سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

شب گذشته با صدور بیانیه مشترک ایران و گروه ۱+ ۵، توافق جامع هسته‌ای ایران (برجام) رسمآً وارد مرحله اجرا شد. در این شرایط،‌‌ همان گونه که انتظار می‌رفت، برخی رقبای منطقه ناراضی از برجام، به ویژه ترکیه و عربستان، دور جدیدی از تلاش‌ها را برای ائتلاف سازی علیه ایران آغاز کرده‌اند.
کد خبر: ۵۶۱۴۷۵
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۸ - 17 January 2016
دور جدید تلاش‌های ضد ایرانی ترکیه و عربستان در دوره «پسابرجام»کشورهایی مانند عربستان و ترکیه با وجود اقدامات متعددی که طی سال های اخیر علیه کشورهای مختلف اسلامی انجام داده اند، این روزها در تلاش هستند به ظاهر برای مبارزه با تروریسم و در اصل برای جلوگیری از شکوفایی ایران، سایر کشورهای بزرگ منطقه از جمله مصر و پاکستان را به یک ائتلاف ضد ایرانی فرا بخوانند.

به گزارش «تابناک»، شبکه خبری المیادین خبر داده است، به تازگی هیأتی از سازمان اطلاعات مصر ـ که حامل پیام صلح و دوستی السیسی نیز بوده اند ـ با هدف «تلاش برای اخراج گروه های اخوانی از ترکیه» به این کشور سفر کرده اند.

هرچند در این سفر، موضوعاتی که مورد تأکید بوده و در اختیار رسانه ها قرار گرفته، موضوعاتی مانند پیگیری برای حل معضل دفتر نمایندگی مصر در کنفرانس سران اسلامی و همچنین استرداد اعضای گروه اسلامی اخوان است، که بنا به قوانین کشور مصر مجرم و تروریسم قلمداد می شوند، اما به گزارش المیادین، این سفر را باید در راستای تلاش های عربستان سعودی برای ایجاد همگرایی میان ترکیه، مصر و عربستان تحلیل کرد.

حدود یک ماه پیش و در 16 دسامبر 2015 نیز بر اساس خبرهایی که در روزنامه الشرق الاوسط آمده بود، مقامات عربستان سعودی، ادعاهایی مبنی بر ایجاد یک ائتلاف بزرگ با حضور مصر، ترکیه، پاکستان و عربستان را با مرکزیت ریاض ارائه داده و گفته بودند: این ائتلاف می تواند یک مرکز عملیات مشترک برای مبارزه با تروریسم و مشارکت ها و پیمان های جنگی و همچنین جلوگیری از گسترش دامنه نفوذ ایران در منطقه باشد.

دو هفته پیش نیز خالد الدخیل از اساتید دانشگاه های عربستان و متخصصین امور سیاسی عربستان که به مقامات عربستانی مشاوره می دهد تأکید کرده بود، تحولات منطقه به ویژه فعالیت های ایران در بحث توافق هسته ای با غرب، ایجاد یک ائتلاف میان سه کشور ترکیه، مصر و عربستان را به یک نیاز فوری تبدیل کرده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز با اینکه در ظاهر همواره به ایجاد صلح و تقویت مناسبات با همه کشورهای منطقه تأکید می کند، به نظر می رسد با مواضع و صحبت هایی که در چند ماه اخیر از جمله پس از حادثه انفجار در استانبول علیه ایران انجام داده و همچنین حمایت های لجستیکی فراوانی که از نظامیان عربستانی علیه ملت یمن انجام داده است، نسبت به شکل گیری این ائتلاف ضد ایرانی تمایل فراوان دارد.

پیشتر نیز امرالله ایشلر، مشاور ویژه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و نماینده پارلمان این کشور نیز با طرح این ادعا که «خسارتی که ایران به وحدت جهان اسلام وارد کرده است، از تمامی حملات رژیم صهیونیستی بیشتر است»، ضرورت یک ائتلاف میان کشورهای اسلامی علیه ایران را مطرح کرده بود.

مروری کوتاه بر آنچه آمد، نشان می دهد کشورهایی مانند عربستان و ترکیه با وجود رنج های فراوانی که در سال های اخیر از طریق حمایت های آشکارا از گروه های ترورستی به جهان اسلام وارد کرده اند، پیوسته تلاش می کنند با متقاعد کردن کشورهایی مانند مصر و پاکستان هر چه سریعتر به یک ائتلاف ضد ایرانی منطقه ای دست یابند.

به نظر می رسد این تلاش ها با به پایان رسیدن ماجرای برجام و لغو تحریم ها علیه ایران در روزها و ماه های اخیر به اوج خود برسد.
پس از 9 ماه عملیات نظامی؛
رهبران سیاسی و فرماندهای نظامی عربستان در آغاز جنگ علیه یمن انتظار داشتند با صرف هزینه کم و در یک بازه زمانی کوتاه، به اهداف خود در این جنگ دست یابند. امروزه و پس از گذشت ماه‌ها از آغاز جنگ گفته می‌شود، جغرافیای خشن یمن، نه تنها مانع دستیابی آل سعود به اهداف خود شده، بلکه موجی از اعتراضات داخلی را نیز در این کشور ایجاد کرده است.
کد خبر: ۵۶۱۵۶۴
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۴ - 17 January 2016
چه عاملی سعودی‌ها را در یمن زمین‌گیر کرده است؟رهبران سیاسی و فرماندهای نظامی عربستان در آغاز جنگ علیه یمن انتظار داشتند با صرف هزینه کم و در یک بازه زمانی کوتاه، به اهداف خود در این جنگ دست یابند. امروزه و پس از گذشت ماه‌ها از آغاز جنگ گفته می‌شود، جغرافیای خشن یمن، نه تنها مانع دستیابی آل سعود به اهداف خود شده، بلکه موجی از اعتراضات داخلی را نیز در این کشور ایجاد کرده است.

به گزارش «تابناک»، نشریه «اکونومیست» به نقل از سرلشکر سعد، فرمانده نظامی عربستان می نویسد، جغرافیای خشن یمن همانند پستی و بلندی های یمن نیروها و جنگنده های عربستانی را به شدت در فشار قرار داده است.

این نشریه همچنین آورده است، عربستان به دلیل شرایط جغرافیای خشن و ناهموار موجود در مرزهای میان خود و یمن، مجبور شده بیش از 7 هزار نظامی را از روستاهای نزدیک به مرز خارج کند.

بنا بر اطلاعات آمده در این نشریه، شرایط مذکور باعث شده، توپخانه ها و مراکز کنترل حملات هوایی عربستان به خوبی نتوانند مواضع انتخابی را در یمن مورد اصابت قرار دهند و با شک و تردید حملات خود را انجام دهند.

در این رابطه نمونه های فراوانی وجود دارد که می توان از جمله آن اصابت موشک های عربستانی به خانه های غیرنظامیان و دیگر اماکن غیرنظامی از جمله هتل ها و بیمارستان های شهرهای مختلف یمن اشاره کرد.

بررسی های میدانی در شهرهای مختلف یمن نشان می دهد که پس از حملات نظامی عربستان شهروندان این کشور از موقعیت و توانمندی های جغرافیایی نهایت استفاده را برده و برای حفاظت از جان خود خانه و کاشانه خود را رها کرده و به ارتفاعات و کوه ها پناه می برند. این موضوع سبب شده است که خیابان های شهری به شهر ارواح شبیه شود.

در تأیید این ادعا یعنی گرفتاری های عربستان در جغرافیای خشن یمن می توان به این نکته نیز اشاره کرد که پیش از این و در آغاز حمله عربستان به یمن وزیر دفاع جوان عربستان، محمد بن سلمان گفته بود که پیروزی عربستان در جنگ با یمن ساده و بسیار قریب القوع است.

این موضوع در حالی از سوی وزیر دفاع عربستان اشاره شده بود که ائتلاف مردمی عدن توانست بلافاصله پس از تصرف بخش هایی از کشور یمن  توسط نظامیان عربستانی، بیش از 80% از مناطق را باز پس بگیرد.

در این تحلیل آمده است، هم اکنون حضور و استمرار جنگ در یمن برای آل سعود هزینه های بسیار سنگینی داشته، اما عربستان مجبور است به دلیل رقابت های منطقه ای با ایران و ارسال این پیام به ایران که نفوذ خود را در بخش عراق ، سوریه و لبنان کاهش دهد، ادامه  دهد.

گفته می شود، جنگی که عربستان در یمن به راه انداخته است و انتظار داشت یک تنه در کوتاه ترین زمان با پیروزی به سرانجام برساند، اکنون به جنگی فرسایشی تبدیل و عربستان مجبور شده است برای کاهش هزینه های جنگی خود، دست به دامان کشورهایی مانند کویت و پاکستان بشود.

واقعیت این است که هزینه های عربستان در این جنگ به شدت در حال افزایش است و این جنگ به یک جنگ فرسایشی تبدیل شده است، به طوری که محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان برای تقویت نیروهای خود در داخل یمن با کسری شدید بودجه روبه روست.

فارغ از کسری بودجه، فرسایشی شدن جنگ در یمن باعث شده، نوعی خستگی، اعتراض و نا امیدی در میان نیروهای نظامی عربستان ایجاد شود و آنها به وضعیت بهداشتی و بسیاری موارد دیگر اعتراض کنند.

 گفتنی است، حملات عربستانی ها به یمن بدون اینکه این کشور را به نتایج مد نظر برساند، به قتل عام تعداد زیادی از شهروندان غیر نظامی یمن منجر شده و از شهرهای یمن یک قبرستان ساخته است.

این موضوع باعث شده، بسیاری از روحانیان عربستانی همچون شیخ سلمان آل عوده با زیر سؤال بردن جنگ عربستان علیه یمن از اختصاص میلیاردها دلار از درآمدهای ملی عربستان به این جنگ ـ که نتیجه آن مرگ هزاران مسلمان شده است ـ انتقاد کنند.
مذاکرات راه حل تنش تهران-ریاض

بیانیه مشترک پاکستان وعربستان

نخست وزیر پاکستان و شاه سعودی پس از دیدار و مذاکرات در مورد وضعیت خاورمیانه و منطقه بویژه تنش اخیر ایران- عربستان، بیانیه مشترک صادر کردند.

کد خبر: ۵۶۱۸۴۰
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۳ - 18 January 2016
نخست وزیر پاکستان و شاه سعودی پس از دیدار و مذاکرات در مورد وضعیت خاورمیانه و منطقه بویژه تنش اخیر ایران- عربستان، بیانیه مشترک صادر کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «اکسپرس تی وی»، سران پاکستان و عربستان پس از دیدار و مذاکرات در ریاض بیانیه مشترک صادر کردند.

در این بیانیه «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان، ضمن اظهار نگرانی از تنش ایران و عربستان بیان داشت که تمام تلاش خود را برای حل مسئله بوجود آمده بین دوکشور اسلامی که مسئله امت اسلام است انجام خواهد داد.

وی افزود: ما خواهان حل مسالمت آمیز این مسئله هستیم و برای حل این موضوع کاملا آماده ایم و ار هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

علاوه براین دو طرف در این مذاکرات، برای حل و فصل مسائل از طریق مذاکرات و افزایش همکاری های دفاعی، امنیتی و اقتصادی به توافق رسیدند.

در ادامه مذاکرات همچنین دولت اسلام آباد اطمینان داد که از ائتلاف جدید ریاض برای مبارزه با تروریسم کاملا حمایت خواهد کرد.

«ملک سلمان»، پادشاه عربستان نیز ضمن تمجید از تلاش های پاکستان جهت حل تنش ایران-عربستان، بیان داشت که برای بهبود شرایط امت اسلامی از هیچ کوششی دریغ نمی کنیم،  اما موضع خود را در قبال این تنش به طور واضح اعلام نکرد و  اظهار اطمینانی بابت همکاری در جهت رفع تنش اخیر نداد.

لازم به ذکر است که نواز شریف و «راحیل شریف» رئیس ستاد ارتش پاکستان در جهت بهبود روابط ایران و عربستان پس از تنش بوجود آمده بین دو کشور، با سفر به ریاض و پس آن تهران و دیدار با مقامات دو کشور سعی در رایزنی بین ایران و عربستان و حل تنش اخیر دارند.

نخست وزیر و رئیس ستاد ارتش پاکستان فردا سه شنبه ( ۲۹ دی) ساعت ۹ صبح راهی تهران می شوند و با دکتر «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران دیدار و گفتگو می کنند.

ظریف: سعودی‌ها هر چه در آستین داشتند، علیه ایران اجرا کردند

رفتار سعودی ها ناشی از حالت اضطراب است تا بتوانند مشکلات خود و منطقه را در پروژه ایران هراسی توجیه کنند. نگرانی سعودی ها نابجاست. از اولین روزهای توافق ژنو، شاهد بودیم در عربستان حرکاتی انجام می شود که انگار خطری آنها را تهدید می کند. اقدامات تروریستی علیه سفارت ایران که آنها نقش و ارتباط داشتند، در لبنان دیدیم. در پیشاور نیز علیه سرکنسولگری اقدام دیگری داشتند...

کد خبر: ۵۶۱۸۵۶
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۲ - 18 January 2016
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، شنبه ۲۶ دی ماه، روز اجرای برجام را روز مهم و در عین حال روز دشواری خواند .

به گزارش «تابناک»، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان، دوشنبه شب در برنامه نگاه یک ـ که مستقیم با مردم در ارتباط با برجام و دستاوردهای حاصل از آن سخن می‌گفت ـ در پاسخ به سخنان مجری این برنامه که ابراز تشکر مردم از ظریف را به وی اعلام کرد، گفت: بنده نیز از مردم خوبمان برای حمایت‌ها و مقاومت‌ها و همچنین دعاهایی که در دو سال و نیم گذشته برای تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان انجام دادند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

ظریف ادامه داد: دستاورد حاصله را خدمت مقام معظم رهبری، مردم عزیز ایران، ایثارگران و خانواده‌های شهدای هسته‌ای، که در روز گذشته (یکشنبه) این توفیق را داشتیم ـ که در خلال مصاحبه مطبوعاتی رئیس جمهور خدمت آن‌ها شرفیاب شویم ـ تبریک می‌گویم.

وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در چند سال اخیر گفت: آنچه اتفاق افتاد این بود که جمهوری اسلامی ایران توانست با قدرت منطق در برابر ۶ قدرت که خود را به غلط نماینده جامعه جهانی می‌دانند بنشیند، گفت‌وگو و از حقوق و خواسته ملت ایران دفاع کند.

ظریف با اشاره به نتایج حاصل از این مذاکرات و تأمین منافع ملت ایران در این چارچوب افزود: همه این توفیقات مرهون پایداری و انتخاب هوشمندانه مردم است. آن‌ها با مقاومت خود در سال‌های گذشته اجازه ندادند که طرف مقابل احساس کند می‌تواند خواسته خود را به ملت ایران محقق کند.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان بار دیگر با تشکر از مقام معظم رهبری اظهار کرد: ‌ ایشان با دید پدرانه و مشوقانه ما را در این جریان هدایت و دعا کردند و آقای رئیس جمهور نیز در این زمینه کمک‌های زیادی انجام دادند.

ظریف با اشاره به فرصت ایجاد شده برای کشور در نتیجه اجرای برجام تصریح کرد: ما باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کنیم. همه مردم باید از این فرصت استفاده کنند و شریک این فرصت هستند و اکنون تمام کسانی که در عرصه فناوری و مذاکره زحمت کشیده‌اند، می‌توانند در برابر این ملت بزرگ احساس کنند که مقداری دین خود را به این مردم ادا کرده‌اند.

- اتفاقی نیفتاد و متون هم تغییر نکرد. بانک سپه و صادرات به دلیل غیرهسته‌ای تحریم شده بودند. توانستیم بانک سپه را قبل از اجرایی شدن برجام از لیست تحریم‌ها خارج کنیم.

- کمیته‌ای تحت عنوان ۱۷۳۷ بود که باید تصمیم می‌گرفت، بانک از تحریم خارج شود. یادداشتی بین خودشان پخش کردند تا کسی مخالفت نکند. ساعت‌های سختی را پشت سر گذاشتیم. در روزهای آخر کار در چند مسیر پیش رفت. یک مسیر، مسیر برجام بود که توفیق بزرگی بود. مسیر دیگر مسیر بانک سپه بود که بحمدالله به نتیجه رسیدیم. قدیمی‌ترین بانک ایرانی آزاد شد و مشکل بانک صادرات به زودی حل می‌شود. مسیر سوم حل مشکل زندانیان بود. برای ما ایرانیان مهم هستند. در مقایل ۴ زندانی ایرانی آمریکایی ۷ زندانی ایرانی را‌‌ رها کرد. ۱۴ هموطن ما نیز هستند که در آسیای جنوب شرقی زندانی بودند و همه آن‌ها را آزاد کریم.

- احساس می‌کنم الان باید به فرموده حضرت رسول بپردازیم. الان وقت پرداختن به اختلاف‌ها نیست.

- معتقدم باید گذشته را فراموش کنیم؛ از خیلی حرفهایی که زده شد خوشحال نیستم. حرفهای منفی را تیتر می‌کنند. از برجام استفاده کنید. دنیا می‌گوید ایران پیروز شد. تحریم فضایی بود که معامله با ایران را هزینه دار کرده بود. همکاری هسته‌ای با ایران مورد تأیید قرار گرفته است.

- کشورهای ۱+۵ با ایران همکاری هسته‌ای می‌کنند. از همه مذاکره کنندگان گذشته چه از طرف ایران و چه از طرف اتحادیه اروپا تشکر کردیم.

- امروز روزی است که باید تلاش کنیم تا از برجام استفاده و فضای ایران را اماده توسعه و پیشرفت اعلام کنیم. اتفاقا هر آدم عاقل در دنیا باشد در ایران سرمایه گذاری می‌کند؛ با حساب و برنامه ریزی و نه با نفوذ سرمایه گذار جذب می‌شود.

- از برخی منتقدین دلخور هستم. برخی حرفهایی زدند که احساس کردم در زمین طرف مقابل بازی کردند. البته برخی از انتقاد‌ها به ما کمک و باعث شد دشمن بداند از ما حمایت می‌شود.

- مردم خوشحال هستند. از حد تصور من خارج است. مردم با این امید و پشتکار و سرمایه گذاران بین المللی. نباید بذر نا‌امیدی کاشت. مخالفت‌ها ما را بجایی نمی‌کشاند. برجام موفقیت کشور و مردم و حاصل هدایت رهبری است. این نعمت الهی که توانستیم یک جامعه متحد را داشته باشیم از آن استفاده کنیم.

- برخی از صدا‌ها شنونده ندارد. ما ساز و کاری ایجاد کردیم با نام هیأت نظارت. در شورای امنیت ملی هم مراحلی را تهیه کرده‌ایم تا در برابر خلف وعده‌ها چه واکنشی نشان دهیم.

- در برابر هر موضع گیری عمومی که از وزرات امورخارجه مشاهده کردیم، چندین ایمیل از طرف بنده ارسال و خواسته شد اقدامات جبرانی انجام شود. گرو‌ها و کشور‌ها می‌خواهند القا کنند که ایران نا‌امن است. ما در برابر تنش آفرینی‌های سعودی خویشتن دار هستیم، چون ما دست آن‌ها را خوانده‌ایم. این مملکت امن است و زمینه برای سرمایه گذاری دارد.

- تأخیر هیچ ارتباطی به امریکا نداشت، چون نگران آزادی زندانیانشان بودند. اول برجام اعلام و ۱۲ ساعت بعد تبادل زندانیان انجام شد. در تبادل زندانیان ما ضرر نکردیم از نظر تعداد و اهمیت افراد. یک سال و نیم این مذاکرات را انجام دادیم و تحت نظارت شورای امنیت ملی اقدامات انجام شد.

- پرونده ادعای ایران در مورد خریدهای نظامی ۳۷ سال طول کشیده بود و ما لوایح خود را دادیم. در مقطعی پیشنهاد شد این را مذاکره کنیم تا سریع‌تر به نتیجه برسد.

- وارد مرحله جدیدی از روابط با آژانس شده‌ایم. آنچه امروز اتفاق می‌افتد قابل راستی آزمایی است. الان آژنس باید اعلام کند کلیه اقدامات هسته‌ای ایران صلح آمیز است که تاکنون این اتفاق هم افتاده است.

- کسانی که به خاطر نقض تحریم زندانی شده بودند، باید آزاد بشوند. سر چند زندانی نتوانستیم به توافق برسیم.

- برخی از صدا‌ها شنونده ندارد. ما ساز و کاری را ایجاد کردیم تحت عنوان هیأت نظارت. در شورای امنیت ملی هم مراحلی را تهیه کرده‌ایم تا در برابر خلف وعده‌ها چه واکنشی نشان دهیم.

- سوئیفت انجام می‌شود. تبادل دلاری انجام می‌شود. تبادل دلاری از طریق آمریکا انجام نمی‌شود اما راه‌های دیگری وجود دارد. قرار نبود شرکت‌های آمریکایی با ما ارتباط داشته باشند، در برجام هم نبود. ولی شعبات آن‌ها در خارج از آمریکا می‌توانند با ایران کار کنند. یک تصوری در ذهن آمریکایی وجود دارد که باید شکسته شود. امروز با برجام بخش بزرگی از آن شکسته شده است.

- امروز ما به شرایط عادی بر می‌گردیم که در بیانیه بنده و خانم موگرینی به آن اشاره شد. در بیانه‌ای که از وزارت خارجه صادر شد گفتیم دولت امریکا ناگزیر شده دست به اقداماتی بزند تا میلیارد‌ها دلار از دارایی مردم آزاد شود اما گروهی که در امریکا تلاششان این بود تا فشار به ایران وارد کنند، الان به دست و پا افتادند

- در قطع نامه شورای امنیت فعالیت موشکی ایران ممنوع بود؛اما باید بگویم جمهوری اسلامی ایران دنبال کلاهک هسته‌ای نیست که بخواهد موشکی برای حمل آن بسازد. مواردی که نقض برجام باشد، در داخل برجام و خارج آن در خارج برجام پیگیری می‌شود. معتقدم هیچ اقدامی علیه ایران بی‌پاسخ نخواهد بود. امروز روز بهره برداری از برجام است.

- به شکلی در برابر طرف مقابل برخورد خواهیم کرد که به طرف مقابل ضربه وارد شود. واقعیت بین المللی این است که همین رئیس جمهور فعلی می‌تواند تحریم جدید ایجاد کند؛ اما مشروعیت نخواهد داشت. بنابراین این تعهد دولت امریکاست و وفادار نبودن به تعهداتش مشکلات بین المللی را ایجاد می‌کند و باعث عدم اعتماد سایرکشور‌ها و جامعه بین المللی به آن‌ها خواهد بود.

- قبلا در قطعنامه بود که هیچ موشکی باقابلیت حمل کلاهک نمی‌تواند در ایران باشد، اکنون تبدیل به این شده که باید به این منظور طراحی شده باشد. دولت آمریکا در آینده هم می‌تواند باز هم ایران را تحریم کند. قبلا بر قطعنامه‌های شورای امنیت سوار بود اما الان بر خلاف آن خواهد بود.

- امریکایی‌ها به دروغ مبنای تحریم‌ها را بر قطع نامه‌های شورای امنیت سوار کردند. الان برخی نامزدهای جمهوری خواه گفته‌اند نمی‌توانیم برجام را کنار بگذاریم اما باید بگویم هر کسی در امریکا رئیس جمهور شود، مجبور به اجرای تعهدات کشورش است. امریکا ابرقدرت نیست؛ بین شش کشور هم ابرقدرت نیست.

- نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا اکنون می‌توانند تحت فشار حرف‌هایی بزنند، ولی در کاخ سفید تحت فشار کشورهای دیگر هر حرفی نخواهند زد.

- رفتار سعودی‌ها ناشی از حالت اضطراب است تا بتوانند مشکلات خود و منطقه را در پروژه ایران هراسی توجیه کنند. نگرانی سعودی‌ها نابجاست. از اولین روزهای توافق ژنو شاهد بودیم در عربستان حرکاتی انجام می‌شود که انگار خطری آن‌ها را تهدید می‌کند. اقدامات تروریستی علیه سفارت ایران که آن‌ها نقش و ارتباط داشتند را در لبنان دیدیم. در پیشاور نیز علیه سرکنسولگری اقدام دیگری داشتند. برخی در سعودی دنبال این بودند که تنش ایجاد کنند اما اجازه نخواهیم داد دیگران منطقه را به چالش بکشند

- در بحث سفارت و کنسولگری عربستان باید برخورد مشترک انجام شود. اقدامات تهران و مشهد قابل قبول نبود. حمله به مکان دیپلماتیک توهین به ما است. واکنش سعودی به این اتفاق اقدامات همه برای ایجاد تنش بود و ما باید توجه داشته باشیم. آن‌ها نگران برجام و اجرایی شدن ان هستند. اسرائیل و مسئولان سعودی نگران برجام بودند. خطر افراطی که سعودی به آن دامن زده، آتشی است که در ‌‌نهایت و شاید خیلی زود‌تر دامنگیر خودشان باشد.

- برخی کشورهای منطقه از جمله اسرائیل و عربستان سعودی عادت کرده بودند که برخی اقدامات خود را تحت پروژه ایران هراسی، توجیه کنند. ایران دنبال تنش نیست و دنیا این را فهمیده است. امیدواریم هرچه زود‌تر عقل حاکم شود و این دشمنی‌ها را کنار بگذارند.

- ایران کشور صلح دوست و دنبال ثبات در منظقه است اما همواره در برابر حرکت خصانه از خودمان دفاع خواهیم کرد. ایران کشور قدرتمندی است و دشمنی با کسی ندارد. امریکا ناگزیر شده است تا تحریم‌های متعددش را کنار بگذارد. کشورهای منطقه دنبال بهبود روابط هستند و برخی از حرکت‌ها از روی دستپاچگی است و نباید نگران این حرکت‌ها بود. این دوران به زودی تمام می‌شود و هرچه در آستین داشتن مانند کاهش قیمت نفت استفاده کردند و بیشتر از ایران خودشان ضربه خوردند. ایران به عنوان کشور قدرتمند از همه مسائل عبور خواهد کرد. ایران امن‌ترین کشور منطقه است.

- سوریه راه حل نظامی ندارد. در یمن که کشور کوچکی است ده ماه است که این کشور را بمباران می‌کنند و هیچ حاصلی نداشته است. امیدواریم تنش‌ها تأثیری در مذاکرات سوریه نداشته باشد. ما پیشنهادهای مختلفی ارایه کردیم.

- (درباره سفر نوازشریف به تهران برای میانجیگری میان ایران و عربستان) نواز شریف دوست و همسایه ما است. روابط ما نزدیک است. رهبری در دوران ریاست جمهوریشان به این کشور سفر کردند. معتقدیم ما دنبال تنش و به هم زدن منطقه نبودیم. با تنش آفرینی به ایران نمی‌توانند به جایی برسند. فردا دیدگاه‌های نواز شریف را خواهیم شنید.

- اهل خاطره نویسی نیستم. هنوز خیلی از چیزهایی که در مذاکرات اتفاق افتاد، گفتنی نیست. لحظات سخت بسیاری داشتیم. در همه موارد احساس کردیم توکل به خدا و توسل به اهل بیت راهگشاست برای ما. از موارد شکلی و محتوایی زیاد بوده است. ما وارد مذاکراتی شدیم که گفته بودند باید اراک را از بین ببرید. از این موارد زیاد داشتیم. صدا‌ها بلند شد. در همه موارد احساس کردیم توکل به خدا و توسل به اهل بیت راهگشاست برای ما.

خط و نشان فدراسیون فوتبال عربستان برای ایران

سخنگوی فدراسیون فوتبال عربستان شیطنیتی انجام داد و اظهار داشت که در کشور دلخواه ایران بازی نخواهند کرد.
کد خبر: ۵۶۱۹۹۰
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴ - 19 January 2016
سخنگوی فدراسیون فوتبال عربستان شیطنیتی انجام داد و اظهار داشت که در کشور دلخواه ایران بازی نخواهند کرد.

به گزارش فارس، پس از آنکه AFC در هفته اخیر اعلام کرد که به موضوع میزبانی بازی‌های نمایندگان ایران و عربستان در لیگ قهرمانان آسیا با برگزاری جلسه‌ای در دوحه در تاریخ 25 و 26 ژانویه(5و 6 بهمن) رسیدگی خواهد کرد در این راستا امروز سخنگوی فدراسیون عربستان برای کنفدراسیون فوتبال آسیا خط و نشان کشید و اعلام کرد که حامی اصلی آنها فیفا است.

سخنگوی فدراسیون عربستان در مصاحبه اختصاصی با سایت النادی اظهار داشت: موضوع ما با ایران در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا در چند هفته اخیر مشخص خواهد شد همان طور که AFC تاریخ 25 و 26 ژانویه(5 و 6 بهمن) را مشخص کرده است. این جلسه قرار است قبل از برگزاری انتخابات ریاست جدید فیفا که در تاریخ 26 فوریه(7اسفند‌ماه)  برگزار شود.

وی افزود: در این موضوع تمام تلاش خود را کردیم و بسیاری از فدراسیون‌های آسیا همراه ما هستند ولی هنوز چیزی مشخص نیست اما این را بگویم که تا کنون همه چیز به نفع ما بوده است. ما به این اقدام خود مطمئن هستیم و منتظر حکم نهایی کمیته اجرایی مسابقات هستیم.

المعیبد در ادامه تاکید کرد: ما درخواست خود را برای برگزاری بازی‌ها در کشوری بی‌طرف به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارائه داده‌ایم و کشوری را به عنوان میزبان انتخاب کرده‌ایم و می‌دانیم که فیفا هم از ما حمایت می‌کند زیرا اتفاقی مشابه به این موضوع میان روسیه و اوکراین نیز رخ داده بود که در نهایت بازی‌های آنها به کشوری بی‌طرف منتقل شد.

سخنگوی فدراسیون فوتبال عربستان در پایان شیطنتی کرد و اظهار داشت: ما هرگز در عراق بازی نخواهیم کرد زیرا فیفا آن را تحریم کرده است و این تحریم فدراسیون جهانی فوتبال کماکان ادامه دارد. هرگز ما به چنین پیشنهادهایی جواب مثبت نخواهیم داد و هر کشوری که ایران به دلخواه آن را مشخص کند بازی نخواهیم کرد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد