقاد از نگاه خودمحور به برخی صنایع در استان بیان کرد: در این شرایط بهترین تصمیم، وصل فولاد اکسین خوزستان به یک شرکت فولادساز است، چراکه این شرکت واحد فولادسازی ندارد.

مدیرعامل سابق فولاد اکسین خوزستان بابیان اینکه مواد اولیه فولاد اکسین خوزستان را فقط می‌تواند فولاد هرمزگان، فولاد مبارکه و فولاد خوزستان تأمین کند، افزود: فولاد اکسین خوزستان چنانچه بخواهد فقط از اِسلب فولاد خوزستان استفاده کند با توجه به اینکه اسلب فولاد خوزستان کوچک است سبب پایین آمدن تولید شرکت فولاد اکسین می‌شود بنابراین فولاد اکسین مواد موردنیاز خود را باید با ترکیبی از فولاد خوزستان و هرمزگان یا فولاد مبارکه اصفهان تأمین کند.

خوزستانی‌ها مابقی سهام را به نفع استان خریداری کنند

 قنواتی عنوان کرد: فولاد مبارکه اصفهان فقط 30 درصد سهام فولاد اکسین را خریداری کرد مابقی دست وزات رفاه است که فولاد خوزستان می‌تواند از این فرصت به نفع استان استفاده کرده و 70 درصد سهام را خریداری کند.

وی در خصوص برخی اظهارات مبنی بر اینکه خرید سهام توسط فولاد مبارکه این ذهنیت را به وجود آورده که نیروی غیربومی را در قالب نیروی کار یا مدیر به سمت شرکت فولاد اکسین سرازیر کند، عنوان کرد: فولاد مبارکه با خرید 30 درصد سهام فولاد اکسین قطعاً نه حق انتصاب مدیر و یا مدیرعامل دارد و نه می‌تواند دخل و تصرفی در جذب نیروی کار داشته باشد.

 

قنواتی در رابطه باقدرت خرید مابقی سهام شرکت فولاد اکسین (اکنون در مالکیت شستا است) توسط سرمایه‌گذار خوزستانی عنوان کرد: در شرایط فعلی به لحاظ اقتصادی هیج عقل سلیمی نمی‌پذیرد سرمایه خود را صرف خرید شرکت کند چراکه سود دلالان اقتصادی، بازار، ارز و... شاید خیلی بالاتر از فولاد کل کشور باشد.

وی افزود: اما خرید سهام این قبیل شرکت‌ها به دلیل فراهم کردن فرصت‌های اشتغال اغلب سود اجتماعی و سیاسی دارد تا سود اقتصادی و حسابداری داشته باشد.

قنواتی گفت: در حال حاضر فولاد مبارکه اصفهان نسبت به سرمایه‌گذاری که کرده است سود آن فقط 7 درصد است و ما 10 درصد، درواقع حاشیه سود فولادها در کل کشور بیشتر از 10 درصد نیست.

فروش سهام فولاد اکسین ربطی به تأمین فولاد از اصفهان ندارد

اسماعیل کروشاوی اما معتقد است، فروش سهام فولاد اکسین ربطی به تأمین فولاد موردنیاز از فولاد مبارکه را رد می‌کند و می‌گوید: فروش سهام صرفاً یک سرمایه‌گذاری است و فولاد مبارکه شرکت همکار ما است.

سهام‌دار طبق قانون عضو هیئت‌مدیره می‌شود

وی عنوان می‌کند: فولاد مبارکه اصفهان بر اساس سهمی که خریده می‌تواند در هیئت‌مدیره عضو داشته باشد و عضو خود را طبق قانون می‌تواند از خارج از استان هم انتخاب کند؛ 3 عضو هیئت‌مدیره توسط صندوق سرمایه‌گذاری تعیین شدند، 1 عضو شستا و مدیرعامل توسط صندوق تعیین می‌شود.

 مدیرعامل فولاد اکسین در پاسخ به‌احتمال اینکه فروش سهام به اصفهانی‌ها سرازیر شدن نیروی کار به استان را به دنبال دارد، گفت: هر کارگذاری در فولاد اکسین موظف است نیروی موردنیاز را از استان تأمین کند در غیر این صورت تخلف کرده است؛ زمانی که در خصوص جذب نیرو از خارج استان اقدام می‌شد قطعاً غفلت شده است.

مدیریت‌های نیابتی و به حاشیه بردن صنعت فولاد خوزستان

یکی از طرح‌های توجیهی فولاد خوزستان تأمین مواد اولیه شرکت‌های فولادی خوزستانی مانند: گروه ملی صنعتی فولاد ایران، فولاد کاویان، نورد لوله، لوله‌سازی اهواز و فولاد اکسین است، اما واگذاری مدیریت غول‌های فولادی کشور به غیربومی‌ها گروه ملی را به تعطیلی کشاند، تولید نورد لوله را به حداقل رساند، کاویان ولوله سازی هم مواد اولیه موردنیاز خود را از استان اصفهان تأمین کردند.

اراده‌ای برای هلدینگ کردن شرکت‌های فولاد وجود ندارد

قطعاً بهترین راهکار برای نجات صنایع استان تأمین مواد اولیه موردنیاز آن‌ها در داخل استان، بالا بردن تولید و یافتن بازار ثابت بدون توصل به پدیده دامپینگ برای فروش محصولات فولادی است، اما در خوزستان هیچ سیاست و مدیریتی اراده‌ای برای هلدینگ کردن شرکت‌های فولاد استان وجود ندارد و هرکدام از شرکت‌های فولاد به‌صورت مجزا فعالیت می‌کنند؛ مدیریت استان و نمایندگان مردم در مجلس اما به‌جای صیانت از صنعت استان به نطق‌های شعارگونه روی آورده‌اند.

 

حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در رابطه با تعهدات خود به فولاد اکسین خوزستان به خبرنگار فارس در اهواز گفت: شرکت فولاد مبارکه همواره خود را نسبت به شرکت‌های سرمایه پذیر خود مسئول و متعهد می‌داند؛ کمک به شرکت فولاد اکسین در تمامی ابعاد مانند: تولید، تأمین مواد، انتقال دانش فنی و ... است.

تأمین 600 هزار تن تختال فولاد اکسین از فولاد مبارکه اصفهان

وی با تأکید بر حفظ استقلال حقوقی فولاد اکسین، در کنار برقراری تعاملات مناسب با سایر سهامداران، صنایع و مقامات استانی عنوان کرد: فروش مستقیم و غیرمستقیم نزدیک به 600 هزار تن تختال فولادی طی سال 96 و شش‌ماهه 97 از گروه فولاد مبارکه به فولاد اکسین در این راستا قابل ارزیابی است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه تعهدات فولاد مبارکه مربوط به تأمین مواد اولیه فولاد اکسین است، بیان کرد: بازار محصولات فولاد اکسین بازار گسترده‌ای است که عمدتاً در 4 حوزه تجاری، صنایع نفت و گاز، صنایع دریایی و کشتی‌سازی و صنایع ساخت مخازن تحت‌فشار است و فولاد مبارکه تنها شرکتی در کشور است که با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در سال‌های اخیر در ایجاد خطوط پیشرفته کربن‌زدایی و گاز زدایی (RH-TOP) و سولفور زدایی (DS)، در بخش فولادسازی و ریخته‌گری خود توانمندی تولید تختال‌های کیفی در تمام 4 گروه نام‌برده را به دست آورده است.

افزایش ظرفیت نامی اکسین با تختال‌های به عرض 2000 و ضخامت 200 و 250 میلی‌متر فولاد مبارکه

عظیمیان افزود: به لحاظ ابعادی نیز امکان تولید تختال‌های با عرض 2000 میلی‌متر و ضخامت 200 و 250 میلی‌متر، در کشور تنها در شرکت‌های فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان فراهم است؛ تغذیه خط فولاد اکسین با این تختال موجب افزایش بهره‌وری آن و گامی در جهت تحقق ظرفیت نامی این خط است.

وی در توضیح اهمیت این موضوع عنوان کرد: عملیات فولاد اکسین در سال‌های اخیر به دلیل عملکرد تولید پایین‌تر از ظرفیت نامی و همچنین تولید محصولات تجاری با ضرر و یا سود غیرقابل‌توجیه و ناچیز همراه بوده است.

عظیمیان افزود: بنابراین تأمین پایدار تختال مناسب ازنظر کیفی و کمی اولویت اول فولاد مبارکه است؛ جالب است بدانید با تولید محصولات کیفی در اکسین، سایر صنایع پایین‌دستی نظیر لوله‌سازی‌ها مثل لوله‌سازی اهواز و .... نیز عملاً رونق پیدا می‌کنند.

وی در رابطه با چگونگی بالا بردن تولید در فولاد اکسین توسط فولاد مبارکه گفت: قطعاً فولاد مبارکه با تأمین تختال کیفی، موجبات خروج این شرکت از زیان انباشته را در کوتاه‌ترین زمان ممکن فراهم کرده و این محصولات ارزش‌افزوده بسیار بالایی را نصیب این شرکت می‌کند.

عظیمیان افزود: به دلیل تولید عمدتاً گریدهای تجاری، علاوه بر اینکه برای فولاد اکسین سود مالی نداشته منجر به زیان نیز شده است؛ از طرفی کشور از مجموعه توانمندی‌های عظیم این شرکت نیز محروم شده است.

وی عنوان کرد: ازآنجایی‌که بازار محصولات تجاری در کشور بسیار محدود است، با حرکت اکسین به سمت تولید محصولات کیفی، فرصت بسیار مناسبی برای اختصاص این سهم از بازار به سایر تولیدکنندگان در این عرصه نظیر فولاد کاویان به وجود خواهد آمد.

خودکفایی کشور و استان از واردات گریدهای موردنیاز صنعت نفت و گاز

عظمیان، پرسنل شرکت فولاد اکسین را پرسنلی بسیار توانمند و آموزش‌دیده توصیف کرد و افزود: به‌طور حتم با انتقال دانش فنی فولاد مبارکه، عملیات تولید در این شرکت آسان شده و بر ظرفیت نامی و تولیدات باکیفیت، زمینه اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم مرتبط با محصولات تولیدی شرکت فراهم می‌شود.

وی بیان کرد: باعرضه تولیدات باکیفیت، نظیر گریدهای موردنیاز صنعت نفت و گاز، کشور از واردات آن‌ها بی‌نیاز شده و صرفه‌جویی ارزی مناسبی حاصل می‌شود که از این مزایا، همه مردم خوزستان و کشور بهره‌مند می‌شوند.

عظمیان عنوان کرد: طرح توسعه فولادسازی و ریخته‌گری فولاد اکسین نیز که پیش‌ازاین مجوزات آن اخذشده، پیگیری و فولاد مبارکه علاوه بر ایفای وظایف خود به‌عنوان سهامدار، از تمامی ظرفیت‌های فنی و اجرایی خود برای کمک در این راه کوتاهی نمی‌کند.

وی در رابطه بانفوذ و تأثیر فولاد مبارکه در حوزه مدیریتی اکسین گفت: شایسته‌ترین افراد برای اداره شرکت اکسین، مدیران و پرسنل فعلی آن هستند که به‌خوبی به فرآیندهای تولیدی، پشتیبانی، اداری و ستادی آن واقف هستند؛ ضمن اینکه موفقیت فولاد اکسین، موفقیت صنایع لوله‌سازی و کشتی‌سازی، نفت و گاز و درنهایت موفقیت ملت و کشور است.

 

فولاد اکسین و شریعتی

در آذرماه سال گذشته غلام‌رضا شریعتی استاندار خوزستان در نشست دبیرخانه شرکت‌های نوردی خوزستان در رابطه با بحث واگذاری شرکت فولاد اکسین خوزستان به خارج از خوزستان اظهار کرد: به‌هیچ‌عنوان اجازه نمی‌دهیم که شرکت فولاد اکسین به خارج از استان واگذار شود.

اکنون استاندار و برخی افراد نزدیک به او در رابطه با فروش سهام فولاد اکسین به اصفهانی‌ها مخالف هستند اما راهکاری را برای خرید سهام فولاد اکسین در استان را ارائه نمی‌دهند.

مخالفت استاندار به نفع واسطه‌های اقتصادی

طبق گفته‌های مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با این سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه تنها شرکتی در کشور است که 4 در حوزه تجاری، صنایع نفت و گاز، صنایع دریایی و کشتی‌سازی و صنایع ساخت مخازن تحت‌فشار می‌تواند نیازهای فولاد اکسین را تأمین کند

استاندار خوزستان مخالفت فروش سهام فولاد اکسین به فولاد مبارکه اصفهان است با توجه به اینکه فولاد مبارکه تنها شرکتی است که می‌تواند نیازهای فولاد اکسین را تأمین کند، مدیریت استان با مخالفت خود اولاً: با کدام ارز درصدد واردات نیازهای فولاد اکسین است؟ ثانیاً: در این شرایط که دولت برای تأمین واردات کالاهای اساسی با مشکل ارزی مواجه است استاندار چه هزینه‌ای را قرار است به داشته‌های استان تحمیل کند؟ مخالف با سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در خوزستان قرار است به نفع کدام دلالان اقتصادی و به جیب کدام لابی سیاسی برود؟

استاندار خوزستان با اشاره به اهمیت هماهنگی و انسجام شرکت‌های فولادی در خوزستان، می‌گوید: اولویت ما باید منافع جمعی شرکت‌های فولادی و هدفمان رونق همه‌جانبه در این صنعت باشد، آیا منفعت و گردش صنایع بزرگ جزء با سهام مشترک صورت می‌گیرد؟

تجربه نشان داده است، مدیریت استان و نمایندگان برای جبران ورشکستی گروه ملی به‌جای تأمین مواد اولیه شرکت به دنبال راهی برای تزریق پول به سیستم مالی شرکت هستند.

شرکت نکردن فولاد خوزستان در مزایده فروش فولاد اکسین

 آیا شرکت فولاد خوزستان به‌عنوان شرکتی که اکسین در زیرمجموعه آن است در این مزایده فروش سهام فولاد اکسین خوزستان توسط سازمان خصوصی‌سازی  شرکت کرد؟ طبق شنیده ها پاسخ خیر است اما با فرض اینکه فولاد خوزستان در مزایده شرکت کرده باشد  آیا برنده شدن فولاد خوزستان، فولاد اکسین را از تأمین کالای موردنیاز که انحصاری فولاد مبارکه است بی‌نیاز می‌کند؟ بهتر نیست به‌جای اینکه چوب لای چرخ صنایع استان بگذاریم در انتخاب مدیران حوزه صنعت که قول و قرارهای سیاسی است تجدیدنظر کنیم؟

به گزارش خبرگزاری فارس، در حال حاضر 60 درصد سهام فولاد اکسین در دست وزارت رفاه، 31.6 به فولاد مبارکه فروخته شد و 8.4 همچنان در دست گروه ملی صنعتی فولاد ایران است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد