سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

طرح جدید آمریکا در سوریه برای سد کردن نفوذ ایران با همکاری ترکیه!

در طرح مورد نظر آمریکایی‌ها برای منطقه امن، این نیرو‌های آمریکایی و اروپایی هستند که باید بر منطقه امن نظارت کنند و مدیریت آن را بر عهده گیرند. یک مقام ارشد در کاخ سفید در همین رابطه توضیح داد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از سوی مشاوران خود مجاب شده که حداقل ۲۰۰ نظامی آمریکایی نیز به نیرو‌های وعده داده شده اروپا برای استقرار در منطقه امن واقع در شمال سوریه (حدود ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ نیرو) بپیوندند.
کد خبر: ۸۹۲۶۶۶
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۹ 17 April 2019

طرح «منطقه امن» در شمال سوریه ـ که چند سالی است از سوی آمریکا و ترکیه دنبال می شود و هر بار که مذاکرات جدی میان مقامات دو کشور برای ایجاد این منطقه امن در شمال سوریه آغاز شد، تحت تأثیر اختلافات میان دو کشور، مذاکرات با بن‌بست روبه رو شده و تاکنون توافقی میان دو کشور در این زمینه نشده است.

به گزارش «تابناک»؛ پس از چند ماه اختلاف میان واشنگتن و آنکارا و توقف مذاکرات میان آنها، بار دیگر مسأله ایجاد منطقه امن در شمال سوریه در دستور کار آن ها قرار گرفته است و دور از انتظار نیست که توافقی میان آن ها حاصل شود.

با این حال، همچنان اختلافات جدی میان این دو بازیگر مداخله‌گر در بحران سوریه در مورد ایجاد منطقه امن باقی است.

منطقه امن چیست؟

پیش از آنکه به اختلاف میان آمریکا و ترکیه بر سر ایجاد منطقه امن در شمال سوریه و ملاحظات و منافع آن ها اشاره شود، لازم است توضیح مختصری از مختصات منطقه امن و چیستی آن ارائه شود.

آن طور که رسانه های ترکیه می گویند، منطقه امنی که ترکیه به دنبال آن است، با عمق ۳۲ کیلومتر در طول ۴۶۰ کیلومتری مرزها امتداد داشته و شامل شهرها و شهرک‌های سه استان سوریه یعنی حلب، رقه و حسکه خواهد بود. بارزترین مناطق این منطقه امن مناطق موجود در شمال خط فاصل میان دو روستای صرّین (استان حلب) و عین‌عیسی (استان رقه) و نیز شهر قامشلی، شهرک‌های راس‌العین، تل‌تمر، درباسیه، عامودا، ووردیه، تل‌حمیس، القحطانیه، الیعربیه، المالکیه (استان حسکه) و عین‌العرب (استان حلب) و تل‌ابیض (رقه) هستند.

طرح جدید آمریکا در سوریه برای سد کردن نفوذ ایران با همکاری ترکیه!

اختلاف بر سر چیست؟

آنکارا و واشنگتن در مورد تشکیل منطقه امن چند اختلاف اساسی دارند؛

نخست: مدیریت و نظارت بر منطقه امن؛ در طرح مورد نظر آمریکایی ها برای منطقه امن، این نیروهای آمریکایی و اروپایی هستند که باید بر منطقه امن نظارت کنند و مدیریت آن را بر عهده گیرند. یک مقام ارشد در کاخ سفید در همین رابطه توضیح داد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از سوی مشاوران خود مجاب شده که دست کم دویست نظامی آمریکایی نیز به نیروهای وعده داده شده اروپا برای استقرار در منطقه امن واقع در شمال سوریه (حدود 800 تا 1500 نیرو) بپیوندند.

این در حالی است که آنکارا حساسیت ویژه ای روی این موضوع دارد و بر این باور است برای رفع تهدید از سوی واحدهای مدافع خلق (YPG) باید ارتش ترکیه، مدیریت این منطقه را بر عهده داشته باشد.

در همین زمینه به تازگی اردوغان گفته است: «چیزی که برای ما مهم است این که ترکیه کنترل منطقه امن را به دست خواهد گرفت. ما نمی‌توانیم کنترل آن را به آلمان، فرانسه یا آمریکا واگذار کنیم. من این را به صراحت به آنها گفته‌ام.»

پیش از این «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه نیز در پنجاه و پنجمین نشست امنیتی مونیخ، خواستار مشارکت انحصاری ترکیه در مدیریت منطقه امن در شمال سوریه شده بود.

دوم: دور شدن کردها از مرز: مسأله مورد اختلاف دیگر اینکه آمریکایی ها به آنکارا اعلام کرده اند پیش از تشکیل منطقه امن کردها از مرز دور نخواهند شد و زمانی برای دور شدن آن ها از مرز میانجیگری می کند که ترکیه ایجاد منطقه امن را بپذیرد.

در همین زمینه، «ریچ اوتزین» مستشار ارشد وزارت خارجه آمریکا در عملیات سوریه در جریان یک همایش گفت که اگر «منطقه امن» ایجاد شود، «[گروه] YPG را از مرزهای سوریه و ترکیه دور خواهیم کرد».

این مستشار آمریکایی دور کردن نیروهای کُرد از مرزهای سوریه و ترکیه را منوط به «تشکیل صحیح منطقه امن» دانست و عنوان کرد، «با این شیوه سلاح سنگین را از مرزها دور کرد‌ه‌ایم». 

این سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا ادامه داد: «ترکیه به شدت با استقرار نیروهای YPG در مرزهای خود مخالف است و هنگامی که به روابط بین YPG و «پ.ک.ک» (حزب کارگران کردستان) و حمله‌ای که «پ.ک.ک» از سال هاست علیه ترکیه به راه انداخته نگاه می‌کنیم، باید اندکی با ترکیه انعطاف داشته باشیم».

اوتزین تأکید کرد: «آیا ضرورت دارد که ترکیه عملیات نظامی گسترده‌ای را یک‌جانبه برای حل این مشکل و پاکسازی مرزهای خود از YPG انجام دهد؟ به نظر من، خیر... منطقه امن می‌تواند این درگیری را حل کند».

سوم: پس گرفتن سلاح ها: اختلاف دیگر به مسأله سلاح های آمریکایی در دست کردها مربوط می شود؛ مسأله ای که ترک ها به دیده تردید بدان می نگرند و معتقدند که آمریکایی ها سلاح های خود را از کردها پس نخواهند گرفت.

در همین رابطه، اردوغان به تازگی گفته فکر نمی‌کند، آمریکا سلاح‌ها را از شبه‌نظامیان کرد در سوریه پس بگیرد.

اردوغان گفت: «ژنرال‌هایی که با او بودند گفتند، شماره سریال‌های این سلاح‌ها را دارند و وقتی که همه کار تمام شد، سلاح‌ها را جمع‌آوری خواهند کرد. من این حرف را صادقانه نمی‌دانم.»

اهداف دو کشور از ایجاد منطقه امن

بی گمان مهم ترین هدف ترکیه از ایجاد منطقه امن در شمال سوریه را باید دور کردن کردهای مسلح از مرزهای خود دانست. از دیدگاه آنکارا، کردهای وابسته به YPG مهم ترین خطر امنیتی در مرزهای ترکیه با سوریه قلمداد می شوند.

کسب حوزه نفوذ امن در شمال سوریه نیز یکی دیگر از اهداف دولت اردوغان است که از آغاز بحران سوریه تاکنون دنبال شده است.

در مقابل آمریکایی ها اهداف دیگری را دنبال می کنند. همان طور که در اظهارات مقامات آمریکایی نمایان است، مهم ترین هدف آنها سد کردن نفوذ ایران است.

کما اینکه یک مقام ارشد در کاخ سفید در گفت وگو با رویترز با اشاره به اینکه منطقه امن در شمال سوریه می‌تواند به حفظ صلح و آرامش بین ترکیه و شبه‌نظامیان کُرد کمک کند، هدف اصلی ایجاد چنین منطقه‌ای را این گونه بیان کرد: «این منطقه امن به عنوان سدی در برابر نفوذ ایران عمل خواهد کرد».

به طور کل، گویا آمریکایی ها برای حفظ نفوذ خود در سوریه پس از شکست داعش توسط ارتش سوریه، چاره ای جز پیشبرد یک طرح جدید ندارند؛ طرحی که ضمن تداوم نفوذ آنها در سوریه، اختلافات آن ها با آنکارا را نیز کاهش دهد. حال باید دید که آمریکایی ها تا چه اندازه خواسته های ترکیه را برآورده می کنند و آنکارا نیز تا چه اندازه از شروط خود کوتاه می آید.

موضع ایران

ایران بارها اعلام کرده به دلیل نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، مخالف تشکیل منطقه امن در شمال سوریه است و ضمن انعکاس دیدگاه دولت سوریه، خواهان تسهیل شرایط برای استقرار ارتش سوریه در شمال این کشور شده است. کما اینکه محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در سفر روز چهارشنبه خود به آنکارا، خواستار استقرار ارتش سوریه در شمال این کشور شده است.

از دیدگاه ایران، استقرار ارتش سوریه در این منطقه، علاوه بر رفع نگرانی های امنیتی ترکیه از سوی کردها، می تواند حل و فصل بحران سوریه را تسریع کند.

آشنایی با پیش‌بینی و هشدار سریع هواشناسی

کد خبر: ۸۹۲۸۲۹          

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۴ 18 April 2019
پیش‌بینی‌های عمومی ما برای سد گلستان و رودخانه گرگانرود باید زودتر مورد توجه قرار می‌گرفت و اخطار‌ها جدی گرفته می‌شد که اینطور نشد.

سیل هنوز هم تمام نشده است. حتی اگر بگویند آب در شهر‌ها کمی فروکش کرده، اما سیل تمام نشده و به این زودی‌ها هم تمام نمی‌شود. خانه و دام و مال بسیاری از دست رفته و هنوز هم احتمال بارش وجود دارد و این را سازمان هواشناسی می‌گوید که سحر تاجبخش، رئیسش در جلسه دو روز گذشته مجلس حاضر شد و از عملکرد این سازمان و انتقادات موجود گفت. او با اشاره به اینکه این سازمان ۷۲ ساعت قبل از وقوع سیل‌های اخیر، اطلاعیه و اخطار‌های لازم را صادر کرده است به چرایی عدم صدور زودتر هشدار‌ها اشاره کرد و گفت: «پیش‌بینی ۱۵ روز قبل انجام نگرفت، زیرا صحت آن‌ها قابل اعتماد نیست».

احد وظیفه، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی به «آزادی» می‌گوید در اروپا هم هشدار‌ها ۴۸ ساعت زودتر صادر میشود. چرا که وقتی هشداری صادر می‌کنید پشتش اقدام نیاز است و این اقدام هزینه دارد. به این ترتیب هشدار‌ها با چنان میزانی از اطمینان باید باشند که بعد از آن مشکلی ایجاد نشود و سازمان‌هایی که با توجه به هشدار‌ها وارد عمل شده‌اند از هشدار‌های غلط شاکی نشوند. «خروجی وضع هوا را بر اساس دو هفته زودتر اعلام نمیکنیم. از سوی دیگر وقتی ما هشداری می‌دهیم این به عملکرد سازمان‌هایی که هشدار‌ها به آن‌ها مربوط است هم ربط دارد. اینکه این سازمان‌ها بر اساس تجربه و ریسک چه واکنشی نسبت به هشدار‌ها داشته باشند. مثلا مدیر سد باید بداند از مصحول هواشناسی چطور استفاده کند «ما در ایام نوروز از ۴ رو قبل هشدار و اطلاعیه دادیم نه ۴۸ ساعت زودتر. چرا که تعطیلات در راه بود و عده بسیاری مسافر بودند. برای مثال پیش‌بینی‌های عمومی ما برای سد گلستان و رودخانه گرگانرود باید زودتر مورد توجه قرار می‌گرفت و اخطار‌ها جدی گرفته می‌شد که اینطور نشد، اما برای سد دز که سه روز زودتر اخطار دادیم دیرهنگام بود».

پیش‌بینی‌های دیگر پیش‌بینی‌هایی است که ۱۲۰ ساعت جلوتر به وزارت نیرو فرستاده می‌شود و در آن روان‌آب رودخانه را به صورت عددی محاسبه میکند و البته این روند در ۱۵ سال گذشته وجود داشته. «بهتر است قبل از آنکه صحبت‌های غیرکارشناسی ملاک قرار گیرد ببینیم واقعیت امر چیست. در همین سال‌های اخیر سیل‌های ویران‌گر در کشورهایی، چون ژاپن، فرانسه و ایتالیا خسارات وحشتناکی به جا گذاشته است. حتی در آمریکا که در حوزه مسائل جوی بسیار پیشرفته است و هر منطقه‌اش ماهواره‌های هواشناسی قوی‌ای دارد هم سیل توانسته کشته و خسارات فراوانی به جا بگذارد».

او در ادامه اضافه می‌کند که ما در مجموع وضعیتمان بد نیست، ولی مانند سایر بخش‌ها توسعه نداشته‌ایم و به بهبود کیفیت این حوزه بها داده نشده. کشور‌های توسعه‌یافته سالانه میلیارد‌ها دلار از نظر تجهیزات برای علوم جوی هزینه می‌کنند. هرچه سامانه و ابزار تحلیل نرم‌افزار‌هایی که مدل‌های عددی را پردازش میکنند قوی‌تر و حرفه‌ای‌تر باشد، کارشناسان راحت‌تر میتواند تصمیم‌گیری کنند و برای همین هم اَبرکامپیوتر‌ها در حوزه هواشناسی کاربرد بسیاری دارد.

او می‌گوید در مقایسه با کشور‌های منطقه و کشور‌هایی مانند ترکمنستان، اذربایجان یا کشور‌های عربی ممکن است از نظر تجهیزات عقب‌تر باشیم، اما نیروی انسانی ما بسیار بهتر و قوی‌تر است و باید بگویم نیرو‌های کارشناسمان قابل‌قیاس با تمام کشور‌های پیشرفته دنیاست و همین هم نشان‌دهنده این است که ما بیش از پیش نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم، چون سازمانی مانند سازمان هواشناسی سازمانی تحقیقاتی-عملیاتی است و حوزه تحقیقاتش بسیار مهم است. چرا که شناخت از جو هر روز در حال توسعه است و با این وجود نمی‌توان گفت: تحلیل کارشناس‌های ما ضعیف است.

وظیفه همچنین می‌گوید اخطاریه‌های این سازمان برای دستگاه‌های دیگر می‌فرستد قابل پیگیری نیست و آن‌ها نمی‌توانند پیگیر ضمانت اجرای آن‌ها شوند «محاسبات فوق سریع و معادلات عددی که جو را شبیه‌سازی میکنند، ده تا ۱۵ روزه است و دو سالی است این مدل‌های عددی در برخی کشور‌ها به ۱۵ روز رسیده است که الان آمریکا جزو آن کشورهاست و حتی مدل ارزیابی اروپا هم ۱۰ روز است. پیش‌بینی ما هم مطابق روال دنیاست و با این وجود اگر این پیش‌بینی‌ها را با مدل‌های ۴۸ ساعت قبل قیاس کنید فرق‌های بسیار زیادی وجود دارد و نمی‌توان گفت: پیش‌بینی‌های ده یا ۱۵ روزه مانند پیش‌بینی‌های نزدیک‌تر و ۴۸ ساعت گذشته است»

مسؤولی که برای خدمت به مناطق سیل‌زده آمد

                                        تصویری متفاوت از حجت‌الاسلام سیدمحسن شفیعی مسؤول دفتر رهبری در دانشگاه‌های خوزستان در مناطق سیل زده درحا ل کمک به نیروهای جهادی منتشر شد.                                    

مسؤولی که برای خدمت به مناطق سیل‌زده آمد

ه گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، حجت‌الاسلام سید محسن شفیعی مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان در مناطق سیل زده خوزستان حضور پیدا کرد.

در حالی تصویری از مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان در فضای مجازی منتشر شد که حجت‌الاسلام سید محسن شفیعی در حال کار کردن در کنار گروه‌های جهادی بود.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، 23 فروردین نیز حجت‌الاسلام سید محسن شفیعی  با حضور در منطقه کیانشهر اهواز در ساخت سیل‌بند به نیروهای جهادی و مردمی حاضر در منطقه کمک کرد.

شناسایی جاسوسان سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه در مراکز حساس کشور

علوی

وزیر اطلاعات اعلام کرد که ده‌ها جاسوس جذب‌شده از سوی سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه، در مراکز حساس کشور شناسایی شده و در اختیار دستگاه قضائی قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام محمود علوی در سخنرانی پیش خطبه نماز جمعه این هفته تهران با گرامی‌داشت جایگاه و مقام سربازان گمنام امام زمان (عج) اظهار کرد: تفاوت نگاه اسلام با دموکراسی این است که اسلام حکومت مردمان صالح را برای همه مردم مطرح می‌کند. در نظام اسلامی همه نهادها برای مردم است از جمعه وزارت اطلاعات که برای شما مردم عزیز است. کار این وزارت خانه بر پایه اخلاق شرعی، قانون جمهوری اسلامی، هدایت‌های امام خمینی (رة) و رهنمودهای مقام معظم رهبری است.

وی ادامه داد: ریل گذاری اطلاعاتی حاصل بررسی‌های کلان در پرتو رهنمودهای راهگشای مقام معظم و استفاده از تجارب سربازان امام زمان (عج) است. این سازمان از مردم و برای مردم است امنیت را برای مردم و سلب امنیت را برای دشمنان مردم می‌خواهد.

وزیر اطلاعات افزود: این سازمان به دنبال امنیت در تمام زمینه‌ها و عرصه‌ها همچون در زمینه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، رسانه‌ای، جان و مال و آبروی مردم برای مردم است.

وی با بیان اینکه بیان دستاوردهای سربازان گمان امام زمان (عج) در یک جلسه کوتاه امکان پذیر نیست، خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته با ۱۱۴ تیم تکفیری ،۱۱۶ تیم مرتبط با منافقین، ۴۴ تیم ضد انقلابی ۳۸۰ تیم قاچاق مواد مخدر بر خورد شده است. عملیات ۱۸۸ تیم عملیاتی خنثی شده، از جمله آخرین آنها دستگیری ۴ نفر در جنوب غرب کشور و کشف ۱۵ هزار فشنگ کلاشینکف بوده است.

وزیر اطلاعات گفت: همچنین تلاش سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه برای جلب جاسوس خنثی شده است. ده‌ها جاسوس که جذب سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه شده بودند، در مراکز حساس کشور شناسایی شده و در اختیار دستگاه قضائی قرار گرفته‌اند. گزارش شناسایی این جاسوس‌ها مایه بهت همه کسانی شد که در جریان عملکرد وزارت قرار گرفتند و سرویس‌های بیگانه که این افراد را جذب کرده بود دچار گیجی کرد.

وی در ادامه گفت: در ضد جاسوسی، راهبرد را از ضد جاسوسی پدافندی به راهبرد ضد جاسوسی آفندی تغییر داده و در مصاف با سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه و دشمن ضربه‌های کاری وارد کردیم. در برابر آمریکا، سی‌آی‌اِی شبکه جاسوسی این کشور ۲۹۰ جاسوس در کشورهای مختلف از جمله ایران شناسایی شدند و تبادل اطلاعاتی با کشورهای دوست صورت گرفت و ارتباط با آن با منابع بهم ریخت و کمیته شکست در آمریکا تشکیل شد و رئیس سی‌آی‌اِی این ضربه را تأیید کرد.

وی ادامه داد: اخیراً یاهو نیوز با ۱۹ نفر از صاحب نظران امنیتی آمریکا مصاحبه داشت که یکی از آنها اروین مکلو تحلیل‌گر امنیت ملی آمریکاست که گفت این اتفاق فاجعه‌آمیزترین شکست بعد از ۱۱ سپتامبر است. یکی دیگر از مقامات سی‌آی‌اِی آمریکا می‌گوید وقتی این اتفاق افتاد، گویا هیچ مسئله‌ای دیگر برای ما وجود نداشت، وقتی سوخت و سازهایی رخ می‌دهد همه چیز بد و تاریک پیش می‌رود. این ضربه طوری بود که آمریکایی‌ها از آن به عنوان افتضاح اطلاعاتی یاد کردند و در آینده نزدیک جزئیات آن در مصاف با سی‌آی‌اِی در اختیار مردم از طریق رسانه ملی و سایر رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

علوی سپس گفت: چنین اقدامی درباره  اِم‌آی‌سیکس انگلیس هم صورت گرفته که به استحضار مردم خواهد رسید. فرزندان مردم در وزارت اطلاعات سلطه اطلاعاتی خود را در اعماق رژیم اشغالگر قدس دارند که صدای آنها درآمد. در یکی از اقدامات؛ جاسوسانی که قطعات معیوب را در مراکز حساس می‌آوردند، ضد جاسوسی وزارت اطلاعات موفق به کشف و خنثی کردن آن شد.

وی خاطر نشان کرد: وزارت اطلاعات در مبارزه با مفاسد اقتصادی بر مفسدان اقتصادی بی‌رحمانه تاخته و مبارزه جدی با قاچاق ارز کرده است. در شرکتی که وابسته به یکی از بانک‌ها در خارج از کشور بود، ۲۰۹ میلیون درهم اماراتی سرقت شد سارق که خانم بود و در خارج از کشور فراری بود،  را به کشور برگرداندیم. فردی ۱۵۰ میلیارد پول مردم را هک کرده و به یکی از کشورهای همسایه گریخته بود نیز به کشور برگردانده و اموال به مردم بازگردانده شد.

وی تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند که فعال اقتصادی باید احساس امنیتی اقتصادی کند، امنیت اقتصادی مد نظر ماست. فرزندان شما در حوادث اخیر سیل همراه مسئولین، نیروهای مسلح و نیروهای مردمی حضور یافتند و بخشی از حقوق خود را نیز دادند.

وزیر اطلاعات خاطر نشان کرد: امروز تحریم‌های آمریکا عملاً تأثیر خود را به برکت مقاومت شما مردم و رهنمودهای مقام معظم رهبری، از دست داده است. برخی از مقامات کشورهای همسایه گفته‌اند فکر نمی‌کردیم ایران آنقدر قوی باشد و بتواند در برابر فشار تحریمی آمریکا مقاومت کند. این قوت و قدرت نتیجه وحدت مردم و مسئولین در سایه هدایت‌های مقام معظم رهبری به ویژه در گام دوم است که باید وحدت خود را مستحکم‌تر کنیم.

 علوی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که بر پرهیز از اختلاف تاکید دارد، ادامه داد: وزارت اطلاعات با جامعه اطلاعاتی ارتش، سپاه پاسداران، ناجا، قوه قضائیه، وزارت دفاع، شورای عالی امنیت ملی، شورای امنیت کشور و همه دستگاه‌های مؤثر در امنیت دست برادری داده و وحدت مثال‌زدنی بین نیروهای امنیتی حاکم است که نتیجه امنیت پایدار در کشور در منطقه‌ای ضدامنیتی است.

وی در پایان تاکید کرد که وحدت بسترساز فرج امام زمان(عج) و نمادی از از انتظار حضرت است.

اعلام تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های آبادان در روز شنبه

فرماندار ویژه آبادان از تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مهدکودک‌های این شهرستان در روز شنبه خبر داد.

زین‌العابدین موسوی در گفت‌وگو با ایسنا - منطقه خوزستان اظهار کرد: کلیه مدارس، دانشگاه‌ها و مهدکودک‌ها در آبادان در روز شنبه، ۳۱ فروردین ماه تعطیل هستند.

کامبک رویایی نفت آبادان برابر فولاد

تیم نفت آبادان در هفته بیست و ششم لیگ برتر فوتبال کشور برابر فولاد به پیروزی پرگل رسید.

به گزارش ایسنا منطقه خوزستان، داربی فوتبال خوزستان بین دو تیم فولاد و نفت آبادان از ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه امروز در ورزشگاه فولاد برگزار شد که شاگردان سرجیو با حساب ۴ بر یک برنده این دیدار شدند.

در دقیقه ۱۸ بیت سعید از سمت چپ نفوذ کرد و پاس او درون محوطه جریمه به لوسیانو پریرا رسید و به گل اول فولاد تبدیل شد.

در دقیقه ۴۸ نیز جاناتان بالوتلی در موقعیت تک به تک با گلر فولاد، توپ را درون دروازه سرخ پوشان جای داد. در دقیقه 64 ضدحمله نفت منجر به گلزنی طالب ریکانی شد. 

در ادامه که میل گلزنی بازیکنان نفت دو چندان شده بود در دقیقه ۷۲ بالوتلی گل سوم این تیم را به ثمر رساند. البته فرار فاخر تهامی در شرایط مشکوک به آفساید باعث شده بود که مدافعان فولاد به نشانه آفساید بایستند که همین غفلت باعث به گل رسیدن نفت شد.
 
در دقیقه بالوتلی باانگیزه و آماده روی اشتباه مدافعان فولاد در موقعیت تک به تک توانست دروازه سالاری را باز کند.

برد برابر فولاد دومین برد متوالی نفت آبادان در لیگ برتر است.

نفت با این برد ۲۷ امتیازی شد ولی در رده سیزدهم باقی ماند. فولاد نیز با ۳۳ امتیاز در رده ششم قرار دارد.

تغییر ساعت شروع مدارس و دانشگاه‌ها در اهواز

مسیر راه آهن اهواز - اندیمشگ

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در نامه ای ساعت شروع فعالیت مهدکودک ها، مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، در نامه مدیر کل مدیریت بحران خوزستان آمده است: " با توجه به وقوع سیلاب های اخیر و افزایش دبی عبوری از رودخانه کارون و انسـداد جـاده هـای سـاحلی اهـواز و در  نتیجـه با افزایش ترافیک شهری مواجه بودیم. پس از بررسی پیشنهادات ارائه شده و بنا به موافقت و دستور جنـاب آقـای دکترشـریعتی اسـتاندار و رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان، بدینوسیله زمان فعالیت مهدکودک ها، کلیه مقاطع تحصـیلی ( پـیش دبسـتانی، ابتدایی و متوسطه ) و کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان اهواز از تاریخ 31 فروردین ماه تـا اطـلاع بعـدی تغییر کرده است.

زمان فعالیت مهدکودک ها، کلیه مقاطع تحصیلی (پیش دبستانی، ابتدایی و متوسطه) و کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نوبت صبح از ساعت 8:30 صبح تا 12:15 و در نوبت بعدازظهر از ساعت 13:30 تا 17:15 خواهد بود.

همچنین زمان شروع کلاسهای درسی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی سطح شهرستان اهواز از تاریخ 31 فروردین ماه تا اطلاع بعـدی ساعت 8:30  صبح است."

به گزارش ایسنا، این در حالی است که دانشگاه شهید چمران اهواز ساعت شروع کلاس‌ها را از ۷:۳۰ اعلام کرده بود.

رئیس‌جمهور شنبه به خوزستان سفر می‌کند

رئیس جمهور برای بررسی آخرین وضعیت مناطق سیل زده، روز شنبه 31 فروردین به خوزستان سفر می‌کند.

به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی شنبه 31 فروردین ماه برای بررسی آخرین وضعیت مناطق سیل زده به خوزستان سفر می‌کند.

رئیس جمهور قرار است تا صبح شنبه به استان لرستان سفر و پس از آن وارد خوزستان شود.

همچنین روحانی قرار است تا در جلسه ای پیرامون بررسی مشکلات سیل زدگان خوزستان و ارائه آخرین خدمات به آن ها حضور پیدا کند.

جشن ازدواج دو زوج سیل زده خوزستانی


عکس  23:21:5 1398/01/29
981-12082-5 کد خبر
جشن ازدواج دو زوج سیل زده خوزستانی امروز 29 فروردین ماه در سالن ورزشی خانه والیبال اهواز برگزار شد.

عکس: مهناز دژبان  - ایسنا خوزستان

انتهای پیام

برآورد اولیه خسارات سیل بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان است

مدیر کل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به اینکه برآورد اولیه خسارات سیل بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده است، گفت:به لطف الهی و با تلاش شبانه‌روزی، سیلاب با چنین حجمی، بدون تلفات مدیریت شد.

به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، کیامرث حاجی زاده شامگاه (۲۹ فروردین ماه) در جلسه ستاد بحران خوزستان با حضور رئیس قوه قضاییه که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: میانگین بارش از ابتدای سال آبی تاکنون ۵۱۳ میلی‌متر بوده که نسبت به سال گذشته ۲۱۲ درصد و نسبت به بلندمدت ۷۰ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: مجموع کل ظرفیت سدهای خوزستان حدود ۲۲ میلیارد متر مکعب است که حدود ۹۷ درصد مخازن پر است.

حاجی زاده با اشاره به وقوع سیلاب با دوره برگشت هزار ساله در حوضه کرخه ادامه داد: میزان آورد کل حوضه‌های آبریز خوزستان از ابتدای سال آبی تاکنون به استان خوزستان بیش از ۳۵ میلیارد متر مکعب است؛ ورود ۱۳ و نیم میلیارد مترمکعب سیلاب به سدهای خوزستان از ابتدای فروردین ماه بیش از کل حجم برنامه‌ریزی سدها، بوده است.

وی ادامه داد: پیک دبی ورودی سد دز نزدیک به ۶ هزار و ۵۷۸ مترمکعب بر ثانیه و در سد کرخه ۸ هزار و ۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه و تعدیل رهاسازی، متناسب با شرایط پایین دست انجام شده است.

 حاجی زاده در خصوص اقدامات انجام شده در امر پیشگیری از سیلاب تصریح کرد: بازگشایی خروجی‌های رودخانه کرخه به سمت تالاب هورالعظیم به منظور تسریع در تخلیه سیلاب، پیگیری احیای فیوز پلاک‌های طبیعی مانند کانال های بحره، مالح و کانال محیط زیست، همچنین شناسایی ۵۱۳ نقطه بحرانی و ترمیم و استحکام سیل بندها از تابستان سال قبل بوده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده جهت آمادگی برای مدیریت سیلاب خاطرنشان کرد: اقداماتی از قبیل تشکیل جلسه کارگروه سیلاب و مخاطرات از آذرماه ۹۷، راه‌اندازی مرکز مانیتورینگ مدیریت و کنترل حوادث استان و دریافت ارتباط از دستگاه‌های اجرایی، تشکیل کمیته فنی علمی در مدیریت بحران استان و برگزاری دوره ها و سمینارهای متعدد آموزشی جهت اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و شهرستان‌ها، همچنین فعال نمودن کارگروه‌های ۱۴ گانه مدیریت بحران و الزام به برگزاری جلسات منظم ماهیانه از جمله این اقدامات بوده است.

مدیر کل مدیریت بحران خوزستان در خصوص اقدامات مقابله با پدیده سیلاب در خوزستان تصریح کرد: اعلام وضعیت فوق العاده در خوزستان، تشکیل ۱۴ جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان از ابتدای سال جاری، تأمین حدود ۲ هزار ماشین آلات با کمک و همکاری سپاه، ارتش و دستگاه‌های اجرایی و همچنین تقسیم کار بین شرکت‌های بزرگ منطقه‌ای (به عنوان پشتیبان شهرستان‌ها)، جلوگیری از ورود سیلاب به شهر اهواز( احداث ۲۱ کیلومتر دایک ظرف ۴۸ ساعت) و جلوگیری از آب‌گرفتگی شهرهای سوسنگرد گوریه، شیبان، رفیع، کوت سیدنعیم و... به وسیله انحراف سیلاب و احداث و ترمیم و تقویت سیل بندها، اسکان حدود ۱۴۸ هزار نفر از چهارم فرودین ماه 98 تا کنون در ۹۱ اردوگاه اسکان اضطراری از جمله این اقدامات است.

وی با اشاره به وضعیت روستاها و شهرهای خوزستان در پی وقوع سیل، ادامه داد: ۱۲۱ روستا دچار آبگرفتگی شده‌اند. همچنین 800 واحد مسکونی و 8 هزار و 700 مسکن روستایی در این سیلاب آسیب دیده اند.

حاجی زاده در خصوص جابجایی و تخلیه روستاهای در معرض خطر، تصریح کرد: ۲۷۴ روستا (به صورت کلی و جزیی) تخلیه شده و در خصوص جابجایی عشایر در معرض خطر پیگیری‌های لازم انجام شده است.

وی افزود: انسداد جاده ها و مسیرهای خطر آفرین، جاده‌های ساحلی و نقاط حادثه‌خیز، همچنین جابجایی و اسکان مسافرین نوروزی در مکان‌های امن، هدایت سیلاب به سمت کانون‌های ریزگرد و پیگیری تامین نیازهای غذایی و بهداشتی افراد سیل زده و نجات بیش از ۶۰۰۰ نفر گرفتار در سیلاب انجام شده است.

مدیر کل مدیریت بحران خوزستان در خصوص جلوگیری از بازگشت فاضلاب به درون شهرها بیان کرد: نصب پمپ و ماشین آلات مکنده فاضلاب و جلوگیری از بازگشت فاضلاب به درون شهرها با انجام تمهیدات لازم از جمله کارهایی بوده که انجام شده است.

وی در خصوص قطعی آب در سطح خوزستان بیان کرد: با شروع سیلاب آب ۹۳ مجتمع آبرسانی با ظرفیت یک هزار و 81 روستا قطع شده بود که در حال حاضر تعداد ۱۱ مجتمع آب روستایی با حدود ۶۹ روستای تحت پوشش قطع است.

حاجی زاده با اشاره به اینکه برآورد اولیه خسارات بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده است، بیان کرد:به لطف الهی و با تلاش شبانه‌روزی، سیلاب با چنین حجمی، بدون تلفات مدیریت شد.

وی در خصوص بازسازی مناطق سیل زده گفت: تشکیل کمیته نحوه بازگشت روستاییان و تعیین اداره کل امور روستایی به عنوان ناظر و عضویت دستگاههای اجرایی با هدف پاکسازی و بررسی ایمنی و پایداری منازل مسکونی از جمله اقدامات انجام شده است.
 
حاجی زاده با بیان اینکه امیدواریم مقامات قضایی در خصوص جلوگیری از تجاوز به حریم و بستر رودخانه ها کمک کنند، بیان کرد: تسریع در تکمیل سد مخزنی بختیاری، جبران خسارات کشاورزی با استفاده از کمک‌های بلاعوض تسهیلات کم بهره و استمهال وام ها و حمایت مالی در توسعه بیمه حوادث، تامین اعتبار لایروبی رودخانه‌ها و ترمیم سیل بندها، جبران خسارات وارده به بخش‌های عمرانی، تجهیز ستادهای مدیریت بحران، توسعه طرح‌های آبخیزداری، توسعه و تجهیز ایستگاه های هواشناسی، مقاوم سازی ساختمانهای عمومی (بیمارستانها، مدارس و ...) و بافت‌های فرسوده و شریان‌های حیاتی از جمله پیشنهاداتی است که امید است به آنها توجه کافی شود.

رقابت جودوکار خوزستان در مسابقات قهرمانی آسیا

جودوکار خوزستانی در اولین تجربه خود در تیم ملی بزرگسالان در رقابت‌های قهرمانی آسیا به روی تاتامی می‌رود.

 به گزارش ایسنا منطقه خوزستان، مصطفی ریاحی فر جودوکار ۱۷ ساله خوزستان و اهل شهرستان شوشتر، فردا (شنبه) در قالب تیم ملی بزرگسالان در رقابت‌های قهرمانی آسیا که در فجیره امارات برگزار می‌شود با حریفان خود رقابت می‌کند.

ریاحی فر اولین بار است که با عضویت در تیم ملی بزرگسالان راهی این مسابقات شده است. او پیش از این در قالب تیم ملی نوجوانان در رقابت‌های آسیایی شرکت و به عنوان هفتمی رسیده بود.

او در وزن ۶۰- کیلوگرم با حریفانی از کشورهایی از جمله ازبکستان، مغلولستان، چین، ژاپن، استرالیا و کره جنوبی به رقابت می پردازد. ۳۰ جودوکار در وزن او حضور دارند.

ادامه رگبار در خوزستان تا اواسط هفته

مدیرکل هواشناسی خوزستان از پیش بینی ادامه رگبار همراه با رعد و برق و تگرگ خبر داد.

محمد سبزه‌زاری در گفت‌وگو با ایسنا - منطقه خوزستان، اظهار کرد: فعالیت سامانه بارشی با شدت و ضعف تا اواسط هفته آینده ادامه دارد.

وی افزود: در این مدت این سامانه برای ساعاتی موجب افزایش ابر، رگبار و رعد و برق به ویژه در نیمه شمالی و شرقی خواهد شد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان ادامه داد: عمده فعالیت این سامانه طی امروز بیشتر در نواحی شمالی، شمال شرقی، شرقی و بقیه نقاط به صورت نقطه‌ای است. احتمال بارش تگرگ هم به صورت نقطه‌ای مورد انتظار است.

سبزه‌زاری گفت: در شبانه‌روز گذشته هندیجان با 34 و دهدز با 12 درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین نقاط خوزستان بودند. تغییرات دمای اهواز در این مدت نیز بین 20 تا 29 درجه سانتیگراد در نوسان بود.

رشد 212 درصدی بارش‌های خوزستان نسبت به سال گذشته

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: امسال پربارشترین و سیلابی ترین سال در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته در منطقه زاگرس بوده است که این امر سختی مدیریت سیلاب را به وضوح نشان می‌دهد. سیلاب‌ها به صورت 100 درصد قابل کنترل نیستند و تنها می‌توانیم سیلاب‌ها را مدیریت و خسارات را کاهش دهیم.

به گزارش ایسنا – منطقه خوزستان، محمد سبزه‌زاری در جلسه ستاد بحران خوزستان که شامگاه پنجشنبه (۲۹ اسفندماه) در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون مجموع بارش خوزستان 513 میلیمتر بوده است که نسبت به درازمدت 70 درصد افزایش و نسبت به سال گذشته 212 درصد افزایش بارندگی داشته‌ایم.
 
وی افزود: در استانهای مجاور خوزستان مانند ایلام تاکنون 847 میلیمتر بارندگی ثبت شده است که میزان بارندگی این استان در مدت مشابه سال گذشته 323 میلیمتر بوده است. همچنین میزان بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد 761 میلیمتر گزارش شده در حالی که سال گذشته تا این مدت 183 میلیمتر ثبت شده است و مابقی استان‌های آبریز خوزستان نیز به همین گونه بارندگی داشته‌اند.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: اگر به میزان اختلاف بارش‌ها نسبت به دراز مدت توجه شود مشاهده می‌کنیم که خوزستان هشتمین استان در این زمینه است.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: پربارش‌ترین سال های کشور در استان های مجاور متفاوت بوده است. خوزستان در سال 71، ایلام در سال ۹۴ و ۹۵، استان لرستان نیز در سال ۷۱ و ۷۲ پربارشترین سال را داشته اند. یعنی در سال‌هایی که خوزستان پربارش بود استان‌های مجاور ما این همه بارش را نداشته‌اند.

سبزه زاری گفت: امسال پربارشترین و سیلابی ترین سال در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته در منطقه زاگرس بوده است که این امر سختی مدیریت سیلاب را به وضوح نشان می‌دهد. سیلاب‌ها به صورت صد در صد قابل کنترل نیستند و تنها می‌توانیم سیلاب‌ها را مدیریت و خسارات را کاهش دهیم.

مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به پیش بینی وضعیت جوی یک ماه آینده، بیان کرد: مدل‌های اقلیمی نشان می‌دهد که هسته بارشی در لرستان، کرمانشاه تا همدان وجود دارد که در یک ماه آینده می تواند بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیمتر بارندگی داشته باشند؛ البته مدل‌های اقلیمی خطاهای خود را دارند.

وی افزود: اگر بخواهیم برای پاییز سال آینده برنامه ریزی کنیم فعلا مدل‌های اقلیمی برای سه ماه آبان، آذر و دی نشان می‌دهد که بارندگی نیمی از استان نرمال و در نیمه شرقی کمی پایین تر از نرمال بارندگی خواهیم داشت.

اعلام حالت فوق‌العاده در آبادان به دلیل وقوع مد بزرگ

فرماندار آبادان با اشاره به احتمال وقوع مد بزرگ در رودخانه اروند رود، از اعلام حالت فوق العاده در این شهرستان خبر داد.

سید زین العابدین موسوی در گفت و گو با ایسنا - منطقه خوزستان، اظهار کرد: با توجه به احتمال وقوع مد بزرگ در رودخانه اروند رود در این شهرستان حالت فوق العاده اعلام شده است.

وی افزود: قطعا اگر مد بزرگ در رودخانه اروند رخ دهد، بر رودخانه بهمنشیر تاثیرگذار است.

فرماندار آبادان گفت: عملیات لازم جهت جلوگیری از ورود آب به مناطق در حال انجام است.

چرا سعید قاسمی بر سخنان ضد امنیت ملی اش اصرار دارد؟

/ نهادهای اطلاعاتی دلیل طرح این سخنان را بررسی کنند

بسیاری از مسئولان، رسانه‌ها و تحلیل‌گران با تکذیب سخنان سعید قاسمی درباره نحوه حضور جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین، این نوع اظهارات ـ در حالی که آمریکایی‌ها به بهانه‌های واهی و بنا بر فشار لابی صهیونیستی اقدام به قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه‌های تروریستی کرده اند ـ درباره حضور در پوشش لباس جمعیت امدادی و همکاری با یک گروه تروریستی به نام القاعده را بازی در زمین دشمن و تلاشی در راستای ضربه زدن به نظام و انقلاب تحلیل کرده اند.
کد خبر: ۸۹۲۸۰۴
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۹ 18 April 2019

«واقعیت این است که در بوسنی در قلب اروپا اتفاقاتی افتاد، ما حضور پیدا کردیم، به تبع ما القاعده آمد. القاعده‌ای‌ها ـ بعد از حضور ـ استیل ما را گرفته بودند از سربند و پرچم گرفته تا شکل گردان‌ها و... همان استیل ما را آنها در آنجا به اجرا درآوردند»؛ این سخنان «سعید قاسمی» است که درباره نحوه کمک ایران به مردم بوسنی مطرح شد؛ موضوعی که حواشی بسیاری را طی روزهای اخیر ایجاد کرده و با واکنش های متفاوتی روبه رو شده است.

به گزارش «تابناک»؛ قاسمی در بخشی از مصاحبه در پاسخ به این پرسش مجری برنامه که از او پرسیده بود: «شما با چه عنوانی در بوسنی فعالیت می‌کردید؟» می‌گوید: «حالا دیگر همه می‌دانند، ما هلال احمری‌هایی بودیم که برای آموزش نظامی نیروهای مجاهدین به بوسنی ‌رفته بودیم.»

مجری می‌پرسد: «یعنی هلال احمر پوشش بود و شما در این پوشش به عنوان نیروی مستشاری و نظامی به این کشور رفتید؟» که سعید قاسمی پاسخ می‌دهد: «این را چون آمریکایی‌ها در کتاب‌هایشان نوشته‌اند و مدارکی در این زمینه دارند می‌گویم. خود این خانم کریستین امانپور ـ که در فتنه ۸۸ هم فعال بود ـ همه دولتمردهای ما از جمله آقای احمدی‌نژاد و روحانی دوست دارند با ایشان صحبت کنند و احتمالا یک خواهرخواندگی با دولتمردان ما دارد. یکی از مسئولینی که در آنجا موظف بود اطلاعات را لو دهد، این بی‌شرف (امانپور)‌ جاسوس سی‌ان‌ان و بی‌بی‌سی بود که اطلاعات را لو داد.»

همچنین او در ادامه می‌گوید: «ولی واقعیت این است که در بوسنی در قلب اروپا اتفاقاتی افتاد، ما حضور پیدا کردیم، به تبع ما القاعده آمد. القاعده‌ای‌ها ـ بعد از حضور ـ استیل ما را گرفته بودند؛ از سربند و پرچم گرفته تا شکل گردان‌ها و... همان استیل ما را آنها در آنجا به اجرا درآوردند. مجاهدین از سرتاسر دنیا به آنجا آمدند و یک اتفاق جدید رقم خورد. یگان‌های جهادی مسلمان در آنجا تشکیل شد. این چیزی که در سوریه اتفاق افتاد، قبل از آن در بوسنی اتفاق افتاده بود.

شکایت هلال احمر و تأکید قاسمی بر سخنانش

نخستین واکنش جدی را به این سخنان «سعید قاسمی» هلال احمر نشان داد و این گفته ها را تکذیب کرد. هلال احمر طی بیانیه ای،ضمن نادرست خواندن این سخنان، اعلام کرده که با توجه به اقرار سعید قاسمی مبنی بر استفاده از لباس این سازمان به عنوان پوشش، از او شکایت می کند.

بیشتر بخوانید

* سعید قاسمی کیست

پس از آن که هلال احمر سعید قاسمی را تهدید به شکایت قضایی کرد، او روز سه‌شنبه بار دیگر بر گفته‌های خود تأکید کرده و در توئیتر خود نوشت: «به چشم دیدیم در لباس سازمان ملل جاسوسی می‌کنن. از ملت هایی که نمی‌جنگند و عنان‌شان را به دست غربی‌ها می‌دهند، حالا تعجب می کنم که بر ما خرده می گیرند، چرا با لباس هلال‌احمر به نجات مستضعفین رفتید!» او افزوده است: «مگر نه اینکه معنی پوشیدن این لباس یعنی نجات مسلمین و هر بنی‌بشری که تحت آسیبِ ظالم است؟»

سخنگوی سپاه: اظهارات سعید قاسمی در مورد بوسنی فاقد اعتبار است

در پی انتشار ویدیویی اینترنتی از سعید قاسمی، یکی از بازنشستگان سپاه درباره استفاده از پوشش هلال احمر در جریان جنگ بوسنی و متعاقبا واکنش جمعیت هلال احمر کشور و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، «سردار رمضان شریف» سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه اظهار کرد: اظهارات آقای سعید قاسمی، که مدتی داوطلبانه در بوسنی حضور داشته اند و سال‌های زیادی هم از بازنشستگی ایشان می‌گذرد، دیدگاهی شخصی و بی اعتبار بوده و مورد تأیید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم نیست.

وی افزود: مواضع و کارکرد‌های سپاه در عرصه‌های مختلف تابع منطق و منطبق با قوانین و مقررات بوده و اقدامات امدادی سپاه به مردم مسلمان بوسنی نیز از این قاعده تبعیت کرده است. سردار شریف همچنین با اشاره به تلاش امریکایی‌ها برای قلب واقعیات و وارونه جلوه دادن اقدامات سپاه در حوزه‌های مختلف تصریح کرد: تجربه نشان داده است مستنداتی که امریکایی‌ها برای واقعیت سازی‌های مورد نظر خود ارائه می‌کنند فاقد وجاهت و اعتبار بوده و بایستی با تردید و هوشمندی با آن برخورد شود.

واعظی: کار سعید قاسمی، کاسه پر کردن برای آمریکاست

واعظی در حاشیه جلسه روز چهارشنبه هیأت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات اخیر سعید قاسمی گفت: اینکه یک فردی حرفی بزند، قابل استناد نیست. آنچه من دیدم هیچ یک از مطالبش درست نیست و این کار کاسه پر کردن برای آمریکاست.

واکنش الله‌کرم به اظهارات جنجالی سعید قاسمی

اما «حسین الله‌کرم» ضمن دفاع از سخنان سعید قاسمی درباره اظهارات او گفت: من نکته ایشان را دیدم، او نگفت که ما با لباس هلال احمر یا از طریق هلال احمر در بوسنی بودیم. او با استفاده از این تعبیر می‌خواست بگوید: «ما آنجا امدادگر بودیم»، چون امداد و کمک رسانی شاخصه و ویژگی هلال احمر است؛ بنابراین، فعالان این حوزه امدادگر محسوب می‌شوند. وی درباره ادعای ارتباط خوب نیرو‌های ایرانی حاضر در جنگ بوسنی با نیرو‌های القاعده اظهار کرد: القاعده لایه‌های مختلفی دارد؛ لایه‌ای که شامل نیرو‌های بوسنی و هرزگوین بود، آن‌ها به نحوی با ما ارتباط داشتند؛ هرچند گاهی از این‌ها وقتی در مقر‌های القاعده آموزش می‌دیدند، به هنگام تحویل اسلحه خود، بنا به دلایلی آنجا را ترک می‌کردند و به سمت ما می‌آمدند. ارتباط با القاعده عمدتا در این لایه‌ها بود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به کسانی که معتقدند سعید قاسمی در مقطع کنونی به عمد و با هدف تحریک آمریکایی‌ها برای آغاز جنگ علیه ایران چنین اظهاراتی را مطرح کرد، یادآور شد: امثال من و سعید معتقدیم که الان در حال جنگ با آمریکا هستیم، این طور نیست که جنگ تمام شد و امروز جنگی وجود ندارد. وقتی آمریکایی‌ها به لحاظ سیاسی و امنیتی ما را تحریم می‌کنند نوعی جنگ است.

وی ادامه داد: اگر منظور آن است که اظهارات سعید قاسمی با هدف تقویت میان جنگ آمریکا و ایران بیان شد، خیر این طور نیست. در واقع سعید دارد به نوعی شاخ و شانه می‌کشد که ما عمل کردیم و عمل خواهیم کرد و از چیزی نمی‌ترسیم. اگر به ما تهمت تروریست بودن هم زده شود، راه خود را ادامه می‌دهیم و از این چیز‌ها نمی‌ترسیم. الله کرم بیان کرد: امثال من و سعید، کعبه آمالمان واشنگتن نیست، بلکه کعبه آمال ما کربلاست. هدف ما رشد به شیوه غرب‌گرایی نیست، هدف ما شهادت است لذا نیازی به این نیست که ما بخواهیم آمریکایی‌ها را تحریک کنیم، چون با آمریکایی‌ها در جنگ هستیم.

تلاش های داخلی و خارجی علیه سپاه!

بسیاری از مسئولان، رسانه‌ها و تحلیل‌گران با تکذیب سخنان سعید قاسمی درباره نحوه حضور جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین، این نوع اظهارات ـ در حالی که آمریکایی‌ها به بهانه‌های واهی و بنا بر فشار لابی صهیونیستی اقدام به قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه‌های تروریستی کرده اند ـ درباره حضور در پوشش لباس جمعیت امدادی و همکاری با یک گروه تروریستی به نام القاعده را بازی در زمین دشمن و تلاشی در راستای ضربه زدن به نظام و انقلاب تحلیل کرده اند.

برخی هم ضمن انتقاد به این گونه اظهارنظرها، تأکید کرده اند: پذیرفته نیست چنین فردی از روی بی اطلاعی و بر اثر یک گاف چنین اطلاعات دندان گیری را ارائه کرده و بهانه دست رسانه های معارض و معاند و همچنین آمریکایی ها و اسرائیلی ها بدهد. این طیف بر این عقیده اند که باید نهادهای اطلاعاتی و مسئول بررسی کنند و ببینند آیا چنین اظهاراتی در شرایط فعلی از روی ناآگاهی ارائه شده یا اینکه هدفی پشت آن است؛ آن هم در حالی که نهادهای رسمی نظیر سپاه و هلال احمر این موضوع را تکذیب کرده اند.

معلوم نیست چرا سعید قاسمی به رغم تکذیبه هایی که سپاه پاسداران و هلال احمر درباره سخنان او داده اند، باز هم گفته هایش را تکرار می کند و همچنان اصرار دارد، سخنانی بر زبان جاری سازد که ضد امنیت ملی است؟!

پشت پرده سندسازی جدید جنگ‌طلبان آمریکایی علیه ایران!

یکی از بهانه‌ها و دستاویز‌های آمریکایی‌ها برای راه اندازی جنگ علیه کشور‌های دیگر و یا اعمال فشار حداکثری بر آن ها، ادعای تولید و تکثیر سلاح‌های کشتار جمعی از سوی کشور مورد هدف است؛ مسأله‌ای که در جنگ آمریکا علیه عراق شاهد بودیم و دولت جورج بوش پسر، سندسازی‌ها و تبلیغات گسترده‌ای را در مورد دستیابی صدام به سلاح‌های کشتار جمعی راه اندازی کرد؛ مسأله‌ای که در نهایت منجر به حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ شد.
کد خبر: ۸۹۲۸۴۰
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۹ 18 April 2019

یکی از بهانه‌ها و دستاویز‌های آمریکایی‌ها برای راه اندازی جنگ علیه کشور‌های دیگر و یا اعمال فشار حداکثری بر آن ها، ادعای تولید و تکثیر سلاح‌های کشتار جمعی از سوی کشور مورد هدف است؛ مسأله‌ای که در جنگ آمریکا علیه عراق شاهد بودیم و دولت جورج بوش پسر، سندسازی‌ها و تبلیغات گسترده‌ای را در مورد دستیابی صدام به سلاح‌های کشتار جمعی راه اندازی کرد؛ مسأله‌ای که در نهایت منجر به حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ شد.

به گزارش «تابناک»؛ در همین رابطه، بسیاری از ناظران بین المللی بر این باورند که واشنگتن در حال پیاده سازی همین سناریوی تکراری و مجعول در مورد ایران است.

در همین راستا، روز پنجشنبه رویترز در گزارشی عنوان کرد، در میان مقامات آمریکایی در مورد لحن و محتوای گزارش مربوط به فعالیت‌های اتمی و موشکی ایران اختلاف نظر بروز کرده و بعضی از آنان سیاه‌نمایی فعالیت جمهوری اسلامی را با گزارش برنامه تسلیحاتی عراق قبل از حمله آمریکا به آن کشور مقایسه کرده‌اند.

وبسایت وزارت خارجه آمریکا متن کوتاه شده گزارش سالانه «پیروی و اجرای توافق‌نامه‌ها و تعهدات مربوط به کنترل، منع گسترش و خلع سلاح‌های کشتار جمعی» را منتشر کرده که بخشی از آن به برنامه‌های اتمی و موشکی ایران اختصاص دارد. این گزارش توسط اداره کنترل، راستی‌آزمایی و پیروی از تعهدات تسلیحاتی تهیه شده و به گفته رویترز، بعضی از کارشناسان بر این باورند این متن گزینشی بوده و بیش از اندازه‌ بر برنامه‌های هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی تمرکز کرده است.

سندسازی جدید جنگ طلبان آمریکایی با هدف عراقیزه کردن ایران!

این خبرگزاری گفته در مقایسه با گزارش چهل و پنج صفحه‌ای سال گذشته، گزارش اخیر در دوازده صفحه منتشر شده و این شبهه را پیش آورده که ممکن است هدف از انتشار آن، زمینه‌سازی برای وارد کردن فشار بیشتر بر حکومت ایران باشد. در مقدمه متن منتشر شده در وبسایت وزارت خارجه آمریکا آمده است، متن تفصیلی و طولانی‌تر پس از ارزیابی امنیتی و تعیین بخش‌هایی که می‌تواند از طبقه بندی محرمانه خارج شود، در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

به گزارش رویترز، وزارت خارجه روز سه‌شنبه متن طبقه بندی نشده و کوتاه گزارش را در وبسایت خود قرار داد و سپس آن را حذف کرد و این اقدام باعث انتشار اخباری در این مورد شد که بین کارشناسان این وزارتخانه در مورد محتوای منتشر شده و اینکه آیا عمدا بر خطر ایران تأکید بیشتری گذاشته، اختلاف نظر بروز کرده است. پس از چند ساعت، همان متن بار دیگر در وبسایت وزارت خارجه آمریکا قرار گرفت.

این گزارش یک روز پس از آن منتشر شد که ایالات متحده، ورود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست سازمان‌های تروریستی را رسما اعلام کرد. رویترز یادآور شد، سال گذشته، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و یک رشته تحریم‌های اقتصادی را علیه این کشور به اجرا گذاشت.

این خبرگزاری افزود: برخی ناظران این پرسش را مطرح کرده‌اند که آیا دولت دونالد ترامپ در نظر دارد به سیاه‌نمایی در مورد فعالیت‌های ایران دست بزند و برای منظورهای دیگری، تصویری تاریک را ترسیم کند. همان طور که دولت جورج دابلیو بوش با استناد به اطلاعات جعلی، حمله و اشغال عراق در سال ٢٠٠٣ را توجیه کرد.

یکی دیگر از مقام‌های سابق وزارت خارجه آمریکا گفته، معتقد است این گزارش ظاهراً قرار است دیدگاه‌های ترامپ درباره ایران را ارائه کند، نه اینکه بازتابی از اطلاعات جمع‌آوری شده توسط سازمان‌های اطلاعاتی باشد.

با این همه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از انتشار این متن و نحوه ارزیابی فعالیت اتمی و موشکی ایران دفاع کرده و گفته است که این گزارش «پس از ارزیابی آگاهانه و دقیق تمامی اطلاعات موجود» تهیه و منتشر شده است.

گزارش سالانه پیروی و اجرای توافقنامه‌ها و تعهدات مربوط به کنترل، منع گسترش و خلع سلاح‌های کشتار جمعی باید هر ساله تا ١٥ ماه آوریل تهیه شود و در اختیار کنگره قرار گیرد و متن تفصیلی آن بعدا پس از ارزیابی و تعیین بخش‌های محرمانه و غیرمحرمانه آن منتشر خواهد شد.

در خلاصه منتشره در وبسایت وزارت خارجه، به ارزیابی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا یا آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد برنامه اتمی ایران اشاره‌ای نشده؛ اما نگهداری پرونده‌های حاوی اطلاعات قدیمی مربوط به برنامه تسلیحات اتمی که سال گذشته به ادعای اسرائیل کشف و افشا شد، بازگو شده است.

رویترز به نقل از یکی از کارشناسان کنگره آمریکا ـ که از او نامی نبرده ـ گفته است: این گزارش «در صدد انباشتن استنتاج روی استنتاج است» تا در نهایت به ترسیم «تصویری ترسناک» از اقدامات ایران منجر شود.

این گزارش در مورد ایران چه می گوید؟

متنی که در وبسایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شده، با اعلام اینکه در سطح جهانی در مجموع پیروی کلی از پیمان منع گسترش جنگ افزارهای اتمی محکم بوده افزوده است، نگرانی‌هایی در مورد فعالیت چند کشور وجود دارد. این گزارش سپس با اشاره به «نگهداری بایگانی مرتبط با برنامه تسلیحات اتمی قبلی ایران و همچنین تلاش این کشور برای حفظ تعدادی از کارشناسان و تکنیسین‌های مرتبط با برنامه‌های قبلی» ابراز نگرانی کرده که ممکن است ایران در صدد از سر گرفتن برنامه‌های تسلیحاتی پس از پایان موعد برجام در سال ٢٠٢٥ باشد.

سندسازی جدید جنگ طلبان آمریکایی با هدف عراقیزه کردن ایران!

سال گذشته، نخست وزیر رژیم اسرائیل مدعی شده بود، مأموران اطلاعاتی آن کشور توانسته‌اند به بایگانی این اسناد دست یابند و آنها را به اسرائیل منتقل کنند.

گزارش منتشره در وبسات وزارت خارجه آمریکا نسبت به گسترش برنامه‌های موشکی در سراسر جهان به خصوص در منطقه خاورمیانه ابراز نگرانی کرده و ظاهرا در اشاره به قرار گرفتن تسلیحات موشکی در اختیار گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان، حماس و حوثی‌های یمن، گفته است که این گونه تسلیحات حتی در دست عناصر غیر دولتی هم قرار دارد و آن را باعث نگرانی دانسته است.

این گزارش مدعی شده، «چالش‌های ناشی از گسترش برنامه‌ها و افزایش توان موشکی در هیچ جایی بیش از ایران واضح نیست» و افزوده است: «ایران دارای بزرگترین برنامه موشکی در خاورمیانه است و به تلاش برای افزایش ابعاد، پیچیدگی فنی، بُرد، دقت هدفگیری و قابلیت کشتار زرادخانه موشکی خود ادامه می‌دهد.»

در این گزارش همچنین آمده است: برخی عرضه‌کنندگان چین به فروش فناوری و اقلام قابل استفاده در برنامه موشکی ایران ادامه می‌دهند و حکم بازداشت لی فنگول، به ظن فروش این نوع فناوری و تجهیزات و تعیین جایزه پنج میلیون دلاری برای اطلاعات منجر به بازداشت او را یادآور شده است.

در بخش مربوط به تسلیحات شیمیایی این گزارش آمده است، ایالات متحده پیشاپیش نگرانی علنی خود را نسبت به برنامه روسیه و ایران در استفاده از مواد شیمیایی و دارویی برای مقاصد تهاجمی ابراز داشته است.

 

سندسازی جدید جنگ طلبان آمریکایی با هدف عراقیزه کردن ایران!

عراقیزه کردن ایران؟!

بسیاری از مقامات آمریکایی هشدار داده اند که دولت ترامپ به مانند دولت جورج بوش در ماجرای حمله به عراق، به دنبال سندسازی، گزارش های غیرواقعی و تحریف و دستکاری اسناد برای حمله به ایران است.

گزارش سالانه ای که از سوی وزارت خارجه منتشر شد نیز تمرکز ویژه ای بر تسلیحات و موشک های بالستیک ایران و همچنین برنامه هسته ای ایران داشته و در جایی نیز مدعی گام نهادن ایران به سوی تولید تسلیحات شیمایی است.

آنچه در مورد حمله به عراق بر همگان آشکار شده این است که جنگ عراق بر بنیاد دلایل دروغین آغاز شد. کالین پاول وزیر خارجه آن وقت ایالات متحده امریکا، شش هفته پیش از آغاز جنگ عراق، در سخنرانی ۷۶ دقیقه ایش در شورای امنیت، بیشتر بر این تأکید کرد که صدام حسین سلاح های کشتار جمعی بیولوژیکی و شیمیایی در اختیار دارد، حکومت صدام حسین از تروریسم بین المللی حمایت می‌کند و برای ساختن سلاح های اتمی تلاش می‌ورزد.

یکی از دلایلی که سخنرانی پاول را فراموش ناشدنی ساخته، این است که همه این ادعاها بعداً نادرست ثابت شدند. خود پاول هم در سال ۲۰۰۵ این اظهارات خود را لکه شرم آور در تاریخ زندگی کاری اش خواند.

عراق در اواخر سال ۲۰۰۲ قبول کرد بنا بر مفاد قطعنامهٔ ۱۴۴۱ شورای امنیت به بازرسان سازمان ملل اجازهٔ حضور بدهد. سومین گروه بازرسان سازمان ملل به سرپرستی دیوید کِلی توانستند با همکاری عراقی‌ها از یک آزمایشگاه سیار که مشکوک بود، بازرسی کرده و از آن عکس‌برداری کنند. بعد از بازرسی مشخص شد، این آزمایشگاه یک کارگاه تولید گاز هیدروژن برای پر کردن بادکنک بوده ‌است.

دولت عراق موظف بود بنا بر مفاد لازم برای بازرسی‌ها همهٔ ظرفیت ساخت جنگ‌افزارهای خود را اعلام کند. در همین راستا عراق در دوازدهم آبان ۱۳۸۱ (۳ نوامبر ۲۰۰۲) گزارشی ۱۱٬۸۰۰ صفحه‌ای به شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه و در آن عنوان کرد هیچ جنگ‌افزار کشتار جمعی ندارد. نسخه‌های روگرفت این گزارش، غیررسمی در اختیار چندین روزنامه‌نگار اروپایی قرار گرفت. کلمبیا که در آن زمان رئیس دوره‌ای شورای امنیت بود، به سران ایالات متحده اجازه داد مخفیانه هشت هزار صفحه از این گزارش را پیش از آن که در اختیار تمام اعضای شورا قرار گیرد، حذف کند. از همین روی، شورا این گزارش را ناقص اعلام و عراق را ناقض مسئولیت‌های خود اعلام کرد. صفحات حذف‌شده مشتمل بر جزئیات کمک‌های شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی آمریکایی و اروپایی بود که در گذشته در توسعهٔ جنگ‌افزارهای شیمیایی و میکروبی به عراق کمک کرده بودند.

هانس بلیکس، بازرس ارشد سازمان ملل پیش از یورش آمریکا و متحدانش به عراق، به شورای امنیت توصیه کرد که عراق در حال همکاری با بازرس‌ها بوده و می‌توان در صورت ادامهٔ این همکاری، از طریق بازرسی‌ها به درستی خلع سلاح این کشور صحه گذاشت.

نجات زن جوان از کارون پس از اقدام به خودکشی

کد خبر: ۸۹۲۹۷۲          

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۳ 19 April 2019
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز از نجات یک زن پس از اقدام به خودکشی در رودخانه کارون خبر داد.

علی تراب‌پور در گفت: وگو با ایسنا اظهار کرد: ساعت ۶:۵۲ امروز (۳۰ فروردین ماه) یک زن ۲۷ ساله در پی اقدام به خودکشی در رودخانه کارون سقوط کرد.

وی افزود: غواصان سازمان آتش‌نشانی در یک عملیات جستجوی سریع وی را از مرگ نجات دادند و به عوامل ۱۱۰ تحویل دادند.

نماینده اهواز: حلقه توزیع کمک‌ها در خوزستان نامنظم است

    ورودی شهر اهواز و سرتاسر شهر رودخانه لب به لب است و این باعث می‌شود اخلال در سیستم فاضلاب ایجاد شود.   

نماینده مردم اهواز در مجلس با بیان اینکه «کمک‌ها و خدمات زیادی به سیل زدگان خوزستان داده می‌شود»، در عین حال حلقه توزیع این کمک‌ها را نامنظم دانست و خواستار ساماندهی دقیق آن از سوی دولت شد.

علی ساری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت سیل و آبگرفتگی در اهواز و سایر شهرهای حوزه انتخابیه خود گفت: درست است که دبی آب در کرخه و کارون ثابت مانده ولی با توجه به اینکه زمین‌ها سیراب شده مجرای آب دوباره به رودخانه بر می‌گردد و عملاً دبی رودخانه را افزایش می‌دهد و باعث آبگرفتگی در نقاط جدید خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر حوزه بامدژ که زیر آب بوده هنوز هم در همان وضعیت است و زمین‌های کشاورزی بخش اسماعیلیه هم زیر آب است. همچنین به دلیل حرکت روان آب‌ها و تلاقی رودخانه‌های کارون و کرخه تهدیدات جدیدی به وجود آمده است. شهرستان کارون متأثر از حرکت روان آب‌ها از اطراف رودخانه است و مسیر خسرج حمیدیه نیز زیر آب است.

ساری با اشاره به سکونت تعدادی از مردم در اردوگاه‌ها و چادرها اضافه کرد: ورودی شهر اهواز و سرتاسر شهر رودخانه لب به لب است و این باعث می‌شود اخلال در سیستم فاضلاب ایجاد شود. البته از طریق مکنده‌های قوی و پمپ‌های نفت تلاش می‌شود که این اشکال مرتفع شود ولی یک سری از آب‌هایی که در ساحل رودخانه است به دلیل اینکه فاضلاب وارد رودخانه می‌شود بر می‌گردد. بنابراین از طریق پمپ‌های قوی سعی می‌کنند فاضلاب را مجدداً به سمت رودخانه هدایت کنند ولی در بخش‌های دیگری از شهر که به رودخانه دسترسی ندارد و با رودخانه فاصله دارد از طریق پمپ و تخلیه به وسیله تانکر این کار انجام می‌شود.

نماینده مردم اهواز در مجلس ادامه داد: حرکت روان آب‌ها از طریق جایی که رودخانه کرخه و دز آب‌هایشان یکی می‌شود و وارد کانال‌های غدیر، سلمان و نیشکر می‌شود قابل توجه است. این سه کانال حریم مربوط به منطقه عین دو، ملاشیه و گلبهار را تهدید می‌کند. بخش‌هایی از عین دو دچار آبگرفتگی شده و یک سوم آن زیر آب است و اگر کانال‌ها کنترل نشود امکان حرکت بیشتر آب به آن منطقه هم وجود دارد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اعزام ماشین آلات سنگین برای انجام لایروبی نهرها و همچنین تحکیم سیل بند، اضافه کرد: امیدواریم با این اقدامات حریم مربوط به منطقه عین دو، ملاشیه، گلبهار و سایر مناطق حفظ شود.

ساری در ادامه با انتقاد از نبود نظم در توزیع غذا و خدمات بین سیل زدگان یادآور شد: تعدادی از مردم در اردوگاه‌ها و چادرها به سر می‌برند. البته خدمات به اندازه زیاد وارد استان‌ها می‌شود ولی حلقه توزیع نامنظم است و انتظار می‌رود نماینده عالی دولت نسبت به ساماندهی دقیق‌تر آن و رفع اشکالات موجود اقدام کند.

این نماینده مجلس همچنین خواستار فراهم کردن وسایل برودتی برای سیل زدگان ساکن در اردوگاه‌ها و چادرها شد و گفت: با گرمای هوا شرایط سکونت مردم در این مناطق سخت‌تر می‌شود و امیدواریم هر چه سریع‌تر برای آن فکری شود.

نماینده مردم اهواز با انتقاد از عدم اعلام برنامه دقیق برای بازسازی خانه‌های سیل زدگان تاکید کرد: دولت باید این زمان بندی را به صورت دقیق به مردم اعلام کند که این کار چه زمانی به پایان می‌رسد و امداد در حوزه مسکن کی انجام خواهد شد. در این صورت آرامش خاطری به مردم داده می‌شود.

ساری در پایان خواستار برنامه ریزی دقیق دولت برای پرداخت خسارات سیل زدگان شد و گفت: مردم با شرایط سختی دست و پنجه نرم می‌کنند و امیدواریم دولت با یک برنامه دقیق گام مهمی در جهت پرداخت خسارات بردارد.

عکس/ ماشین آلات حشدالشعبی در حال کار روی جاده شادگان - اهواز

ماشین آلات حشدالشعبی

یگان مهندسی حشدالشعبی با ورود به منطقه شادگان،‌ ساخت سیل بند و ترمیم و تقویت جاده شادگان به اهواز را آغاز کردند.

ارسال کانکس‌های کولردار برای دانش‌آموزان خوزستانی

محمد بطحائی نمایه

وزیر آموزش و پرورش از ارسال کانکس‌های کولردار به مناطق سیل‌زده خوزستان برای از سرگیری فعالیت‌های تحصیلی خبر داد.

به گزارش مشرق، وقوع سیل و بالا آمدن آب رودخانه‌ها در استان خوزستان باعث شده است تا مشکلات متعددی برای مردم به وجود آید؛ تعطیلی واحدهای آموزشی از جمله این مشکلات است.

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش درخصوص این مشکل گفت: در استان خوزستان به دلیل شرایط خاصی که دارد، مشکل آغاز فعالیت مدارس هنوز وجود دارد.

وی گفت: رئیس‌جمهور تأکید داشت که باید هرچه سریع‌تر فعالیت‌های آموزشی و تحصیلی از سر گرفته شود و حتی در محل‌های اسکان سیل زدگان ولو شده با ایجاد چادر کلاس‌ها راه‌اندازی شود.

بطحایی افزود: با توجه به این تأکید رئیس جمهوری از دیروز بخشنامه‌ای به استان خوزستان ارسال کردیم و همزمان با آن کانکس‌های کولرداری که با توجه به وضعیت گرمای خوزستان بتوان کلاس درس برگزار کرد به این مناطق ارسال شد تا هر چه سریع‌تر کلاس‌های درس راه‌اندازی شود.

منبع: فارس

5 دلیل دور نگه داشتن موبایل از خود

موبایل

نتایج تازه‌ترین پژوهش‌های انجام شده توسط انجمن سلامت عمومی کالیفرنیا حاکی از آن است که کاربران نباید گوشی همراه خود را در نزدیکی بدن خود قرار دهند تا مضرات حاصل از تشعشعات آن را به حداقل برسانند.

به گزارش مشرق، امروزه تلفن های هوشمند توانسته اند در بطن زندگی روزمره ما رخنه کرده و همیشه دلیلی موجه برای به همراه داشتن آنها داریم. همراه داشتن همیشگی یک دستگاه حتماً می تواند مضراتی را به همراه داشته باشد، گرم شدن، امکان شکستن و … البته همراه داشتن یک دستگاه الکترونیکی آن هم به صورت بسیار نزدیک از سوی بسیاری از متخصصین علوم پزشکی توصیه نشده است.

از آنجایی که همواره تشعشعات و امواج حاصل از گوشی‌های موبایل بر سر زبان‌هاست و آمار و ارقام ضد و نقیضی هم در این خصوص منتشر شده است، پژوهش‌های بسیاری بارها و بارها انجام شده است تا نتایج دقیق‌تری را درباره تاثیر موبایل بر سلامتی جسمی کاربران اعلام کنند.

بیشتر بخوانید:

در تازه‌ترین پژوهشی که توسط انجمن سلامت عمومی کالیفرنیا صورت گرفته، به کاربران هشدار داده شده است که موبایل را از خود دور نگه داشته و حتی‌المقدور در جیب خود قرار ندهند.

این در حالی است که مقامات قضایی هنوز تصمیمی رسمی درباره خطرناک بودن امواج موبایل نگرفته‌اند، اما مقامات بهداشت کالیفرنیا نصایحی را خطاب به کاربران موبایل منتشر کرده‌ که در آن از خطرناک بودن این ابزار صحبت کرده‌اند.

به دنبال انتشار اسناد حقوقی دعوای ۲۰۰۹ اقامه شده توسط پروفسور جوئل موسکوویتز، استاد یوسی برکلی، نصایح جدید برای کاربران منتشر شده است. در آن دعوای حقوقی موسکوویتز ادعا کرده بود که موبایل خطر بزرگی محسوب شده و رابطه مستقیمی میان ابتلا به سرطان و استفاده از موبایل وجود دارد.

گوشی همراه را دور از خود نگه دارید

پژوهشگران در تشریح این موضوع عنوان کردند که کاربران هنگام خوابیدن بایستی موبایل را به اندازه حدود یک متر از خود قرار دهند و یا به هنگام خروج از منزل، آن را در جیب شلوار یا لباس خود نگذاشته و بجای آن، داخل کیف خود قرار دهند.

به عبارتی دیگر، کاربران به منظور جلوگیری از آسیب‌های وارده از سوی گوشی‌های موبایل و تاثیرات منفی بر سلامت جسمی باید همواره فاصله مناسبی را بین گوشی و بدن خود ایجاد کنند.

بسیاری از اساتید دانشگاه در سراسر جهان همواره اعلام کرده اند که پژوهش های انجام شده تا به حال خطرات و تهدیدات موبایل بر سلامت جسمی کاربران و مردم را دست کم گرفته اند چراکه خطر و تاثیرات منفی پرتوهای موبایل بر بدن شهروندان بسیار بیشتر از آن چیزی است که تابحال گفته شده است.

بسیاری از آنها بر این باورند که پژوهش‌های انجام شده تاکنون توسط غول های تکنولوژی و به دلایل اقتصادی سانسور شده‌اند چرا که اگر مردم از آثار مخرب و منفی آنها بر سلامت بدن خود مطلع شوند، ممکن است آمار و نرخ فروش گوشی های همراه به شدت کاهش یافته و به عبارتی دیگر، شرکت های سازنده گوشی های همراه ورشکسته شوند.

پس از همه این ادعاها، انجمن سلامت عمومی کالیفرنیا برای چندمین بار به آزمایش و تحقیقات خود ادامه داد و در آخرین اعلام نتایج خود، عنوان کرده است که استفاده از موبایل در نزدیکی بدن می تواند موجب بیماری های مختلفی همچون سردرد، رشد و ایجاد تومور در بدن، کاهش یا توقف عملکرد سیستم تولید مثل زنان و مردان، مشکل حافظه، ریزش مو و یا مشکل در خواب شود.

البته لازم به ذکر است که همه این اتفاقات بسیار تدریجی و آهسته در درون بدن اتفاق می افتد به گونه ای که هیچکس قادر نیست روند تاثیرات منفی را به وضوح در خود یا دیگران مشاهده کند و علت آنکه نتایج پژوهش های مختلف در سراسر جهان متفاوت است هم می تواند به خاطر همین موضوع باشد.

هر کدام از عوارض مذکور با توجه به شرایط بدنی افراد و میزان قدرت و واکنش سیستم ایمنی بدن آنها به امواج و تشعشعات موبایل نیز متفاوت است اما به طور کلی احتمال مبتلا شدن به همه این عوارض برای کاربرانی که در طول روز از گوشی‌های همراه استفاده می کنند و اغلب آن را در نزدیکی بدن خود قرار می دهند، وجود دارد.

در آخر، این انجمن به کاربران پیشنهاد می دهد که تا جایی که ممکن است گوشی خود را از بدن دور نگه دارند. بدین ترتیب، به هنگام خواب، آن را خاموش کرده و در فاصله نسبتاً زیادی از خود قرار دهند. به هنگام پیاده‌روی یا خروج از منزل، گوشی همراه خود را در درون جیب لباس خود نگذارند. هنگام مکالمه، گوشی را کنار سر و گوش خود قرار ندهند و بجای آن از هندزفری برای صحبت کردن با افراد استفاده کنند.

به طور کلی، پژوهشگران این انجمن توصیه "گوشی را به اندازه یک دست از خود دور کنید" را به کاربران پیشنهاد می دهند و خاطر نشان می کنند که حذف کلی تکنولوژی و استفاده از گوشی‌های همراه به هیچ وجه قابل اجرا و ممکن نیست ولی باید کاربران به منظور کاهش تاثیرات منفی آن بر بدن خود تلاش کنند.

۵ دلیل دور نگه داشتن موبایل از خود

۱- گذاشتن موبایل در جیب عقب در ناحیه باسن مشکل ایجاد می کند

Orly Avitzur متخصص مغز و اعصاب می گوید: در سال های اخیر عده بسیاری از مراجعین آنها از ناحیه پشت دچار درد بوده اند و همینطور بسیاری در رگ های انتهایی قسمت ران، درد عصبی را تحمل می کنند که برای تمامی این افراد استفاده و همراه داشتن گوشی در جیب عقب مشاهده شده است.

به گفته این پزشک، گرمای وارد شده به بدن در ناحیه پشتی توسط جسم خارجی واضح است و همچنین فشار یک جسم سخت به پشت باعث بروز مشکل در طولانی مدت در پایه های رگ های سیاتیک خواهد شد.

۲- تماس اضطراری بی مورد می گیرد

امکان گرفتن تماس اضطراری در تمامی تلفن های هوشمند بدون باز کردن قفل آن قرار داده شده است و همین نکته در مواردی که کاربر متوجه لمس گوشی خود نمی شود، برقراری تماس را ممکن می کند. همراه داشتن گوشی در جیب باعث بروز مشکل اینچنینی می شود.

۳- امکان آسیب موبایل در جیب بسیار زیاد است

در موارد بسیاری همراه داشتن گوشی موبایل در جیب باعث خم شدن دستگاه و یا فشار به بدنه آن می شود، مخصوصاً اگر از شلوار جین استفاده کنید. بسیاری از افراد گوشی را در جیب عقب خود می گذارند که همین هم باعث بروز مشکلاتی مانند افتادن گوشی در سرویس بهداشتی و … می شود.

۴- نزدیک نگه داشتن موبایل اثرات منفی بر سلامتی دارد

آمارهای جالبی از کاربرانی که با گذاشتن iPhone ۵ در جیب عقبی و نشستن روی آن دچار آسیب شده اند در اینترنت منتشر شده است. طبق بررسی های متخصصین، کاربران iPhone های ۵ و ۶ بایستی گوشی موبایل خود را در فاصله حداقل ۱۰ سانتی متری از بدن خود نگهداری کنند. طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده متخصصین از سوء تاثیر همراه بودن موبایل در آقایان بر روی قدرت باروری انها سخن گفته اند.

۵- امکان آتش گرفتن موبایل زیاد است

کاش این یک شوخی بود، اما در کارولینای شمالی پسر نوجوانی دچار سوختگی سطح یک و دو شد در حالی که به مدرسه می رفت و آیفون در جیبش آتش گرفت. در سال ۲۰۱۴ این اتفاق برای یک دختر در حالی روی داد که گوشی را در جیب عقب شلوارش گذاشته بود. توجه داشته باشید که گوشی تلفن همراه مجموعه ای پیچیده از تکنولوژی های مختلف است که در اثر فشار و حرارت امکان بروز هر مشکلی در آن وجود دارد. همیشه مراقب تحت فشار قرار گرفتن تلفن همراه در نزدیکی بدن خود باشید.

منبع: خبرآنلاین

سرلشکر سلیمانی پای حرف دل سیل‌زدگان آبادانی نشست

سردار سلیمانی

سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی همراه با ابومهدی المهندسی جانشین حشد الشعبی عراق از نزدیک در جریان خدمات‌رسانی امدادگران به جاده آبادان-ماهشهر قرار گرفتند.

به گزارش مشرق، سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی همراه با ابومهدی المهندسی جانشین حشد الشعبی عراق از نزدیک در جریان خدمات‌رسانی امدادگران به جاده آبادان ماهشهر قرار گرفتند.

عملیات مهندسی مشترک ادوات مهندسی ایران و عراق در جاده آبادان به ماهشهر در حال انجام است تا تردد در این مسیر هموار و هیچگونه مشکلی وجود نداشته باشد

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه سفر بار دوم خود به خوزستان از جاده آبادان قفاص در شمال رودخانه بهمنشیر و روستاهای اطراف آن دیدن کرد تا در جریان کمک‌رسانی به سیل‌زدگان قرار گیرد.

سردار سرلشکر سلیمانی در ادامه با مردم سیل‌زده روستاهای اطراف آبادان نیز به گفت‌وگو پرداخت.

در جریان سیل اخیر استان خوزستان و باتوجه به سابقه همراهی مردم ایران با کشور عراق، تعدادی بسیاری ماشین آلات و تجهیزات اعم از لودر، کمپرسی و بیل مکانیکی از سمت بصره به سمت آبادان ماهشهر ارسال شدند.

منبع: تسنیم

حضور سردار سلیمانی در ‌ جلسه مدیریت بحران شادگان +عکس

سردار سلیمانی

سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی برای بار دوم در سفر به استان خوزستان و بازدید از مناطق سیل‌زده استان وارد شهرستان شادگان شد.

به گزارش مشرق، سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی برای بار دوم در سفر به استان خوزستان و بازدید از مناطق سیل‌زده استان وارد شهرستان شادگان شد.

ابومهدی المهندسی جانشین حشد الشعبی عراق نیز فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را همراهی می‌کند. در حاشیه حضور در شهرستان شادگان در میان مردم سیل‌زده و نیروهای جهادی مشغول احداث سیل‌بند حضور پیدا کند و از نزدیک با آنها به گفت‌وگو پرداختند.

جلسه ویژه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان شادگان نیز باحضور سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی، استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان لشکری و استانی برگزار شد.

منبع: تسنیم

فشار آمریکا بر بغداد برای عدم تسلیح الحشد الشعبی

حشد الشعبی

عضو پارلمان عراق از اعمال فشار آمریکا بر دولت بغداد برای امتناع از تسلیح الحشد الشعبی و ترمیم حقوق نیروهای آن خبر داد.

به گزارش مشرق، «محمد کریم» عضو ائتلاف الفتح پارلمان عراق از فشار آمریکا بر بغداد برای عدم حمایت کافی از الحشد الشعبی خبر داد.

محمد کریم در گفت‌وگو با وبگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: واشنگتن از طریق سفارت خود در بغداد به دولت فدرال فشار می‌آورد تا مانع از تجهیز نیروهای بسیج مردم به سلاح‌های هوشمند و پیشرفته شود.

بیشتر بخوانید:

سیل حملات به حشد الشعبی و نجباء از کجا به راه افتاد؟

وی افزود: این فشارها تا جایی پیش رفته است که واشنگتن تلاش می‌کند از طریق نمایندگان سیاسی خود در دولت کنونی الحشد الشعبی را تضعیف کند به گونه‌ای که کاری برای ترمیم حقوق نظامیان و خانواده‌های شهدا انجام نشود.

به گفته نماینده عراقی تعداد زیادی از کشورهای عربی که آمریکا از آنان حمایت می‌کند، سعی در تحریک دولت عراق برای انحلال الحشد الشعبی دارند؛ «اما این توطئه‌ها در پرتو حضور ائتلاف‌های الفتح و سائرون که مخالف سلطه واشنگتن بر عراق هستند ناکام خواهد ماند».

«جوی هود» کاردار سفارت آمریکا در عراق با دخالت در امور داخلی این کشور، گفت: دولت عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق باید نیروهای الحشد الشعبی را از مناطق سنی‌نشین بیرون کرده و اقدام به استخدام فرزندان این شهرها برای همکاری با پلیس فدرال و تامین امنیت آنجا کند و نیروهای ارتش را هم به خارج از شهرها ببرد.

منبع: فارس

سامانه بارشی در خوزستان تا هفته آینده فعال است

    در این مدت طی ساعاتی سبب افزایش ابر و رگبار و رعد و برق به ویژه در نیمه شمالی و شرقی خواهد شد.   

مدیرکل هواشناسی استان خوزستان گفت: تدوام فعالیت سامانه بارشی با شدت و ضعف، تا اواسط هفته آینده پیش بینی می‌شود.

محمد سبزه‌زاری در گفت‌وگو با تسنیم در اهواز درباره آخرین وضعیت هواشناسی خوزستان اظهار داشت: تدوام فعالیت سامانه بارشی با شدت و ضعف، تا اواسط هفته آینده پیش بینی می‌شود.

وی بیان کرد: در این مدت طی ساعاتی سبب افزایش ابر و رگبار و رعد و برق به ویژه در نیمه شمالی و شرقی خواهد شد.

مدیرکل هواشناسی استان خوزستان عنوان کرد: عمده فعالیت در امروز بیشتر نواحی شمالی و شمال شرقی و شرقی و بقیه نقاط به صورت نقطه‌ای بوده و احتمال بارش تگرگ هم به صورت نقطه ای مورد انتظار است.

وی با اشاره به این‌که هندیجان با 34 درجه سانتی‌گراد و دهدز با 12 درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین نقاط خوزستان هستند، ادامه داد: تغییرات دمای اهواز نیز بین 20 تا 29 درجه سانتی‌گراد است.

بیشتر بخوانید

سیل و بارندگی ‌890 میلیارد ریال به بخش کشاورزی کردستان خسارت زد

بارندگی‌های اخیر مشکلی در بیرجند ایجاد نکرد

بارندگی سیستان و بلوچستان نسبت به سال گذشته افزایش 35 درصدی داشته است

سبزه‌زاری گفت: میزان بارندگی در شبانه روز گذشته در شهرستان‌های آغاجاری 3.4 میلی‌متر، امیدیه 3 میلی‌متر، اهواز .1 میلی متر، ایذه 5.9 میلی‌متر، بستان 4.5 میلی‌متر، ماهشهر 0.4 میلی‌متر، بهبهان 4.7 میلی‌متر و حسینیه 23 میلی‌متر است.

مدیرکل هواشناسی استان خوزستان ادامه داد: میزان بارندگی در شبانه روز گذشته در شهرستان‌های دهدز 12.4 میلی‌متر، رامهرمز 2.2 میلی‌متر، شوش 1.8 میلی‌متر، شوشتر 3.2 میلی‌متر، دزفول 3.1 کشاورزی اهواز 5.8 میلی‌متر، گتوند 7.6 میلی‌متر، لالی 7.4 میلی‌متر، مسجدسلیمان 3 میلی‌متر و هندیجان 7 میلی‌متر است.

درخواست سرلشکر سلیمانی برای تخلیه ‌روستای صراخیه شادگان (خوزستان)

سرلشکر سلیمانی در بازدید از روستای صراخیه حاشیه تالاب شادگان ضمن صدور دستور تخلیه هرچه سریع‌ این روستا،‌گفت: زنان، کودکان و در حد امکان دام‌ها و حیوانات از روستا خارج شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی در دومین سفر به استان خوزستان برای بازدید از آخرین روند خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان در شهرستان‌های جنوبی استان حضور یافت.

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بازدید از روستای صراخیه حاشیه تالاب شادگان ضمن صدور دستور تخلیه هرچه سریع‌ این روستا‌ اظهار داشت: زنان، کودکان و در حد امکان دام‌ها و حیوانات از روستا خارج شوند.

وی با اشاره به حضور مردان روستای صراخیه حاشیه تالاب شادگان برای کمک‌رسانی و ایجاد سیل‌بند‌ گفت: علوفه لازم برای تغذیه دام‌ها و احشام تأمین شود.

اعلام حالت فوق العاده در آبادان برای 3 روز

    این مد ممکن است مانند مد اکبر باشد و بنا بر ضرورت و پیشگیری از تمام مردم درخواست داریم از حضور در اطراف ساحل رودخانه‌ها خودداری کنند.   

فرماندار آبادان گفت:در آبادان به دلیل پیش بینی مد بزرگ به مدت سه روز حالت فوق العاده اعلام شده است.
اعلام حالت فوق العاده در آبادان به مدت سه روز

سید زین العابدین موسوی فرماندار ویژه آبادان صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در آبادان،اظهار کرد:از امروز به مدت سه روز وضعیت آبادان حالت فوق العاده اعلام شده ،این موضوع به وضعیت سیلاب ارتباطی ندارد .

وی افزود: این مد ممکن است مانند مد اکبر باشد و بنا بر ضرورت و پیشگیری از تمام مردم درخواست داریم از حضور در اطراف ساحل رودخانه‌ها خودداری کنند.

فرماندار ویژه آبادان بیان کرد: این مد ربطی به سیلاب ندارد و از لحاظ سیلاب وضعیت آبادان در حالت عادی است و خطری از لحاظ سیلاب آبادان را تهدید نمی کند.

نیروهای بسیج مردم عراق برای کمک به مهار سیل وارد آبادان شدند

سرپرست فرمانداری آبادان گفت:کاروانی شامل نیروهای بسیج مردمی عراق به همراه تجهیزات مهندسی برای کمک به مهار سیلاب و ایمن سازی جاده آبادان - ماهشهر در کنار مهندسان ایرانی وارد عمل شدند.

سیدزین العابدین موسوی پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: جهادگران حشد الشعبی با انتقال ماشین آلات سنگین راهسازی در تلاش اند مسیرهای گذر سیلاب از دریچه ها و پل های جاده آبادان - ماهشهر را باز کنند.

وی افزود: با این اقدام روند انتقال و هدایت سیلاب از زمین های شمال آبادان و تالاب شادگان به سوی دریا سریعتر انجام شده و از وقوع خسارت بیشتر جلوگیری می شود.

سرپرست فرمانداری آبادان با اشاره به بازدید سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس فرمانده حشد الشعبی عراق از پروژه نجات بخشی جاده آبادان - ماهشهر افزود: تلاش شبانه روزی برای ایمن سازی جاده آبادان - ماهشهر در مقابل سیلاب ناشی از طغیان تالاب شادگان ادامه دارد.

موسوی تصریح کرد: همچنین با همکاری گروه های جهادی و قرارگاه های فعال در منطقه عملیات انفجار به منظور گشودن مسیر عبور سیلاب در جاده وحدت در شمال روستای مدن آبادان انجام شد.

به گزارش ایرنا سیلاب ناشی از طغیان رودخانه کارون موجب آب گرفتگی برخی شهرها و روستاهای پایین دست این رودخانه در خوزستان شده است.

طغیان رودخانه های کرخه ، دز و کارون تاکنون سبب آبگرفتگی بیش از 270 روستا و بیش از یکصد هزار هکتار از زمین های کشاورزی در خوزستان شده و حدود 400 هزار نفر در معرض خطرات ناشی از این سیلاب قرار گرفتند.
مناطقی از 12شهرستان خوزستان گرفتار سیلاب هستند.

تساوی نفت مسجدسلیمان و استقلال خوزستان

فوتبال

دیدار تیم‌های نفت مسجدسلیمان و استقلال خوزستان با نتیجه تساوی پایان یافت.

به گزارش مشرق، تیم‌های نفت مسجدسلیمان و استقلال خوزستان در دومین روز از هفته بیست و ششم لیگ برتر از ساعت ۱۹:۱۵ در ورزشگاه شهید بهنام محمدی مسجدسلیمان به مصاف هم رفتند که این بازی با تساوی بدون گل به پایان رسید. این دیدار نخستین بازی بود که فیروز کریمی سرمربیگری نفت مسجدسلیمان را برعهده داشت.

داوری این دیدار برعهده علی صفایی است که رضا درویشی و محمد شریفی از استقلال خوزستان و مجتبی بیژن را با کارت زرد جریمه کرد.

نفت مسجدسلیمان با این تساوی ۲۰ امتیازی شد و همچنان در رتبه چهاردهم جدول رده‌بندی قرار دارد و استقلال خوزستان هم با ۱۱ امتیاز در رتبه شانزدهم جدول باقی ماند.

منبع: تسنیم

عکس/ فرورفتن قبرستان اهواز به زیر آب!

قبرستان در سیل....

قبرستان سیدهادی در شمال اهواز که به زیر آب فرو رفته است...

رؤیای فضایی بن سلمان: صنعا که نشد، سعودی‌ها «ماه»‌را فتح می‌کنند؟ + تصاویر

عربستان

با تأسیس آژانس فضایی عربستان و انتصاب برادر ولیعهد به ریاست آن، محمد بن سلمان راه فرار از بن بست را در آسمان و فضای خارج از جو می‌جوید.

سرویس جهان مشرق- بن سلمان جاه طلب است. این را دیگر همه عالم می‌دانند. آنها که در خاندان سلطنتی هستند، این جاه طلبی را با گوشت و پوست خود حس کرده‌اند و برای این جاه‌طلبی و زنده ماندن، بهای سنگینی پرداخته‌اند؛ و آنها که در همسایگی یا در یک منطقه هستند، این جاه طلبی را با جنگ، بمباران‌های بی هدفِ چندساله، حمایت از جنایتکارترین گروههای تروریستی تاریخ بشریت و … تجربه کرده‌اند. و البته خود محمد بن سلمان جوان و جویای نام و تاج و تخت سلطنت، یکی پس از دیگری شکست‌هایش را به نظاره نشسته است. او حتی در اصلاحات داخلی هم نتوانست قدم مهمی جز چند حرکت نمایشی بردارد و چهره یک سلطان سعودی اصلاح طلب یا حتی تجدیدنظرطلب نیز چون نوزادی نارس، باقی ماند.

حالا کار بن سلمان انگار روی زمین به چنان بن بستی رسیده که گویا راه فرار را در آسمان و فضای خارج از جو می‌جوید.

سلطان بن عبدالعزیز فضانورد عربستانی به عنوان رئیس آژانس جدید فضایی سعودی (Saudi Space Agency) منصوب شده و قرار است به زودی سفرهایش را به روسیه، آمریکا و فرانسه انجام دهد.

وی که پیش از این رئیس کمیسیون گردشگری و میراث ملی بود، در روسیه با نمایندگانی از سازمان فضایی فدرال (Roscosmos) دیدار خواهد کرد. دستیار اصلی او، عبدالعزیز الشیخ، مشاور پیشین نیروی هوایی عربستان است و پس از او، طارق العیسی که مدیر اجرایی مرکز برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های سعودی است. یک عبدالعزیز دیگر نیز که مسئولیت روابط با شرکت‌های خارجی را در کمیسیون گردشگری داشته، با سلطان به آژانس فضایی آمده با مسئولیت مشابه.

دی‌ماه ۱۳۹۷ بود که خبر تأسیس آژانس فضایی با مصوبه دولت سعودی منتشر شد. گفته می‌شود آژانس فضایی عربستان در سال اول فعالیت خود بیش از یک میلیارد دلار بودجه از دولت دریافت کرده است.

سلطان علاوه بر اینکه بواسطه برادری با ولیعهد عربستان نفوذ بالایی در بدنه حاکمیت دارد، از طریق شرکت‌های خود نیز مانند التراث و المشاری، دستی در فعالیت‌های اقتصادی داشته و در عرصه بین‌المللی نیز سفر فضایی هفت روزه STS-51-G با همسفران آمریکایی را به عنوان اولین عرب در سال ۱۹۸۵ میلادی تجربه کرده است.

وی که اکنون ۶۳ سال دارد، بزرگترین برادرِ زنده محمد بن سلمان به شمار می‌آید. سلطان کارشناسی ارتباطات عمومی خود را در کلرادو و ارشد علوم اجتماعی و سیاسی خود را از دانشگاهی در نیویورک گرفته است. وی بعد از یک سفر فضایی خود که ظاهراً به یُمن آقازادگی‌اش نصیبش شد، خلبان نیروی هوایی عربستان شد و تا کنون ۵ هزار ساعت پرواز نظامی و غیرنظامی داشته است.

شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز

در بخشی از غرب ریاض، دانشگاه ملک سعود در یک زمین بزرگ لوزی شکل قرار دارد که شامل دانشکده‌های مختلف فنی، پزشکی، ورزشی، علوم انسانی و دانشکده‌های مخصوص بانوان است. در کنار این مجموعه و البته بیرون از محیط دانشگاه، شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز قرار دارد که ظاهراً فعالیت‌های علمی در حوزه هوا و فضا تاکنون زیر نظر آن انجام شده است.

شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز (نشانه‌گذاری شده به رنگ قرمز در سمت راست تصویر) با یک خیابان به نام ملک عبدالله از دانشگاه بزرگ ملک سعود جدا می‌شود.
ساختمان‌های شهرک علم و فناوری با چشم‌اندازی از مهمترین برج ریاض، برج المملکة

عربستان سعودی در تیر ۹۷ دو ماهواره با نام saudi sat 5a و saudi sat 5b با حدود ۴۲۵ کیلوگرم وزن از پایگاه فضایی در چین به هوا پرتاب کرد که ظاهراً ساخت آن نیز با همکاری چینی‌ها در شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز انجام شده بود. هدف از ارسال این ماهواره‌ها دریافت تصاویر هوایی از زمین با کیفیت بالا اعلام شده است و به گفته ترکی بن سعود بن محمد رئیس شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز، کنترل این ماهواره‌ها از مرکز تحقیقات فضایی عربستان (KACST) در همین شهرک انجام می‌شود. پیش از این نیز دست کم ۱۳ ماهواره توسط عربستان سعودی به مدارهای پایین فضا فرستاده شده بود.

دکتر خالد منزلاوی معاون نماینده دائم عربستان در سازمان ملل متحد در آبان ۹۷ اعلام کرد شهرک ملک عبدالعزیز توافقنامه‌های همکاری علمی در جهات صلح‌آمیز با تعدادی از مراکز آمریکایی، چینی، روسی، آلمانی، فرانسوی و غیر آن امضا کرده است.

جمع‌بندی

انتقال و بومی‌سازی فناوری‌های مرتبط با فضا و ایجاد زیربناهای پیشرفته برای پشتیبانی و پایداری صنعت فضایی سعودی مهمترین راهبرد شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز بوده اما ظاهراً جز ساخت چند ماهواره با کمک چینی‌ها دستاورد دیگری نداشته، و الا نیازی به تأسیس سازمان فضایی نبوده است. حالا نیز اگر چه به نظر می‌رسد ولیعهد جوان در راستای برنامه‌های بلندپروازانه‌اش قصد کارآمدسازی صنعت فضایی عربستان را دارد اما سفرهایی که سلطان بن سلمان رئیس آژانس جدید فضایی برنامه‌ریزی کرده است، نشان می‌دهد همچنان چشم به کمک خارجی‌ها دارند و خارجی‌ها هم چشم به دوشیدن این گاو شیرده.

حدیث روز/ نشانه‌های ظهور در بشارت پیامبر(ص) به حضرت زهرا(س)

طرح 2/ سالروز آغاز ولایت امام زمان (عج)

خداوند کسی را برانگیزد که قلعه‌های ضلالت و دلهای قفل زده را بگشاید و اساس دین را در آخر الزمان استوار سازد، چنان که من در آخر الزمان پایدار گردم و زمین را پراز عدل نماید چنان که از ظلم پر شده باشد.

مشرق - علی بن هلال از پدرش روایت نموده که گفت در بیماری پیامبر (ص)، حضورش شرفیاب شدم، دیدم فاطمه (س) در بالین پدرش نشسته و اشک می‌ریزد چون صدای گریه اش بلند شد، پیامبر سر برداشت و فرمود:
فاطمه جان! چرا گریه می‌کنی؟
عرض کرد: می‌ترسم بعد ازشما احترام ما از دست برود؟
فرمود: عزیزم، مگر نمی‌دانی که خداوند به اهل زمین نگاه کرد و پدرت را از میان آنان برگزید، سپس نظر کرد و شوهرت را انتخاب کرد، و به من وحی فرمود که تو را به او تزویج کنم؟
دخترم! ما اهل بیتی هستیم که خداوند عزوجل هفت فضیلت به ما عطا فرموده که به هیچکس قبل و بعد ازما عطا نفرموده است، و آن اینکه:
من خاتم پیامبران نزد خدا و بهترین آنها و محبوبترین بندگان می‌باشم و با این امتیازات پدر تو می‌باشم، جانشین من بهترین جانشینان پیغمبران و محبوبترین آنها نزد خداست، و او شوهر تو است شهید ما بهترین شهدا و محبوبترین آنان نزد خداوند است و او حمزه بن عبدالمطلب عموی پدر و شوهرت می‌باشد، جعفربن ابیطالب که با دو بال در بهشت با فرشتگان پرواز می‌کند پسر عموی پدرت و برادر شوهرت از ما است، در سبط این امت که حسن و حسین دو فرزند تو و دو آقای اهل بهشت می‌باشند از ماست، و به خدا قسم که پدرشان افضل از آنهاست.

ای فاطمه! به خداوندی که مرا به راستی برانگیخته، مهدی این امت نیز از ایشان می‌باشد، موقعی که دنیا هرج و مرج شود و آشوب‌ها پدید آید و راه‌ها مسدود گردد و اموال یکدیگر را به غارت برند، نه بزرگ‌تر به کوچک‌تر رحم کند و نه کوچک‌تر احترام بزرگ‌تر را نگاه دارد، خداوند کسی را برانگیزد که قلعه‌های ضلالت و دل‌های قفل زده را بگشاید و اساس دین را در آخر الزمان استوار سازد، چنان که من در آخر الزمان پایدار گردم و زمین را پراز عدل نماید چنان که از ظلم پر شده باشد.....

متن حدیث:

یا فاطمة و الذی بعثنی بالحق ان منهما مهدی هذه الامة اذا صارت الدنیا هرجاً و مرجاًًً و تظاهرت الفتن و انقطعت السبل و اغار بعضهم علی بعض فلا کبیر یرحم صغیراً و لا صغیر یوقر کبیراً فیبعث الله عند ذلک منهما من یفتح حصون الضالة و قلوباً غلفاً یوم بالدین فی آخر الزمان کما قمت به فی آخر الزمان و یملاء الارض عدلاً کما ملئت جوراً.

"کشف الغمه ص ۵ - اربعین حدیث فی المهدی ذکر المهدی (ع) "

دیدنی‌های امروز؛ از نمایشگاه روبات‌ها در مسکو تا انتخابات هندوستان

کلیسای جامع "نوتردام" پس از آتش‌سوزی
کلیسای جامع
برداشتن مجسمه‌های کلیسای نوتردام پاریس از روی سقف آسیب دیده این کلیسا پس از آتش‌سوزی/ خبرگزاری آلمان
برداشتن مجسمه‌های کلیسای نوتردام پاریس از روی سقف آسیب دیده این کلیسا پس از آتش‌سوزی/ خبرگزاری آلمان
شستن مجسمه "الکساندر پوشکین" – شاعر پرآوازه روسی- در مسکو با استفاده از فشار آب/ ایتارتاس
شستن مجسمه
پخت یک نوع نان سنتی (ماتزا) برای تعطیلات یک هفته‌ای "عید فصح" یهودیان/ اسراییل/ خبرگزاری آلمان
پخت یک نوع نان سنتی (ماتزا) برای تعطیلات یک هفته‌ای
نمایشگاه روبات‌ها در مسکو روسیه/ ایتارتاس
نمایشگاه روبات‌ها در مسکو روسیه/ ایتارتاس
نشست خبری مشترک رییس جمهوری قرقیزستان و صدراعظم آلمان در شهر برلین/ پاسیفیک پرس
نشست خبری مشترک رییس جمهوری قرقیزستان و صدراعظم آلمان در شهر برلین/ پاسیفیک پرس
استقبال رییس مجلس ایرلند از رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا در شهر دوبلین/PA
استقبال رییس مجلس ایرلند از رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا در شهر دوبلین/PA
دستگیری فعالان محیط زیست در جریان دومین روز تظاهرات سراسری آنها در خیابان آکسفورد لندن
دستگیری فعالان محیط زیست در جریان دومین روز تظاهرات سراسری آنها در خیابان آکسفورد لندن
سفر انتخاباتی "نارندرا مودی" نخست وزیر هند به شهر "اودیشا" هندوستان
سفر انتخاباتی
رژه نیروهای امنیتی غزه در جنوب باریکه غزه/ APA
رژه نیروهای امنیتی غزه در جنوب باریکه غزه/ APA
جشنواره‌ای آیینی در کاتماندو نپال
جشنواره‌ای آیینی در کاتماندو نپال
بدون شرح
بدون شرح

جنگ ریلی ایران و اسرائیل در منطقه/ آمریکا و چین چه می‌خواهند؟

افزایش نفوذ اقتصادی چین در منطقه غرب آسیا، نگرانی‌هایی را برای آمریکا به وجود آورده و شواهد حاکی از آن است که واشنگتن درصدد منع متحدانش برای گشترش روابط با چینی‌هاست. اسرائیلی‌ها بندر حیفا و خط راه آهن حیفا ـ خلیج فارس را در مقابل خط راه آهن ایران، عراق و سوریه تعریف کرده اند. خطوط راه آهنی که سوای این سه کشور قرار است مسیر چینی‌ها برای اتصال به مدیترانه باشد.
کد خبر: ۸۹۱۹۷۰
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰ 15 April 2019

افزایش نفوذ اقتصادی چین در منطقه غرب آسیا، نگرانی هایی را برای آمریکا به وجود آورده و شواهد حاکی از آن است که واشنگتن درصدد منع متحدانش برای گشترش روابط با چینی هاست.

به گزارش «تابناک»؛ یکی از عمده ترین راهبردهای چین در خاورمیانه و آفریقا، دستیابی و دسترسی به بنادر، آبراه ها، تنگه ها و خطوط حمل و نقل دریایی است که نگرانی هایی را در نزد واشنگتن ایجاد کرده است.

در این میان، یکی از بازیگرانی که در سالیان اخیر، روابط خود را در حوزه اقتصادی و حتی نظامی گسترش داده، رژیم اسرائیل است؛ مسأله ای که گویا چندان خوشایند آمریکایی ها نیست و در همین راستا، ترامپ که سیاست خاورمیانه ای خود را بر پایه حمایت از اسرائیل بنا نهاده، از تل آویو انتظار دارد سطح روابط خود با چینی ها را گسترش ندهد.

در واقع ترامپ که اقدامات بی سابقه ای در حمایت از اسرائیل و شخص نتانیاهو (حمایت از او در انتخابات به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان اشغالی، انتقال سفارت آمریکا به قدس شرقی و...) به انجام رسانده، گسترش روابط اسرائیل و چین را در راستای منافع واشنگتن ارزیابی نمی کند و هشدارهایی به نتانیاهو داده است.

در همین راستا، روز یکشنبه شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دیدار روز ۲۶ مارس (ششم فروردین) با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید از وی خواسته تا روابط تل‌آویو با چین را کاهش دهد.

بر اساس این گزارش، ترامپ به نتانیاهو هشدار داده، اگر به این خواسته عمل نشود، روابط با آمریکا و اسرائیل می‌تواند تحت تأثیر قرار بگیرد.

طی ماه‌های اخیر، مقامات آمریکایی بارها موضوع چین را با اسرائیلی‌ها مطرح کرده‌اند. «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا این موضوع را در دیدار اوایل ژانویه خود با نتانیاهو مطرح کرده و «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا نیز از اوایل سال جاری میلادی طی چندین دیدار این موضوع را با نتانیاهو مطرح نموده است.

نتانیاهو نیز طی ماه‌های اخیر، برای آمریکایی‌ها این موضوع را شفاف ساخته که کابینه وی قصد دارد تا سازوکاری برای نظارت بر سرمایه‌گذاری چینی‌ها ایجاد کند و از ابتدای سال جاری میلادی دو نشست کابینه درباره این موضوع برگزار شده، ولی تصمیمی گرفته نشده و هرگونه اقدامی به دلیل اختلاف دفتر نخست وزیری و وزارت خارجه و وزارت اقتصاد اسرائیل با تأخیر مواجه شده است.

ترامپ در جریان دیدار ۲۶ مارس خود، این موضوع را بار دیگر مطرح کرده و نگرانی آمریکا از نفوذ چین در اسرائیل را ابراز داشته است، به خصوص که چین در حال ساخت چندین پروژه زیرساختی بزرگ از جمله بندر جدید در حیفاست.

آمریکایی‌ها همچنین نگرانی خود را از احتمال حضور شرکت‌های ارتباطاتی چینی نظیر Wave و ZTE در مناقصه‌های ساخت نسل پنجم شبکه‌های تلفن همراه در اسرائیل ابراز داشته است.

بر اساس گفته منابعی که در جریان نشست بودند، ترامپ هیچ گونه اولتیماتومی به نتانیاهو نداده و وی را در این باره نیز تهدید نکرده؛ اما از وی خواست تا بداند که شرایط چگونه است.

ترامپ این موضوع را برای نتانیاهو شفاف ساخته که اگر روابط با چین محدود نشود، همکاری امنیتی میان اسرائیل و آمریکا می‌تواند آسیب ببیند.

مقامات ارشد اسرائیلی گفته‌اند که نتانیاهو هیچ مشکلی ندارد به ترامپ تعهد دهد که اجازه حضور شرکت‌های چینی در مناقصه‌های ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی در اسرائیل ندهد، اما لغو مناقصه ساخت بندر حیفا با چینی‌ها بسیار سخت است، چون چینی‌ها پیشتر این مناقصه را برنده شده‌ و عملیات اجرایی را آغاز کرده‌اند و لغو مناقصه در شرایط کنونی به بحران بسیار شدید با چینی‌ها منجر خواهد شد.

کاخ سفید جزئیات دیدار نتانیاهو و ترامپ را رد نکرده، ولی گفته در این مورد نظری ندارد. دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اما این گزارش را «نادرست» توصیف کرده است.

همانطور که در این خبر آمد، نتانیاهو از ترامپ خواسته مناقصه ساخت بندر حیفا توسط چینی ها لغو نشود؛ مسأله ای که برای اسرائیل از اهمیت زیادی برخوردار است و به نظر نمی رسد نتانیاهو به سادگی از کنار آن بگذرد.

چرا حضور چینی ها در حیفا برای اسرائیل اهمیت دارد؟

پاسخ بدین پرسش را باید در پروژه کلان چینی ها با نام «یک کمربند- یک جاده» جستجو کرد.

در سال 2013 از سوی «شی جی پینگ» رهبر چین، پروژه ای مدرن و عظیم در رابطه با احداث جاده ابریشم جدیدی تحت عنوان «یک کمربند، یک جاده» معرفی شد که هدف آن سرمایه گذاری عظیم که در دل خود سرمایه گذاری های بزرگ متعددی را دارد می تواند به عنوان یک جهش اقتصادی در راستای ارتباط زمینی و دریایی چین با غرب ارزیابی شود.

پروژه جاده مدرن ابریشم از طریق دو خط اجرا می شود؛ خط اول چین، آسیای میانه، روسیه و اروپا را به نام «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» به هم متصل خواهد کرد. خط دوم نیز با نام «جاده ابریشم دریایی» چین را به اقیانوس هند و سپس دریای مدیترانه پیوند خواهد داد؛ این همان چیزی است که اسرائیلی ها در حال تکاپو برای آن هستند و به دنبال جا دادن بندر حیفا و خط ریلی آن در این پروژه کلان چینی ها هستند؛ مسأله ای که می تواند منافع بی نظیری برای تل آویو داشته باشد.

رقابت ایران و اسرائیل: یک پروژه و دو خط راه آهن

اسرائیلی ها بندر حیفا و خط راه آهن حیفا ـ خلیج فارس را در مقابل خط راه آهن ایران، عراق و سوریه تعریف کرده اند. خطوط راه آهنی که سوای این سه کشور قرار است مسیر چینی ها برای اتصال به مدیترانه باشد.

خط راه آهن حیفا ـ تل آویو

سال گذشته بود که در راستای روند عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل، «اسرائیل کاتز» وزیر اطلاعات و حمل و نقل اسرائیل در مصاحبه خود با نشریه «ایلاف» عربستان از طرح مشترک عربستان، اسرائیل و امارات برای ساخت و توسعه خط آهن مشترک در جهت توسعه روابط تجاری منطقه ای و فرامنطقه ای مثلث تل آویو – ریاض – ابوظبی خبر داد.

جنگ ریلی ایران و اسرائیل در منطقه/ آمریکا و چین چه می خواهند؟

این خط آهن از حیفا آغاز می شود و به بیسان و از بیسان به پل شیخ حسین گذرگاه زمینی میان اردن و سرزمین های اشغالی می رسد و پس از آن اردن باید این خط آهن را از اربد و المفرق ادامه داده تا به مرزهای عربستان برسد.

با اتصال این خط به شبکه ریلی عربستان، دیگر کشورهای عربی از جمله امارات و بحرین نیز به این محور وصل خواهند شد. اسرائیل می خواهد از این طریق نشان دهد که خطوط راه آهن از حیفا تا حاشیه خلیج فارس به عنوان راه آسانتری برای حمل و نقل و انتقال کالا از اروپا به خاورمیانه قابل استفاده خواهد بود. در واقع، این خط ریلی می تواند خلیج فارس را به مدیترانه و اروپا وصل کند.

خط راه آهن ایران-عراق- سوریه

در مقابل باید به خط ریلی ایران ـ عراق ـ سوریه اشاره کرد که می تواند ایران را به مدیترانه وصل کند و بهترین مسیر ممکن برای چینی ها برای وصل شدن به مدیترانه باشد و به همین جهت، یک چالش اساسی برای اسرائیل است.

در همین راستا، منبعی در وزارت حمل‌ونقل سوریه اعلام کرد که همکاری‌ها میان شرکت‌های راه‌ آهن ایران، عراق و سوریه همچنان ادامه دارد و انتظار می‌رود راه‌ آهن سراسری میان این سه کشور تا چین امتداد داشته باشد.

جنگ ریلی ایران و اسرائیل در منطقه/ آمریکا و چین چه می خواهند؟

این منبع با بیان اینکه این مسیر ریلی بخشی از پروژه قدیمی و راهبردی خط آهن سراسری است که پیش از بحران در سوریه متوقف شده بود، تصریح کرد؛ نمایندگان ایران، عراق و سوریه نشست‌های کارشناسی خود را با هدف اجرایی کردن پروژه خط‌ آهن سراسری ایران عراق و سوریه ادامه می‌دهند.

روزنامه «الوطن»، چاپ سوریه به ‌نقل از این منبع نوشت: «تفاهم‌نامه‌ای با طرف چینی امضا شده تا در این پروژه مشارکت داشته باشد و انتظار می‌رود این خط آهن با گذشتن از سوریه، عراق و ایران از مسیر پاکستان و چند کشور دیگر به پاکستان برسد».

این منبع تصریح کرد، روند اجرایی شدن پروژه خط آهن سراسری سوریه تا ۹۷ درصد با موفقیت همراه بوده است و انتظار می‌رود، این راه‌ آهن به طول حدوداً ۱۵۶ کیلومتر در داخل سوریه، ۱۶۰ کیلومتر در داخل عراق و به همین نسبت در داخل ایران عملیاتی شود.

لذا به نظر می رسد، رقابتی در منطقه برای مشارکت در پروژه «یک کمربند- یک جاده» چینی ها شکل گرفته که آمریکایی ها را به شدت نگران کنند؛ نگرانی که در هشدار اخیر ترامپ به نتانیاهو خود را نشان داده است.

بدون تردید، لغو مشارکت چینی ها در ساخت بندر حیفا و اجابت خواسته ترامپ از نتانیاهو می تواند در بلندمدت در راستای منافع ایران ارزیابی شود. با این حال، دور از انتظار نخواهد بود که آمریکایی ها اقداماتی برای اخلال در پروژه راه آهن ایران، عراق و سوریه انجام دهند.

چرا مصر عبور نفت ایران از کانال سوئز را متوقف کرد؟!

در همین راستا، باید به اقدام اخیر مصر اشاره کرد. روز دوشنبه در خبر‌ها آمد که دولت مصر، در اقدامی ناگهانی، از عبور محموله‌های نفتی ایران از کانال سوئز به سمت سوریه جلوگیری کرده است؛ امری که باعث شد، ایران از طریق خاک عراق، نفت خود را با تانکر به سوریه صادر کند.
کد خبر: ۸۹۲۱۳۷
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۲ 16 April 2019

چند روز پس از آنکه مصری ها از ائتلاف ضد ایرانی تحت رهبری آمریکا و عربستان خارج شدند و اعلام کردند حاضر به مشارکت در این ائتلاف نیستند، خبرها و تحلیل هایی زیادی پیرامون این تصمیم عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر ارائه شد.

به گزارش «تابناک»؛ برخی تحلیلگران این اقدام دولت مصر را در راستای سیاست دوری از محور عربستان و نزدیک شدن به محور ایران ارزیابی کرده اند. با این حال، به نظر می رسد رویکرد مصر در قبال تحولات منطقه و دوستان و رقبایش، پیچیده تر از برخی تحلیل ها و گمانه زنی هاست.

در همین راستا، باید به اقدام اخیر مصر اشاره کرد. روز دوشنبه در خبر‌ها آمد که دولت مصر، در اقدامی ناگهانی، از عبور محموله‌های نفتی ایران از کانال سوئز به سمت سوریه جلوگیری کرده است؛ امری که باعث شد، ایران از طریق خاک عراق، نفت خود را با تانکر به سوریه صادر کند.

روزنامه «السعودیه الآن» مدعی شد: ایران در هفته گذشته از طریق عراق ۱۲۰۰ تانکر نفتکش به سوریه صادر کرده است. سخنگوی ارتش آمریکا در منطقه التنف درباره صادرات نفت ایران به سوریه اظهارنظر نکرده، ولی گفته که نیرو‌های آمریکایی در التنف، از انتقال موشک‌های ایران از طریق سوریه و عراق به حزب الله لبنان جلوگیری می‌کنند. منطقه التنف دقیقا در مرز سوریه و عراق واقع است و تحلیلگران بر این باورند که هدف نیرو‌های آمریکایی در آنجا، قطع ارتباط زمینی ایران با سوریه است.

سوریه به نفت نیاز دارد و با بحران سوخت روبه روست. گویا عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر ـ که هفته گذشته با همتای آمریکایی خود، دونالد ترامپ، دیدار کرده ـ تصمیم گرفته است از صادرات نفت ایران از کانال سوئز به سوریه جلوگیری کند.

چرا مصر عبور نفت ایران از کانال سوئز را متوقف کرد!؟

روزنامه السعودیه الان مدعی شد، دولت سوریه ۴۰ درصد قیمت اصلی نفت ایران را پرداخت خواهد کرد، چون ایران به این درآمد‌ها نیاز دارد.

بیشتر بخوانید

در همین رابطه، خبرگزاری عراق اعلام کرد، صادرات نفت ایران با تانکر‌های نفتکش از راه عراق به سوریه ادامه خواهد یافت. بیش از ۱۵۰۰ تانکر نفت صادر خواهد شد تا اینکه نیاز‌های بازار‌های سوریه مرتفع شوند و سپس تعداد تانکر‌ها به ۵۰۰ عدد کاهش خواهد یافت.

عماد خمیس، نخست‌وزیر سوریه، گفته است: مذاکرات با مصر برای استمرار صادرات نفت به سوریه از طریق کانال سوئز به جایی نرسیده است. در ماه‌های اخیر، همزمان با انتشار گزارش‌هایی درباره جلوگیری مصر از عبور نفتکش‌های ایرانی از کانال سوئز، سوریه با بحران سوخت مواجه بوده است.

در مقابل، مصر ممانعت از عبور نفتکش‌های ایرانی از کانال سوئز را رد کرده است و بحث و جدل درباره عبور نفتکش‌های ایرانی از آبراه مصری به سمت سوریه از چند ماه پیش در جریان بوده است. از یک طرف مقامات سوریه می‌گویند، مصر برای پایبندی به تحریم‌های آمریکایی علیه ایران، از صادرات نفت ایران به سوریه از طریق کانال سوئز جلوگیری می‌کند، ولی از سوی دیگر مقامات مصری این امر را تکذیب می‌کنند.

چند روز پیش، خمیس در دیدار با روزنامه‌نگاران سوری، گفته: از شش ماه پیش تاکنون، مصر از عبور نفت صادراتی ایران به سوریه از کانال سوئز ممانعت می‌کرده است. به گفته خمیس، تمام تلاش‌های دولت سوریه برای متقاعد کردن مقامات مصری به استمرار صادرات نفت ایران به سوریه شکست خورده و برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که ایران ماهیانه حدود دو میلیون بشکه نفت به سوریه صادر می‌کند.

یک منبع ایرانی در گفت وگو با روزنامه الاخبار، جلوگیری مقامات مصری از عبور نفتکش‌های ایران از کانال سوئر را تأیید کرد. میثم صادقی، مشاور وزارت اقتصاد ایران، به این روزنامه گفت: «مصر از چند وقت پیش، به خاطر پایبندی به تحریم‌های آمریکایی، با عبور نفتکش‌های (ایرانی) مخالفت می‌کند.»

به نظر می رسد، مصری ها یک راهبرد کم مخاطره ای برای همراهی با سیاست های آمریکا در قبال ایران در پیش گرفته اند که بر اساس آن قاهره به دنبال آن است که تعهد و مسئولیتی را در زمینه سیاست های نظامی و امنیتی آمریکا در برابر ایران نپذیرد و در مقابل با یک رویکرد کم مخاطره تر و صرفا با تحریم های آمریکا علیه ایران و به ویژه تحریم های نفتی همراهی کنند.

گویا مصر از یک سو با درک مخاطرات رویارویی ایران در حوزه امنیتی و نظامی از همراهی با ائتلاف ضد ایرانی خارج شده است و از سوی دیگر، با درک حساسیت های آمریکا به تعهد متحدانش در قبال تحریم های آمریکا، از صادرات نفت ایران به سوریه از طریق کانال سوئز جلوگیری کرده است.

فارغ از رویکرد مصر، باید منتظر اقدامات جدید از سوی آمریکا برای جلوگیری از فروش نفت ایران و به صفر رساندن آن باشیم. به نظر می آید، آمریکا به همراه متحدانش عزم خود را برای جلوگیری از فروش نفت ایران در بازارهای منطقه ای و بین المللی تشدید کرده اند؛ مسأله ای که یافتن راه های جدید از سوی ایران برای دور زدن تحریم ها را ضروری می کند.

اگر یک نظامی رئیس‌جمهور آینده ایران شد، شگفت‌زده نشوید!

چندیست که برخی تحیلی گران اینگونه تحلیل می کنند که شرایط کشور و منطقه ایجاب می کند تا یک چهره نظامی اینبار در رأس امور اجرایی کشور قرار بگیرد، انگار تمام سناریوها در حال کنار هم چیده شدن است تا چنین اتفاقی بیفتد، لذا اگر در انتخابات آینده ریاست جمهوری یک چهره نظامی به عنوان رئیس جمهور بعدی جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد، نباید از این مساله خیلی شگفت زده بشویم...
کد خبر: ۸۹۲۵۶۳
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۸ 17 April 2019

آمریکایی ها در حال انجام اقداماتی برای اعمال فشار هرچه بیشتر بر جمهوری اسلامی ایران و مردم آن هستند؛ فشار آن ها بر جمهوری اسلامی ایران از طریق اعمال محدودیت ها و تحریم های گسترده علیه نهادها، سازمان ها و مقامات صورت گرفته است که از جمله آن می توان به اقدام بی سابقه آنها در قرار دادن نام نیروی نظامی رسمی یک کشور یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه های تروریستی اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»، فشار آمریکایی ها بر ملت ایران هم از طریق اعمال تحریم های ظالمانه علیه مردم ایران صورت گرفته است که در نتیجه آن زندگی ملت در پی افزایش تحریم ها، کاهش ورودی کالاها و مواد اولیه به ایران به خصوص در طبقات محروم بسیار سخت شده است، داور و اقلام درمانی که نیاز بیماران است وارد نمی شود یا به سختی وارد می شود و در حوادثی مانند سیل اخیر کمک های بین المللی بویژه در مباحث مالی اجازه ورود به کشور پیدا نمی کند.

آمریکایی ها اخیرا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده اند. پس از این اقدام، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که «این کشور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست گرووهای تروریستی قرار داده است.»

ترامپ در بیانیه خود گفت که «این تصمیم با هدایت وزارت خارجه آمریکا بوده» و در سخنانی تکراری مدعی شد که «این واقعیت را به رسمیت شناخته که ایران نه فقط دولتی حامی تروریسم است، بلکه سپاه پاسدران فعالانه در تامین بودجه آن نقش دارد و از تروریسم به‌عنوان ابزاری دولتی استفاده می‌کند».

این اولین بار است که در دنیا یک کشور تصمیم می گیرد تا یک نیروی نظامی رسمی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار ‌دهد. البته رسانه‌های آمریکایی پیش از این تصمیم ترامپ و دولتش گزارش داده بودند که پنتاگون (فرماندهی وزارت دفاع) و سیا (سازمان اطلاعات مرکزی) مخالف این تصمیم دولت آمریکا بوده اند و در خصوص عملیات نیروهای ایرانی علیه آمریکا هشدار داده بودند.

البته برخی کارشناسان در دنیا و برخی مقامات و کارشناسان در ایران این تصمیم را حاصل پیشنهاد نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و تلاش ها و فشار «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا عنوان کرده بودند. نتانیاهو بعد از این تصمیم رئیس جمهور آمریکا خوشحالی خود از قرار گرفتن نام سپاه در لیست گروه های تروریستی پنهان نکرد و در صفحه مجازی خود به زبان عبری از ترامپ به عنوان دوست خود یاد کرد که باری دیگر به پیشنهاد او عمل کرده است.

به فاصله کوتاهی پس از آنکه آمریکا سپاه پاسداران را در لیست گروه های تروریستی قرار داد، شورای عالی امنیت ملی ایران نیز دولت ایالات متحده را «حامی تروریسم" ونیروهایش درغرب آسیا را گروه تروریستی» معرفی کرد.

«محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه کشورمان پس از اقدام خصمانه آمریکایی ها، در نامه‌ای به «حسن روحانی» رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران پیشنهاد کرد شورای عالی امنیت ملی ایران، نیروهای نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به "سنتکام" را در فهرست گروه‌های تروریستی جمهوری اسلامی ایران قرار دهد. او به قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه استناد کرده است.

هنوز چند روزی بیشتر از این اقدام آمریکایی ها علیه سپاه پاسداران نگذشته است که «اینستاگرام» نیز به دعوت آمریکایی ها علیه سپاه چراغ سبز نشان داده و صفحات منتسب به برخی از سرداران سپاه از جمله سرلشگر محسن رضایی، سرلشگر محمدعلی جعفری، سرلشگر حاج قاسم سلیمانی و محمدباقر قالیباف و جمعی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را از دسترس خارج کرده است.

گفته می‌شود صفحه جدیدی تا اطلاع ثانوی در اینستاگرام راه‌اندازی نخواهد شد. این اتفاق در حالی رخ داد که پیشتر نیز شبکه اجتماعی اینستاگرام تصاویر مربوط به حضور نیرو‌های حشدالشعبی را برای کمک به سیل زدگان در خوزستان، نیز حذف کرده بود.

سخنگوی اینستاگرام در رابطه با این تصمیم عنوان کرده است:«ما تحت محدودیت‌های قوانین تحریم‌های ایالات متحده عمل می‌کنیم. با مقامات دولتی مرتبط همکاری می‌کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که تعهدات قانونی‌مان، از جمله مربوط به تعیین سپاه [به عنوان سازمان تروریستی خارجی] را رعایت می‌کنیم.»

پیش از این نیز بارها اینستاگرام، صفحات منتسب به برخی اشخاص از جمله حضرت امام خمینی(ره)، سیدحسن نصراللّه و... را از دسترس خارج کرده و یا پست‌های تأثیرگذار آنها را پاک کرده است. این اتفاقات در حالی رخ می دهد که مدت هاست بحث فیلترینگ اینستاگرام در داخل ایران مطرح شده است و همواره جمعی از مسئولان تصمیم گیر در این رابطه مخالفت خود را ابراز داشته و از این اقدام جلوگیری کرده اند.

سردار کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیرو‌های مسلح در واکنش به بسته شدن صفحه اینستاگرام منتسب به وی با تأیید این خبر و با تاکید بر این مطلب که «ما یک پاسداریم» اظهار داشت: معلوم شد که اینستاگرام و تلگرام در خدمت صهیونیسم است؛ این یک نوع مبارزه است و ان‌شاءالله این مبارزه را تا سرنگونی استکبار جهانی و صهیونیسم و برگزاری نماز جماعت در مسجدالاقصی ادامه خواهیم داد.

این اقدامات آمریکایی ها علیه سپاه پاسداران بنا به اذعان بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی فعلا حاصلی جز افزایش محبوبیت سپاه و سپاهیان نداشته است و احتمالا جدای از برخی محدودیت های خارجی حاصل دیگری هم نخواهد داشت، اما اگر از حیث سیاسی بخواهیم این موضوع را تحلیل کنیم باید اشاره کرد که چنین اقدامی مستقیما می تواند در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 تاثیرگذار باشد.

مدت هاست که چهره هایی با سابقه نظامی در انتخابات مختلف ریاست جمهوری ایران کاندیدا شده اند، اما هربار اقبال قاطعی به این افراد صورت نگرفته و در نتیجه افراد دیگری توانسته اند کرسی ریاست جمهوری را تصاحب کنند، اما شرایط کشور و تلاشی که آمریکا علیه نظامیان ایران انجام می دهد، علاوه بر افزایش محبوبیت این افراد در بین مردم می تواند در نهایت منجر به جهت دهی انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران باشد.

چندیست که برخی تحیلی گران اینگونه تحلیل می کنند که شرایط کشور و منطقه ایجاب می کند تا یک چهره نظامی اینبار در رأس امور اجرایی کشور قرار بگیرد، انگار تمام سناریوها در حال کنار هم چیده شدن است تا چنین اتفاقی بیفتد، لذا اگر در انتخابات آینده ریاست جمهوری یک چهره نظامی به عنوان رئیس جمهور بعدی جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد، نباید از این مساله خیلی شگفت زده بشویم.

پناه سیل زدگان به زاغه‌ی مهمات جنگ - حمیدیه خوزستان (عکس)

بعد از جاری شدن سیل در استان خوزستان و طغیان رودخانه کرخه ، شهرستان حمیدیه و روستاهای این شهرستان در گیر این سیلاب شدند که روستای خسرج یکی از این روستاهاست، که تعدادی از اهالی این روستا که در نزدیکی پادگان تیپ ۳۹۲ زرهی شهید عاشوری سکونت داشتند با پناه بردن به زاغه های مهمات دوران جنگ این پادگان ، محلی برای سکونت امن خود پیدا کردند.    

آتش سوزی در کلیسای نوتردام پاریس

                                                                                    

کد خبر: 751583

ارزش صادارت خوزستان در کشور دوم است

ارزش صادارت خوزستان در کشور دوم است

خرمشهر - مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خوزستان گفت: صادرات خوزستان از نظر ارزشی رتبه دوم کشور را از آن خود کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن کاویانی شامگاه سه شنبه، در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیر کل گمرک خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: صادرات گمرکات استان خوزستان از نظر وزنی رتبه سوم و از نظر ارزشی رتبه دوم کشوری را از آن خود کرد.

وی ادامه داد: خوزستان در بخش واردات از نظر وزنی رتبه اول و از نظر ارزشی رتبه سوم را دارد این امر به این علت اتفاق افتاده که تردد در استان خوزستان بیش از استان‌های دیگر است و هماهنگی بیشتری در مورد برخی مسائل میان مسئولان مربوطه وجود دارد.

کاویانی همچنین با بیان اینکه استان خوزستان امسال از لحاظ قانون بودجه نیز رتبه اول درآمدی کشور را دارد، افزود: این نشان می‌دهد که مسئولان نگاه ویژه ای به این استان دارند و جای امیدواری وجود دارد که در خوزستان بتوان رونق تولید را مشاهده کرد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خوزستان با یادآور شدن اینکه درآمدهای کشور از محل درآمدهای مالیاتی ۹۰ درصد است که در استان‌های مختلف متفاوت است، سهم درصد درآمدهای مالیاتی از درآمدهای استان خوزستان را ۹۱ درصد اعلام کرد.

کاویانی توضیح داد: در سال گذشته، ۹۷ درصد مالیاتی محقق شده که عدد خوبی است و امیدواریم امسال عددی بالغ بر ۱۵۳ هزار میلیارد تومان که در بودجه عدد مالیاتی دیده شده و معادل ۹۱ درصد بودجه کشور است، در بخش عمومی محقق شود.

وی افزود: استان خوزستان در بخش مالیات ستانی عملکرد خوبی داشته و توانسته با عدد ۴۷۰ میلیارد تومان مازاد درآمد استان خوزستان را محقق کند هر چند از نظر بودجه‌ای، ۹۷ درصد درآمدها محقق شده اما نسبت به درآمدهای مصوب استانی خوزستان ۱۰ درصد رشد داشته است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خوزستان ابراز امیدواری کرد که کارنامه مالیات استانی که بنا به گفته وی درآمدهای استان هست به طور کامل محقق شود.

کاویانی در ادامه بر برنامه ریزی برای تحقق شعار امسال و حمایت این دستگاه از رونق تولید تاکید کرد و گفت: برای برنامه رونق تولید یک پکیج در بخش‌های مختلف اقتصادی شامل گمرکات، بانک‌ها، بیمه‌ها تعبیه و در وزارت اقتصاد نیز برنامه‌های خوبی تعریف شده است که به طور قطع در سال ۹۸ عملی می‌شوند.

بنا به گفته وی این تصمیم وجود دارد که در برنامه بانک‌ها از امکانات و تسهیلات بانک‌ها در رونق تولید استفاده شود و در بخش گمرکات در خصوص تسهیلات ترخیص کالا ورود شود.

مسدود شدن صفحات اینستاگرامی مقام‌های نظامی کشور؛

از سردار سلیمانی تا قالیباف و ضرغامی / «اینستاگرام» هنوز هیچ توضیحی ارائه نکرده / پای تصمیم اخیر ترامپ در میان است

صفحات اینستاگرام سرلشگر قاسم سلیمانی، سرلشگر باقری، سردار جعفری، سردار پاکپور، سردار کمالی، محمدباقر قالیباف و عزت الله ضرغامی امروز از دسترس خارج شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

صفحه اینستاگرام منسوب به سرلشگر قاسم سلیمانی امروز برای چندمین بار از دسترس خارج شد. از آنجا که برخی صفحات ‏منسوب به او پیشتر نیز به طور موقت مسدود شده بودند، تصور نمی شد اتفاق امروز، موضوع جدید باشد اما تنها ساعاتی بعد، ‏صفحات اینستاگرامی شمار دیگری از مقام های نظامی کشور مسدود شد.‏

‏ به گزارش «انتخاب»، صفحه اینستاگرامی سرلشگر عزیز جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران و سرتیپ محمد پاکپور، فرمانده ‏نیروی زمینی سپاه نیز از دسترس خارج شده اند. ‏

همچنین صفحه اینستاگرامی سرلشگر محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز مسدود شده است. به این صفحات، باید ‏صفحه اینستاگرامی سردار موسی کمالی، رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح را هم اضافه کنیم؛ سردار کمالی ‏بیشتر به خاطر اعلام خبرهای مربوط به خدمت سربازی در میان مردم شناخته شده است.‏

همچنین صفحات اینستاگرامی محمدباقر قالیباف، شهردار اسبق تهران و عزت الله ضرغامی، رئیس ‏پیشین سازمان صداوسیما نیز از دسترس خارج شده اند.‏

هنوز هیچ دلیلی برای مسدود شدن این صفحات اعلام نشده است.‏

وزارت خارجه آمریکا که اخیرا نام سپاه پاسداران را در این فهرست تروریستی خود قرار داده، ساعاتی پیش، به طور رسمی نام ‏سپاه را به عنوان یک «سازمان بین‌المللی تروریستی» در روزنامه رسمی دولت فدرال ثبت کرد.