سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

   9نکته درباره نامه رهبری به رئیس جمهور درباره "برجام"

در بند 4 و 5 نامه رهبری، دو اهرم ایران برای حل سریع تر pmd ، مورد توجه قرار گرفته است، بدین معنی که اگر طرف مقابل می خواهد در موضوع آب سنگین اراک و اورانیوم غنی شده به اهداف خود برسد، باید پرونده pmd را ببندد.
 عصر ایران - مقام معظم رهبری در نامه ای به رئیس جمهور، نقشه راه کشور در اجرای "برجام" را تبیین و آن را تأیید کردند. در این باره نقاط زیر قابل توجه است:

 1 - تشکر رهبر انقلاب از همه کسانی که به نحوی درگیر این پرونده بودند، از تیم مذاکرات گرفته تا منتقدان و از مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی گرفته تا رسانه ها و نیز تأیید برجام توسط عالی ترین مقام کشور، می تواند مقدمه ای برای وفاق ملی در خصوص برجام باشد. در واقع ، باید از این پس، به جای پرداختن به این که برجام خوب است یا بد ، به اجرای آن در چارچوبی که توافق شده است همت گمارد.
 
2 - طرف های ایران در مذاکرات هسته ای، اساساً قابل اعتماد نیستند. این بی اعتمادی، البته یک موضوع عمومی در روابط بین الملل است و اساس روابط کشورها ، نه بر مبنای اعتماد که بر محور منافع ملی و اخذ تضمین های متقابل است.

9 نکته درباره نامه رهبری به رئیس جمهور درباره
در این میان کشورهایی مانند آمریکا در دهه های اخیر، سوء رابطه را پیگیری کرده و با اقداماتی مانند تجهیز کشورهای مخالف ایران (مانند تسلیح عربستان)، سرنگونی هواپیمای مسافری ایران، تحریم های یکجانبه علیه ایران و ... بی اعتمادی را تشدید کرده اند و باید با احتیاط بیشتری با آنها رفتار کرد. این نکته ای است که در نامه رهبری بدان تصریح شده است.
 
 3 - این جمله رهبری نیز قابل تأمل جدی است:
 
"این مجموعه‌ی پر حجم کار و تلاش و فکر در مسأله‌ ای که گمان می‌رود از جمله‌ی مسائل به یاد ماندنی و عبرت‌آموز جمهوری اسلامی باشد، در خور تقدیر و مایه‌ی خرسندی است."
 
فارغ از قدردانی مجدد رهبری از تلاشگران پرونده هسته ای، کلمه "عبرت آموز" می تواند بار معنایی خاصی داشته باشد و اشارتی تلقی گردد به این نقض احتمالی برجام توسط طرف های مقابل.
بدین معنا که همه نظام و مردم ایران برای تفاهم با 1+5 پای کار آمدند و حتی از برخی حقوق خود نیز گذشتند ولی طرف های مقابل نهایتاً زیاده خواهی کردند و برجام شکست خورد.
اگر این اتفاق بیفتد، عبرتی تاریخی خواهد بود که نوع نگاه ایران و ایرانی ها به کشورهای طرف مقابل را دستکم برای دهه های متوالی تغییر خواهد داد. هر چند که امیدواریم نقض عهد نشود و مشکلات، طبق توافق حل شوند.
 
بند اول و دوم نامه رهبری چنین است:
 
« اولاً: از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرایی شدن آن در برجام به بعد از اقدام‌های ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلف طرف‌های مقابل، تدارک شود، که از جمله‌ی آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور امریکــا و اتحادیه‌ی اروپا مبنی بر لغو تحریم‌ها است. در اعلام اتحادیه‌ی اروپا و رئیس‌جمهور امریکا باید تصریح شود که این تحریم‌ها به‌کلی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این‌که ساختار تحریم‌ها باقی خواهد ماند، به منزله‌ی نقض برجام است.
 
ثانیاً: در سراسر دوره‌ی 8 ساله وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته‌ی تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند 3 مصوبه‌ی مجلس اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعالیت‌های برجام را متوقف کند. »
 
آنچه در این دو بند آمده ، خلاصه دغدغه ملت ایران درباره تحریم هاست. مردم ایران سال ها مذاکرات طولانی و به تعبیر رهبری، ملال آور را تحمل کردند که نهایتاً تحریم ها لغو شود.
حال اگر تحریم ها پا برجا بمانند یا ابتدا لغو و سپس با بهانه های دیگر اعمال شوند، نقض غرض شده است.
 
در هر معامله ای ، قاعدتاً طرفی دست پیش را دارد که طلبکار باشد. در این دو بند هم از این قاعده نانوشته استفاده شده است دال بر این که این ایران است که از این پس رفتار طرف مقابل را بررسی و در صورت مشاهده نقض عهد، تعهدی به برجام نخواهد داشت.
به بیان دیگر ، تا کنون، 1+5 می گفت که اگر ایران به تعهداتش عمل نکند، چه می شود و الان ایران در عالی ترین سطح حکومتی، از همین ادبیات برای گفت و گو با طرف مذاکرات استفاده می کند.

قطعاً اگر ایران برنامه های هسته ای خود را از سر بگیرد، شرایط برای اقتصاد کشور به واسطه اقدامات تحریمی بعدی، سخت خواهد شد ولی این سختی داخلی، مشکل طرف های مقابل را حل نمی کند چرا که در چنان وضعی، حتی امکان جابجایی خط قرمزهای هسته ای ایران بر اساس شرایط جدید دور از انتظار نخواهد بود.
قطعاً امریکا و هم پیمانانش تمایلی به تغییر شگرف در موازنه قدرت در خاورمیانه ندارند و لذا به نفع شان است که از در تعامل سازنده با ایران وارد شوند و سلاح تحریم را غلاف کنند.
 
بندهای سوم تا پنجم نامه چنین اند:
« ثالثاً: اقدامات مربوط به آنچه در دو بند بعدی آمده است، تنها هنگامی آغاز خواهد شد که آژانس پایان پرونده‌ موضوعات حال و گذشته (pmd) را اعلام نماید.
 
رابعاً: اقدام در مورد نوسازی کارخانه‌ی اراک با حفظ هویت سنگین آن، تنها در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد قطعی و مطمئن درباره‌ی طرح جایگزین و تضمین کافی برای اجرای آن منعقد شده باشد.
 
خامساً: معامله‌ی اورانیوم غنی‌ شده‌ی موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد مطمئن در این‌ باره همراه با تضمین کافی منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور باید به‌ تدریج و در دفعات متعدد باشد. »
 
این سه بند ناشی از دو نگرانی جدی است:
 - یکی از دغدغه های مهم در خصوص برجام این بوده که پرونده‌ موضوعات حال و گذشته موسوم به pmd ، تا مدتی طولانی مفتوح بماند و گزارش نهایی حل و فصل مسائل ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ای به تعویق بیفتد و تحریم ها همچنان باقی بمانند.
 
در بند 4 و 5 نامه رهبری، دو اهرم ایران برای حل سریع تر pmd ، مورد توجه قرار گرفته است، بدین معنی که اگر طرف مقابل می خواهد در موضوع آب سنگین اراک و اورانیوم غنی شده به اهداف خود برسد، باید پرونده pmd را ببندد.
 
- نکته دیگر که باز به بی اعتمادی ساختاری در روابط بین المللی مربوط می شود، تصریح به این است که هر گونه اقدامی در مجتمع اراک و نیز معامله اورانیوم غنی شده در برابر کیک زرد، باید با قرارداد جداگانه و اخذ تضامین لازمه باشد.

اگر قرار باشد که بازطراحی اراک به سرنوشت نیروگاه اتمی بوشهر دچار شود و ده ها سال به طول انجامد که باز هم نقض غرض است.
بدعهدی روس ها در ماجرای بوشهر و متعاقباً اس - 300 ها، عبرتی است که باید از این پس در تمام تعاملات بین المللی ایران مد نظر قرار گیرد.
 
4 - بندهای 6 و 7 نامه نیز ناظر به آینده برنامه هسته ای ایران در دوران پسابرجام است چرا که قرار نیست کشور ایران تا ابد در فرایند اجرای برجام باقی بماند و باید از همین الان مقدمات لازم برای ادامه برنامه های هسته ای ایران فراهم باشد.
 
5 - بند 8 نیز ناظر به یک اصل حقوقی است که اگر در تفسیر قانون یا قراردادی اختلافی پیش بیاید باید به متن مذاکرات رجوع کرد. کما این که در ایران هم برای تفسیر قانون اساسی ، شورای نگهبان باید به متن مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی مراجعه کند.
 
6 - واگذاری مسؤولیت تعیین هیأت پیگیری برجام به شورای عالی امنیت ملی، از نقاط قوت این نامه است چرا که برجام را در موقعیتی فراقوه ای قرار می دهد و بر دعواهای احتمالی دولت و مجلس و جناح ها خط رد می کشد. این موضوع به ویژه باید مد نظر جریان هایی باشد بیش از بقیه، بر ولایتمداری تأکید دارند.

 7 - نکته بعدی در نامه، که یادآور عبرت واردات بی رویه کالا در دوران افزایش قیمت نفت در دولت نهم است، انذار به جلوگیری از تکرار وضع مشابه است چرا که بیم آن می رود با لغو تحریم ها، ایران تبدیل به بازار کالاهای خارجی شود و اقتصاد و تولید ملی آسیب جدی ببیند.
 
همچنین تأکید همزمان بر لزوم رفع تحریم ها - که دروازه تعاملات ایران با جهان را می گشاید - و توجه به توانمندی های داخلی، نشانه این است که نظام بر " ترکیب تعامل با جهان و تکیه بر داخل" باورمند است.
 
8 - منع واردات مواد مصرفی از آمریکا نیز حاوی این نکته است که در آینده روابط اقتصادی ایران و آمریکا، کشورمان نقش بازار مصرفی را ایفا نخواهد کرد بلکه تعاملات اقتصادی ایران و آمریکا در حوزه های جدی تری مانند کالاهای واسطه ای و سرمایه ای، سرمایه گذاری، توسعه میدان های نفتی و نظایر این ها می تواند شکل بگیرد.
 
9 - تصریح رهبر انقلاب به این که مصوبه شورای عالی امنیت ملی درباره برجام با لحاظ موارد مذکور در نامه "تأیید می شود" ، یادآور این جمله علی لاریجانی است که چند روز پیش در جواب منتقدانش گفته بود: پرونده هسته ای، پرونده من نیست ، پرونده رهبری است.

اینک رهبری با تأیید برجام با نکات مذکور در نامه ، سخن رئیس مجلس را عملاً تأیید کرده و با شجاعت و صراحت، مسؤولیت این مرحله خطیر از تاریخ را بر عهده گرفته اند و بر همگان است که در این مسیر، نظام را همراهی کنند تا ایران بتواند بار دیگر از ظرفیت های عظیم جهانی و توانمندی های داخلی، برای رسیدن به جایگاهی که استحقاقش را دارد، بهره مند شود.انتظار می رود با این نامه ، روند اجرای برجام، هم سرعت لازم را پیدا کند و هم دقیق تر و فارغ از نقض عهد عملیاتی شود.
رییس جمهوری در نامه ای به رهبرمعظم انقلاب:
دولت جمهوری اسلامی ایران با رعایت ملاحظات و الزامات حضرت مستطاب عالی و مصوبات شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی، نسبت به اجرای کامل و با حسن نیت برجام اقدام خواهد نمود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس جمهوری در نامه ای به حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن تقدیر از هدایتها و حمایتهای مستمر ایشان و صبر و مقاومت و پشتیبانی های تحسین برانگیز ملت بزرگ ایران و همکاری دلسوزانه رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای عالی امنیت ملی برای یاری دولت در تحقق خواست بزرگ مردم ایران، تاکید کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران با رعایت ملاحظات و الزامات حضرت مستطاب عالی و مصوبات شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی، نسبت به اجرای کامل و با حسن نیت برجام اقدام خواهد نمود.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در نامه افزوده است:انجام تعهدات طرف مقابل با هوشیاری کامل رصد و تصمیم مقنضی برای واکنش متناسب در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ خواهد شد. اطمینان دارم که با عنایت الهی و توجهات حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) و با همدلی و انسجام ملی، اجرای برجام و فضای مثبت جهانی ناشی از آن، موجبات اقتدار روزافزون ایران اسلامی، تأمین منافع مردم و رشد و شکوفایی و پیشرفت همه‌جانبه کشور بر مبنای اقتصاد مقاومتی را فراهم خواهد آورد.

متن نامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی

حضرت آیت الله خامنه‌ای (مد ظله العالی)

با سلام و تحیات وافره،

احتراماً، نامه تاریخی 29/7/1394 حضرتعالی در تأیید مصوبه جلسه 634 شورای عالی امنیت ملی، موجب خشنودی ملت بزرگ ایران و دلگرمی خادمان مردم در دولت گردید. خداوند بزرگ را شاکرم که به فضل و عنایت او در آستانه ایام شهادت اسوه مقاومت، حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) و فرزندان و یاران باوفایش، صفحه‌ای مهم از تاریخ انقلاب اسلامی ایران ورق خورد و ملت دلاور و سرفراز ایران با رهبری هوشمندانه حضرتعالی از یکی از خطیرترین گردنه‌های صعب‌العبور، با افتخار و سربلندی، و با دستی پر از تأمین حقوق و منافع خود در برنامه هسته‌ای، عبور کرد.

مهر تأیید جنابعالی بر ثمرۀ تلاش دولت و دست‌اندرکاران مذاکره، در کنار الزاماتی که مقرر فرموده‌اید و نیز اصولی که در طول مذاکرات دشوار و افتخارآفرین، مورد تأکید حضرتعالی بود و همواره مورد توجه ویژه اینجانب و گروه مذاکره‌کننده بوده و خواهد بود، آغازگر فصلی نوین در حرکت رو به تعالی جمهوری اسلامی ایران است.

به برکت ایستادگی قهرمانانه ملت ایران، مجاهدت دانشمندان و به‌ویژه شهدای گرانقدر هسته‌ای و تلاش شبانه‌روزی فرزندان شما در دولت و گروه مذاکره‌کننده، شش قدرت جهانی به ناکارآمدی تهدید، تحریم و تحمیل بر مردم ایران و نمایندگانشان اذعان نمودند، سیاست‌های اعلام شده خود مبنی بر تعطیلی برنامه هسته‌ای ایران و تداوم فشارها و تحریم‌های ظالمانه را کنار گذاشتند و مذاکره از موضع برابر بر مبنای احترام متقابل و شناسایی حقوق ملت ایران را پذیرفتند. در حالی‌که تنها دو سال قبل در فضای تنش‌آلود افزایش روزانه تهدید، تحریم و فشار، حتی تصور چنین دستاوردهایی برای بسیاری ناممکن بود، اکنون به جرأت می توان گفت که:

1- پروژه صهیونیستی هراس‌افکنی و امنیتی‌سازی جمهوری اسلامی ایران شکست خورده، عقلانیت، صلح‌خواهی و مقاومت مردم، رهبری و دولت جمهوری اسلامی ایران مورد اذعان همگان قرار گرفته و نقش ایران به‌عنوان یک کشور عمده تأمین‌کننده ثبات و امنیت در سطح منطقه و جهان تثبیت شده است. اقتدار و صلابت ایران در همآوردی با قدرت‌های جهانی باعث تقویت خودباوری و نشاط فزاینده مقاومت اسلامی و متحدین منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران گردیده و نگرانی بدخواهان به‌ویژه رژیم صهیونیستی را ـ که پس از چندین سال مصونیت ناشی از توفیق پروژه ایران‌هراسی، برای اولین بار در دهه‌های اخیر شاهد ناکامی و شکست لابی خود در آمریکا و اروپا بود ـ به‌دنبال داشته است.

2- خواسته راهبردی ملت ایران و رهبری در دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای به‌عنوان حقی مسلم اکنون محقق شده و برنامه هسته‌ای ایران، از جمله غنی‌سازی و رآکتور آب سنگین، به‌عنوان یک برنامه صلح‌آمیز با ابعاد تجاری و صنعتی مورد شناسایی جهانیان و حتی سردمداران مخالفت با این برنامه صلح‌آمیز قرار گرفته و برای اولین بار در تاریخ سازمان ملل، غنی‌سازیِ یکی از کشورهای غیرعضو دائم ، صراحتاً مورد پذیرش شورای امنیت سازمان ملل متحد واقع شده است. ممنوعیت هر گونه همکاری با ایران، به تشویق مشارکت جهانی در حوزه فنّاوری های پیشرفته تبدیل شده و جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک قدرت صاحب فنّاوری مورد احترام قرار گرفته است.

3- پرونده هسته‌ای ایران، که آن‌را به ناحق به عنوان تهدید علیه صلح و امنیت بین‌الملل معرفی کرده بودند، از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شده و شورای امنیت به تغییری بنیادین در رویکرد خود نسبت به برنامه هسته‌ای ایران اذعان نموده است. برای اولین بار ، شش قطعنامه الزام‌آور شورای امنیت از طریق مذاکره و بدون آن‌که لحظه‌ای اجرا کرده باشیم، یک جا لغو گردیده اند و رویکرد «برد ـ برد» برجام به‌عنوان الگوی حل مسالمت‌آمیز معضلات پیچیده جهانی ، مورد توجه جهانیان قرار گرفته است.

4- تحریم‌های ظالمانه اقتصادی، تجاری و مالی بین‌المللی و یا یک‌جانبه‌ای که توسط شورای امنیت، اتحادیه اروپا و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران برقرار شده بود، رفع گردیدند. ساختار تحریم‌ها و فضای روانی جهانی که هر گونه تعامل اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران را پرهزینه و در برخی موارد غیرممکن ساخته و بار گران و طاقت‌فرسایی بر دوش اقتصاد کشور و معیشت مردم تحمیل کرده بود، از هم پاشید. در تاریخ 26 مهرماه 1394 یعنی روز تصویب، رئیس جمهور آمریکا و شورای وزیران اتحادیه اروپا به‌صورت کتبی و رسمی برچیده شدن تمامی تحریم‌های اقتصادی و مالی ظالمانه و غیرقانونی خود را در چارچوب تعهداتشان در برجام اعلام نموده و آن‌را به‌عنوان سند قانونی در روزنامه‌های رسمی خود منتشر کردند. با رفع تحریم‌ها، اقتصاد ایران فصل جدیدی را آغاز خواهد کرد که با اتکاء به سرمایه عظیم انسانی و ظرفیت‌های طبیعی، اجتماعی و سیاسی خود، در جهت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، به رشد مغفول‌ماندۀ سند چشم‌انداز بیست ساله دست یابد و آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران در تحقق جامعه سالم، برخوردار و عادلانه را تحقق بخشد.

اینک که این مسیر پر چالش ، عزتمندانه به فرجام رسیده است ، لازم می دانم از صبر و مقاومت و پشتیبانی های تحسین برانگیز ملت بزرگ ایران ، هدایتها و حمایتهای مستمر حضرتعالی و همکاری دلسوزانه رئیس و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و اعضاء محترم شورای عالی امنیت ملی که دولت را در تحقق این خواست بزرگ مردم یاری دادند صمیمانه تشکر نمایم.

دولت جمهوری اسلامی ایران با رعایت ملاحظات و الزامات حضرت مستطاب عالی و مصوبات شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی، نسبت به اجرای کامل و با حسن نیت برجام اقدام خواهد نمود. انجام تعهدات طرف مقابل با هوشیاری کامل رصد و تصمیم مقتضی برای واکنش متناسب در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ خواهد شد. اطمینان دارم که با عنایت الهی و توجهات حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) و با همدلی و انسجام ملی، اجرای برجام و فضای مثبت جهانی ناشی از آن، موجبات اقتدار روزافزون ایران اسلامی، تأمین منافع مردم و رشد و شکوفایی و پیشرفت همه‌جانبه کشور بر مبنای اقتصاد مقاومتی را فراهم خواهد آورد. و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.                              

 

                                                                                 حسن روحانی

                                                                           رییس جمهوری اسلامی ایران
جزئیاتی از نحوه پرواز مخفیانه بشار اسد از لاذقیه به مسکو 
   اسد از پایگاه هوایی لاذقیه سوریه به سمت مسکو حرکت کرده و در همین پایگاه نیز پیاده شده است. کل سفر نیز شبانه انجام شد و کارکنان ریاست جمهوری سوریه، هیچگاه غیبت اسد را حس نکردند.
 بشار اسد رئیس جمهوری سوریه با سفر به مسکو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار و گفتگو کرد. این یک اتفاق عادی نبود چرا که اسد برای اولین بار در 5 سال گذشته از کشورش خارج می شد و نکته مهم این که تا اعلام رسمی خبر، هیچ کس از آن مطلع نبود.جزئیاتی از نحوه پرواز مخفیانه اسد از لاذقیه به مسکو

به گزارش عصر ایران، بشار اسد در این سفر از مسیر پروازی معمول دمشق تا مسکو استفاده نکرد بلکه از هواپیمای حامل وی مجبور شد برای خودداری از عبور از آسمان ترکیه، از مسیر جایگزین یعنی آسمان عراق، ایران و دریای خزر استفاده کند.
همچنین این نگرانی وجود داشت در صورت عبور از مسیری غیر از ایران و عراق، هواپیمای حامل بشار اسد مجبور به فرود شده و این سفر با اختلال روبه رو شود.
قبل از این هم جنگنده ها و هواپیماهای نظامی ترابری روسیه نیز برای پرواز به سمت سوریه، از مسیر ایران و عراق عبور می کردند. بشار اسد رئیس جمهوری سوریه برای سفر به مسکو از یک فروند هواپیمای نیروی هوایی روسیه استفاده کرد تا هر گونه اقدام اختلالی احتمالی خنثی شود. این هواپیمای ترابری ارتش روسیه با همراهی جنگنده های سوخو از دمشق راهی مسکو شد و در بازگشت نیز همین شیوه استفاده شد.
همچنین برخی گمانه زنی ها حاکی است ارتش روسیه تصمیم گرفت جنگنده های خود را برای محافظت از بشار اسد به کار بگیرد. هر چند که روسی بودن هواپیما، احتمال این خطر را کاهش می داد. در صورتی که سوخوها نیز هواپیمای اسد را اسکورت کرده باشند، قاعدتاً در طول مسیر سوختگیری هوایی نیز انجام شده است.
تنها مسکو، دمشق و تهران از این پرواز مطلع بودند. حتی مقامات عراقی نیز از چنین اتفاقی آگاه نبودند اما عبور یک فروند هواپیمای ترابری روسیه و سوخوها به آنها اعلام شده بود.مقامات ایرانی از این پرواز اطلاع داشتند و در مسیر انتقال بشار اسد نیز اقدامات لازم برای جلوگیری از هر اتفاق غیرمترقبه به کار گرفتند.
حتی در سوریه نیز شمار معدودی از مقامات خبر داشتند.در طول انجام این سفر نیز نیروی هوایی سوریه و روسیه تلاش کردند مانع از بسته شدن احتمالی آسمان سوریه در مقابل هواپیمای حامل بشار اسد شوند. هم اکنون آسمان سوریه در کنترل نیروی هوایی روسیه و ائتلافی از کشورهای غربی و عربی به رهبری آمریکاست.
دیدار اسد با پوتین در کرملین (عکس)

برخی منابع روسی می گویند که اسد از پایگاه هوایی لاذقیه سوریه به سمت مسکو حرکت کرده و در همین پایگاه نیز پیاده شده است. کل سفر نیز شبانه انجام شد و کارکنان ریاست جمهوری سوریه، هیچگاه غیبت اسد را حس نکردند. اسد بلافاصله بعد از رسیدن به مسکو به دیدار پوتین رفت و بعد از دیدار نیز بدون درنگ به فرودگاه برگشت و راهی لاذقیه شد.در تمام مدت سفر، ارتش سوریه در آماده باش ویژه به سر می برد بی آن که بدانند علت این آماده باش چه بوده است.
این نخستین سفر خارجی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در 5 سال اخیر است و به همین دلیل از اهمیت بالایی برخوردار بود. در صورتی که این سفر با اختلال یا مشکل خارجی روبه رو می شد می توانست یک آبروریزی بزرگ را برای مسکو به دنبال داشته باشد به همین دلیل انجام این سفر از ابتدا تا انتهای آن برای مقامات روسیه بسیار مهم بود.نکته مهم در این سفر این بود که خبر آن ، تنها وقتی رسانه ای شد که اسد از مسکو برگشت. این امر نشان دهنده سطح عالی حفاظت اطلاعات در روسیه و مسکو هست. همچنین خروج ولو کوتاه اسد از سوریه ، آن هم در اوج درگیری ها نشان می دهد که وضعیت وی تثبیت شده است.


ویکی لیکس ایمیل محرمانه رئیس سازمان سیا در مورد ایران را منتشر کرد:
کالین پاول، وزیر امور خارجه سابق که از احترام و خوش نامی گسترده ای در سراسر منطقه برخوردار است، یک نامزد ایده آل به عنوان فرستاده رئیس جمهور در امور ایران است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایران، بازیگر اصلی دهه های اتی صحنه های جهانی / امپراتوری کوروش کبیر ذهنیت نفوذ در بخش زیادی از سرزمین ها را در میان ایرانی ها به وجود آورده / شیعه هویت ایرانی را مستحکم تر کرده است
اسپوتنیک نوشت: جان برنان، رئیس سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در یادداشتی مربوط به سال 2007 نوشته بود که رئیس جمهور بعدی آمریکا باید با ایران درباره همه مسائل، و نه فقط موضوع هسته ای مذاکره کند.
به گزارش «انتخاب»، این یادداشت از جمله اسنادی است که در پی انتشار متن رایانامه های شخصی جان برنان در پایگاه اینترنتی ویکیلیکس، افشا شده است. به موجب این یادداشت، برنان سال 2007 پیش از آن که ریاست سیا را بر عهده بگیرد خواستار مذاکره رئیس جمهور بعدی آمریکا با ایران درباره همه مسائل شده بود.در این یادداشت آمده است: « گفتگوی مستقیم آمریکا با ایران... نباید محدود باشد، چرا که طیف گسترده ای از مسائل مربوط به ایران که بیش از همه مورد نگرانی است - مشارکت در تروریسم و حمایت از گروههای «افراط گرا» و فعالیت های مربوط به تولید و گسترش تسلیحات هسته ای، و بلندپروازیهای منطقه ای در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر هستند.»بنا بر اعلام ویکیلیکس، این یادداشت موسوم به «معمای ایران» به هجدهم نوامبر 2007 باز می گردد، و در حساب کاربری شخصی AOL.com برنان بوده است. وی در این یادداشت به رئیس جمهور بعدی آمریکا - که باراک اوباما شد- توصیه کرد ابتکار عمل را به دست گیرد و با ایران درباره طیف گسترده ای از مسائل مذاکره کند.
در ادامه این یادداشت آمده است: «چارچوبی فراگیر برای تبادل نظر درباره این مسائل لازم است.»
اوباما بلافاصله پس از تصدی سمت ریاست جمهوری، برنان را که پیشتر در دوره ریاست جمهوری جرج دبلیو. بوش ریاست مرکز ملی مبارزه با تروریسم را بر عهده داشت، به سمت مشاور خود در امور مبارزه با تروریسم و امنیت داخلی منصوب کرد.
برنان بعداً در سال 2013 به جای دیوید پترائوس، به سمت رئیس سیا منصوب شد.
اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری خود سیاست کاملاً متفاوتی را در قبال ایران اتخاذ کرد و توانست با انجام مذاکرات موفقیت آمیز به توافق هسته ای با این کشور دست یابد، اما درباره دیگر مسائل بین دو کشور مذاکره نشد.
برنان در یادداشت سال 2007 خود همچنین به رئیس جمهور بعدی آمریکا توصیه کرده بود یک فرستاده ریاست جمهوری برای ایران منصوب کند. در این یادداشت آمده است: « کالین پاول، وزیر امور خارجه سابق که از احترام و خوش نامی گسترده ای در سراسر منطقه برخوردار است، یک نامزد ایده آل به عنوان فرستاده رئیس جمهور در امور ایران است.»به موجب متن این یادداشت، برنان افراد دیگری همچون ال گور، معاون رئیس جمهور سابق، مادلین آلبرایت، وزیر امور خارجه پیشین، و تونی لیک و برنت اسکوکرافت Scowcroft مشاوران پیشین امنیت ملی آمریکا را برای این سمت پیشنهاد کرده بود.
در بخشی از رایانامه برنان در مورد ایران آمده است: ایران در دهه های آتی به بازیگر اصلی در صحنه های جهانی بدل خواهد شد و اقدامات و رفتار آن تاثیری بزرگ و طولانی بر منافع بلند مدت و کوتاه مدت و بسیاری از مسائل مختلف جهانی و منطقه ای خواهد داشت.در بخش دیگری آمده است: قدمت امپراتوری گسترده ایران در زمان کوروش کبیر که از جنوب غربی اسیا، به اسیای مرکزی و مصر می رسید، ذهنیت نفوذ در گستره وسیعی از سرزمین های خارجی را در میان ایرانی ها به وجود آورده است. هویت ایرانی با ظهور عناصر هویتی شیعی مستحکم تر و قدرتمندتر شد، سبب شده رهبران این کشور خود را به عنوان محافظان عقاید شیعه در مقابل اعراب سنی و دیگر معارضان قلمداد کنند. ویکیلیس روز چهارشنبه اسناد و مطالب موجود در صندوق الکترونیک برنان را منتشر و اعلام کرد در روزهای آینده اسناد بیشتری را از این صندوق الکترونیک افشا خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جک استراو وزیر اسبق امور خارجه در پی سفر به کهن شهر یزد در پیامی اعلام کرد: امنیت در ایران، مخصوصا یزد بسیار بالاست.
در پیام وی آمده است: خاطره سه روز اقامت در هتل باغ مشیرالممالک یزد و بازدید از جاذبه های منحصر به فرد یزد ، تفت و میبد دیدنی بود.این سفرهمراه با مهمانوازی ایرانی و اسایش با حس امنیت بالا بود.این سفر بدون تشریفات و با این کیفیت ،چراغ سبزی است برای سفر گردشگران به ایران اسلامی.
وی همچنین در دفتر یادبود هتل تاریخی مشیر و باغ تاریخی نمیر تفت چنین نوشت:
همسرم، دوستانم، من شب فوق العاده ای را در باغ نمیر تفت گذراندیم. ما مجذوب کیفیت و نوع بازسازی شدیم که باعث زیبا شدن این مکان گشته است. غذایی که در اینجا خوردیم بهترین غذایی بود که در ایران خورده بودیم، ما یزد را دوست داریم.
ما از اقامتمان در هتل تاریخی مشیرالممالک یزد لذت برده ایم. کارکنان هتل خیلی دوست داشتنی و کمک کننده هستند. غذا خوب هست. بالاتر از همه اینها هتل زیباست همراه با باغ ایرانی مفرح که تسکین دهنده اعصاب و ارتقا دهنده روح است.منبع: تابناک
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: آقای رکن‌آبادی در حالی که در قید حیات بوده، با آمبولانس به بیمارستان منتقل شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: آقای رکن‌آبادی در حالی که در قید حیات بوده، با آمبولانس به بیمارستان منتقل شده است.
به گزارش «انتخاب»، علاءالدین بروجردی با اشاره به نشست فوق العاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست در خصوص منا با حضور اوحدی و قشقاوی گفت: گزارشی که در این نشست مطرح شد،  مشخص شد غضنفر رکن آبادی در جریان حادثه منا توسط آمبولانس عربستانی به بیمارستان منتقل شد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس نهم شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس شواهد، شاهدان عینی این ماجرا، ایشان را در حالی که در قید حیات بودند، با آمبولانسی به بیمارستان منتقل شده  اما بعد از این ماجرا خبر موثقی از وضعیت او وجود ندارد.
به نوشته خانه ملت، وی اظهار داشت: دولت عربستان در مقابل تمام مفقودین ایرانی مسئول است. اما با توجه به جایگاه سیاسی رکن آبادی در کشور و سابقه شان به عنوان سفیر جمهوری اسلامی در لبنان، دولت آل سعود باید به طور ویژه در خصوص وضعیت رکن آبادی پاسخگو باشد و مسئولیت را به جد بپذیرد.بروجردی با رد فرضیه شهادت رکن آبادی گفت: تا زمانی که دولت عربستان نتواند این فرضیه را ثابت کند و یا پیکر رکن آبادی را تحویل دهد، فرضیه ربایش او به عنوان فرضیه امنیتی قویا قابل پیگیر است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین در حال حاضر فرض شهادت ایشان پذیرفته نیست مگر عکس آن ثابت شود.
نامه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان: آزمایش موشکی ایران، ناقض تحریم سال 2010 شورای امنیت است
قطعنامه شورای امنیت درباره برجام تمامی تحریم های سابق شورای امنیت را لغو می کند اما این قطعنامه هنوز اجرایی نشده است.
آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان روز چهارشنبه درنامه ای به کمیته تحریم های ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کردند اقداماتی را علیه آزمایش موشکی اخیر ایران در پیش بگیرد. این کشورها می گویند این آزمایش موشکی ناقض قطعنامه های شورای امنیت است.

به گزارش عصرایران، این 4 کشور می گویند آزمایش اخیر موشک بالستیک ایران به نام عماد نقض کننده مفاد قطعنامه 1929 شورای امنیت (تصویب شده در تاریخ 9 ژوئن 2010 - 19 خرداد 1389) است.

ایران به تازگی موشک بالستیکی میان برد به نام "عماد" را آزمایش کرد.

رویترز نوشت: این 4 کشور در نامه ای ضمن اعلام جزئیات آزمایش موشک بالستیک اخیر ایران (موشک عماد) گفتند که این موشک می تواند کلاهک هسته ای حمل کند.

آزمایش موشک بالستیک عماد ایران

نامه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان: آزمایش موشکی ایران، ناقض تحریم سال 1389 شورای امنیت است
شورای امنیت پس از توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 قطعنامه ای به شماره 2231 تصویب کرد که تمامی تحریم های سابق شورای امنیت را لغو می کند اما محتوای این قطعنامه جدید در چند ماه آینده اجرایی خواهد شد.

در نامه 4 کشور آمده است: اطمینان داریم اطلاعات اعلام شده در این نامه به کمیته تحریم ایران، در بررسی موضوع آزمایش موشکی ایران و اتخاذ اقدامات مناسب برای پاسخ به نقض قطعنامه های شورای امنیت کمک خواهد کرد.  
 
منابع دیپلماتیک می گویند در صورتی که کمیته تحریم تشخیص دهد آزمایش موشکی ایران تحریم های شورای امنیت را نقض کرده باشد؛ ممکن است افراد یا سازمان های دیگری از ایران را به فهرست سیاه تحریم اضافه کند.

این دیپلمات ها اضافه کردند: روسیه و چین که مخالف اعمال تحریم  علیه برنامه موشکی ایران هستند مانع از چنین اقداماتی خواهند شد.
 
خانم "سامنتا پاور" سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه ای در روز چهارشنبه گفت: آمریکا از شورای امنیت خواهد خواست به صورت تاثیرگذار با هر گونه نقض تصمیمات شورای امنیت در آینده، واکنش نشان دهد. او گفت: اجرای کامل و جدی همکه اقدامات سازمان ملل متحد بسیار مهم است.

رویترز در خبر دیگری هم نوشت: شورای امنیت سازمان ملل متحد موضوع آزمایش موشکی اخیر ایران را بررسی می کند. این بررسی با درخواست آمریکا انجام خواهد شد.

آمریکا می گوید این آزمایش موشکی قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض می کند.

خانم "سامنتا پاور" گفته بود: آمریکا به این نتیجه دست یافت که موشک بالستیک میان برد آزمایش شده توسط ایران می تواند کلاهک بمب اتمی حمل کند.

رویترز ادامه داد: شماری از دیپلمات ها گفتند که کمیته تحریم های ایران در سازمان ملل متحد تصمیم خواهد گرفت که آیا موشک شلیک شده ایران قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت تصویب شده در سال 2010 را نقض کرده است یا خیر؟

قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت تصویب شده در سال 2010 میلادی، ایران را از انجام فعالیت های مرتبط با موشک های بالستیک قادر به حمل کلاهک اتمی منع می کند.

قطعنامه 1929 شورای امنیت تا زمان اجرایی شدن قطعنامه جدید این شورا درباره ایران یعنی قطعنامه شماره 2231 ( تصویب شده بعد از برجام) اعتبار دارد.
 
ایران گفته است که موشک بالستیک عماد ناقض قطعنامه شورای امنیت نیست.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران گفته بود: موشک عماد برای حمل کلاهک های هسته ای طراحی نشده است.
 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد