سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار برگزیده

شیر تو شیر بی‌سابقه در روزنامه اجاره‌ای
یک روزنامه اجاره‌ای بعد از انتشار مطالب توهین‌آمیز علیه سپاه، اقدام به انتشار مطالب کپی شده از رسانه‌های سازمان سیا و  MI6  کرد.
به گزارش دانا، روزنامه قانون سرمقاله خود را به مطلبی با عنوان ورود مصدق به انتخابات 2016 آمریکا اختصاص داده که بلافاصله خبرنگاران رسانه‌های اپوزیسیون نسبت به انتشار مطلب خود در این روزنامه بدون اجازه آنها اعتراض کردند.
کیوان حسینی، خبرنگار رادیو فردا در صفحه فیس‌بوک خود دراین‌باره نوشت: «روزنامه قانون در شماره روز سه‌شنبه، بعد از چند روز تاخیر به سراغ ماجرای سندرز و مصدق رفته و در صفحه یک هم عکسی از مصدق چاپ کرده. در مطلبی که درباره موضوع نوشته شده، بعد از یک مقدمه اغراق‌آمیز ملی‌گرایانه، از میانه پاراگراف دوم، آخرین نوشته من در وب‌سایت رادیو فردا کپی شده!  بدون یک واو کم یا زیاد، نیمی از سرمقاله روزنامه قانون، آخرین نوشته من است که به نام «مهدی دل‌روشن» منتشر شده، نویسنده برای نیمه دوم مطلب هم تلاش خارق‌العاده‌ای نکرده. آن بخش هم کپی مطلب هادی نیلی است از وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی. اگر «قانون» به خودم مطلبی سفارش می‌داد، بدون پرداخت حق‌التحریر و انتشار نامم، حتما مطلب بهتری برایشان می‌نوشتم که هم حرف‌ تازه‌ای توش باشد و هم خواندنی‌تر باشد.»!
روزنامه قانون در شماره چند روز قبل خود نیز در مطلبی تحت عنوان «چرا اسیر آمریکایی می‌گریست؟» از اقدام نیروی دریایی سپاه در برخورد با ملوانان آمریکایی که وارد آب‌های ایران شده بودند و همچنین انتشار فیلم گریه یکی از ملوانان انتقاد کرده و اقدامات سپاه را به جنایت‌های داعش تشبیه کرده بود.
پیش از این نیز روزنامه اعتماد برای ماه‌های متمادی تحلیل‌های بی‌بی‌سی را بدون ذکر مأخذ عینا به عنوان تحلیل‌های خود منتشر می‌کرد. برخی همکاران اعتماد هم‌اکنون با شبکه‌ بی‌بی‌سی همکاری می‌کنند.



هر ماه 5352 نفر در دولت تدبیر بیکار شده‌اند
در طول 27 ماه فعالیت دولت تدبیر و امید، هر ماه 5352 نفر در ایران شغل خود را از دست داده‌اند.
به گزارش «الف» مقایسه نتایج طرح آمارگیری فصلی نیروی کار در پاییز 94 با تابستان 92 نشان می‌دهد در تابستان 92، 22/191/244 نفر در ایران شاغل بوده‌اند اما این آمار در پاییز 94 به 22/046/733 نفر رسیده است. به این ترتیب خالص ایجاد شغل از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون منفی 144/511 نفر بوده است و با احتساب 27 ماه (دو سال و 3ماه) از عملکرد این دولت، هر ماه 5352 ایرانی شغل‌شان را از دست داده‌اند.
این آمار براساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان 92 و پاییز 94 (مرکز آمار ایران) استخراج شده است. نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سایت مرکز آمار ایران قابل دریافت و مشاهده است.

فرافکنی سخنگوی دولت درباره معطل ماندن بودجه 95
سخنگوی دولت در نشست خبری در خصوص تصویب لایحه بودجه در مجلس گفت: بودجه غیر از پیش‌بینی‌ درآمدها و هزینه‌ها، پیامی هم برای بخش‌های غیردولتی دارد و برای آنها مشخص و تبیین می‌کند که دولت چه برنامه‌ها و چه سیاست‌هایی را برای سال آینده در پیش گرفته است؛ بنابراین به مصلحت نیست که بودجه چند ماه معطل باشد و فعالان اقتصادی ندانند چه سیاست‌هایی برای سال آینده پیش‌بینی شده است.
به گزارش «فردا»، این اظهارنظرهای نوبخت در حالی است که بودجه سال 95 به جای 15 آذرماه، 27 دی ماه، یعنی با 42 روز تاخیر به مجلس ارائه شد. دولتی‌ها در توجیه این دیرکرد به روز موعودشان (اجرایی شدن برجام) اشاره کردند و گفتند که بودجه را براساس پسابرجام تدوین کرده‌اند و لذا منتظر اجرایی شدن برجام بودند.
اما این تاخیر در ارائه لایحه بودجه آن هم درست در سالی که انتخابات مجلس باید برگزار شود معادلات را کمی پیچیده‌تر کرده است. با توجه به اینکه طبق قانون، بررسی و تصویب بودجه در مجلس مراحل متعدد و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد؛‌ از تصمیم‌گیری در خصوص کلیت لایحه بودجه تا جلسات تخصصی کمیسیون‌ها و بحث و تبادل نظر در خصوص اجزای آن در صحن علنی مجلس، به علاوه مدت زمانی که مرکز پژوهش‌های مجلس برای یک مطالعه جامع و دقیق در خصوص ابعاد آن نیاز دارد، به طور طبیعی از دست دادن یک ماه و نیم زمان در این مسیر به لحاظ فنی و حرفه‌ای خسارتی بزرگ برجای گذاشت و از طرف دیگر نمایندگان درگیر انتخابات دور دهم هستند و به تاخیر انداختن تقدیم لایحه بودجه به معنای قرار گرفتن قلب دوره بررسی آن در مغز زمان تکاپوی نمایندگان و تبلیغات آنها برای موفقیت در انتخابات است.
همچنین نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا دولت لایحه بودجه چند دوازدهم به مجلس ارائه خواهد کرد یا خیر اظهار داشت: نظر دولت به دفعات از سوی خودم منعکس شده، نمایندگان مجلس شورای اسلامی حتی پس از گذشت 3 هفته تعطیلی که در حوزه انتخابی خود حضور پیدا می‌کنند، بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس این امکان را دارند که با یک مقدار فشردگی در برنامه‌ها لایحه بودجه 95 را تا پایان اسفند ماه به تصویب برسانند. به نظر می‌رسد با توجه به اعلام نیاز به ارائه لایحه بودجه چند دوازدهم به مجلس، این اظهارات جناب سخنگو مصداق بارز تعیین تکلیف و دخالت در قوه مقننه است به علاوه اینکه نوبخت در ادامه سخنانش، اظهارات تامل‌برانگیزی را به زبان آورد و گفت: قطعا اگر لایحه بودجه 95 به تصویب نرسد آن افزایش درآمدهایی که برای کارمندان و بازنشستگان پیش‌بینی شده از ابتدای سال 95 عملیاتی نخواهد شد و ما امیدواریم بدون ارائه لایحه چند دوازدهم، لایحه بودجه به نتیجه برسد.

یعلون: نفوذ و قدرت ایران چالشی بزرگ برای اسرائیل است
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت ایران چالش بزرگ ما در منطقه است.
موشه یعلون ضمن سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: ایران دنبال نفوذ و هژمونی در منطقه و چالشی بزرگ برای اسرائیل است. حمایت ایران از حزب‌الله و حماس و جهاد اسلامی برای ما خطرناک است.
وی همچنین در مصاحبه با روزنامه آلمانی ولت گفت:ایران و حزب‌الله برای اسرائیل از داعش خطرناک‌تر است. در 2 سال اخیر ما شاهد 10حمله از بلندی‌های جولان  در سوریه بودیم. هیچ کدام از آنها از جانب داعش یا جبهه ‌النصره نبود بلکه از طرف سپاه ‌پاسداران صورت گرفته بود.
وی افزود: ایران قدرتی منطقه‌ای با صنعت نظامی پیشرفته است و در منطقه سلاح توزیع می‌کند.
یعلون گفت: ایران در کنار مرز ما قرار دارد و این موجب شده است که بیشتر به ما سردرد بدهد تا داعش.
وی در پاسخ به اینکه چه انتظاری از انتخابات آینده ایران دارد، مدعی شد: ایران یک دیکتاتوری است و هیچ چشم‌اندازی برای تغییر تعیین‌کننده‌ای در این کشور وجود ندارد.

سایه تحریم‌های آمریکا همچنان بر سر شرکت‌ها و بانک‌های فرانسوی
با وجود دعوت‌های مکرر دولت ایران از بانک‌های فرانسوی، این بانک‌ها به خاطر نگرانی از تحریم‌های آمریکا از همکاری با ایران خودداری می‌کنند.
وبسایت رادیو فرانسه با انتشار این خبر نوشت: مسئول امور مالی شرکت هواپیماسازی «ایرباس» از بانک‌های اروپایی خواست که به دلیل مجازات‌های آمریکا علیه ایران، از صادرات محصولات و تجهیزات به ایران پشتیبانی کنند.
این گزارش می‌افزاید: برای شرکت هواپیماسازی «ایرباس» که توافقنامه فروش 118 هواپیمای مسافربری به ارزش 27 میلیارد دلار را با ایران امضا کرده، پشتیبانی بانک‌های اروپایی و فرانسوی از این معامله از اهمیت بالایی برخوردار است برغم دعوت‌های مکرر دولت ایران بانک‌های فرانسوی به دلیل نگرانی‌شان از تحریم‌های آمریکا علیه ایران از همکاری اقتصادی با این کشور پرهیز می‌کنند.
نایجل تیلور مدیرکل فدراسیون بانک‌های فرانسه گفته است: چارچوب حقوقی مجازات‌های آمریکا علیه ایران همچنان مبهم است و بانک‌ها باید مطمئن باشند که در صورت همکاری با ایران با مجازات‌های آمریکا روبرو نمی‌شوند.
مدیرکل فدراسیون بانک‌های فرانسه همچنین می‌گوید:  بانک‌های فرانسوی برای همکاری با ایران نیازمند امنیت حقوقی کامل هستند. او همچنین گفته است ممکن است بتوان برای پرهیز از رویارویی با مجازات‌های آمریکا در معامله با ایران به جای دلار از یورو استفاده کرد، اما، چنین تدبیری نیز کافی به نظر نمی‌رسد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در آخرین سفرش به انگلستان با اشاره به نگرانی بانک‌های اروپایی از همکاری با ایران به دلیل تداوم تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که ادامه این وضع ممکن است کل توافق بین‌المللی بر سر برنامه اتمی ایران را زیر سوال ببرد.
همزمان دویچه وله در گزارشی نوشت: یکی از مدیران ایرباس از بانک‌های اروپایی خواست از تعاملات مالی با ایران حمایت کنند و به خاطر ترس از جریمه‌های آمریکا از این امر امتناع نکنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جریمه 9 میلیارد دلاری گروه بانکی «بی‌ان‌پی پاریبا» در سال 2014 از سوی آمریکا به اتهام نقض تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، بانک‌های فرانسوی را نسبت به تعامل با ایران دچار تردیدهای جدی کرده است.
این گزارش می‌افزاید: کمپانی هواپیماسازی ایرباس که به تازگی و در جریان سفر روحانی به فرانسه قراردادی به ارزش 27 میلیارد دلار برای فروش 118 هواپیمای مسافربری به ایران امضا کرده، به خاطر بی‌میلی بانک‌های اروپایی برای تعامل با ایران با دشواری‌های متعددی روبرو شده است.
به گزارش ماری‌ان‌بربت‌لیانی مدیر فدراسیون بانکداری فرانسه در گفت‌وگو با رویتر گفت: «چارچوب قانونی آمریکا درباره تحریم‌ها علیه ایران همچنان مبهم است و بانک‌ها برای این که قادر به تعامل باشند نیاز به شفافیت و امنیت قانونی دارند. این تغییرات مهم هنوز رخ نداده است تا در پی آن معاملات با ایران تسهیل شود.»

غیبت رهروان در عکس دسته‌جمعی ائتلاف اصلاح‌طلبان
روزنامه‌های اجاره‌ای تصویر دسته‌جمعی ائتلاف اصلاح‌طلبان را بدون حضور 3 عضو فراکسیون رهروان منتشر کردند.
علی مطهری، کاظم جلالی و بهروز نعمتی سه تن از اعضای فراکسیون رهروان هستند که در گذشته خود را اصلاح‌طلب معرفی می‌کردند اما مدتی است لابی‌هایی با اصلاح‌طلبان و دولت برقرار کرده‌اند و از جمله بنابر اظهارات جلالی،‌ وی به اصرار جهانگیری و علوی و واعظی و رحمانی‌فضلی در تهران نامزد شده است.
در تصاویر منتشره توسط روزنامه‌‌های شرق و اعتماد از ائتلاف 30 نفره اصلاح‌طلبان، مطهری و جلالی و نعمتی در عکس دسته‌جمعی حضور پیدا نکرده‌اند.
بهروز نعمتی در مصاحبه با ایسنا گفته است: مذاکرات کاظم جلالی با حزب اعتدال و توسعه منجر به همراهی در ائتلاف اصلاح‌طلبان شده است.
محمدرضا عارف در این فهرست سرلیست است. علی مطهری در لیست دیگری که به نام صدای ملت (با حذف پسوند قبلی «منتقد دولت») منتشر شده، سرلیست است و کسانی چون حضرتی، محجوب، وکیلی، کواکبیان، جلودارزاده، غفوری‌فرد، سبحانی، خوش‌چهره، صالحی‌منش، بیادی و شیخ‌الاسلام در آن حضور دارند.
 اخیرا زمانی مشاور لاریجانی در اظهاراتی کنایه‌آمیز گفته بود عارف می‌تواند نایب رئیس خوبی باشد (البته بحث هیئت رئیسه مجلس منوط به راهیابی به مجلس است چه اینکه عارف در نظرسنجی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری 92 فقط 8 درصد رأی داشت.)
 
روایت مشاور رئیس‌جمهور از ترجیح لاریجانی بر عارف
حامیان دولتی عارف به سرعت از وی عبور کردند. اکنون علی یونسی مشاور ارشد روحانی می‌گوید عارف برای ریاست لاریجانی بر مجلس آینده مصلحت‌اندیشی کند.
به گزارش شفاف، در حالی که لیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان و حامیان دولت با اما و اگرهای حاشیه‌ای و با سرلیستی محمدرضا عارف منتشر شد، مشاور رئیس‌جمهور پرده دیگری از برنامه حامیان دولت را برای ریاست مجلس آینده کنار زد. علی یونسی در گفت‌وگویی با روزنامه آرمان با اشاره به ریاست مجلس آینده تاکید کرد که «عارف برای ریاست لاریجانی مصلحت‌اندیشی می‌کند».
وی در پاسخ به این پرسش که «اگر آقای عارف نیز کاندیدای ریاست مجلس شدند چه شرایطی پیش خواهد آمد؟»  گفت: «بنده معتقدم قطعا همکاری میان آقای عارف و لاریجانی در مجلس آتی خواهد بود. به نظر من به همان دلیل که مصلحت بود آقای عارف به سود آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری کناره‌گیری کند در مجلس دهم نیز مصالح اصلاح‌طلبی و مجلس را در ارتباط با مدیریت آن در اولویت قرار خواهند داد».
عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 نیز نامزد بود که با فشار اصلاح‌طلبان و با دلخوری تمام بدون اینکه از روحانی حمایت کند، کناره‌گیری کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد