سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



مقام معظم رهبری:
در عراق، دنباله ها و تفاله های رژیم صدام به همراه عده ای انسانهای «غافل، جاهل و دور از فهم و معنویت»، دست به جنایت می زنند و دشمنان این حوادث را جنگ شیعه و سنی می نامند اما این فقط یک آرزوست.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار خانواده های معظم شهیدان هفتم تیر و جمعی از خانواده های شهیدان و جانبازان شهر تهران، با تأکید بر نیاز جامعه و کشور به درک و پیگیری پیام شهیدان، ادامه وفاداری ملت به راه نورانی و پرطراوت شهیدان را زمینه ساز استمرار شکست توطئه‌های سلطه گران خواندند و با اشاره به حوادث منطقه از جمله عراق افزودند: آنچه در عراق می گذرد، جنگ «تروریسم و دلبستگان به غرب» با «مخالفان تروریسم و طرفداران استقلال ملتها» است.

به گزارش عصرایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، آیت الله خامنه ای در آغاز سخنانشان با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان، این ماه عظیم را ماه «توجه مخلصانه، با صفا و با شور و حال» به درگاه پروردگار کریم خواندند و آحاد مردم را به مغتنم شمردن این ماه و طلب توفیق و رحمت و مغفرت الهی توصیه کردند.

ایشان، 7 تیر 1360 را روزی تاریخی و فراموش نشدنی برشمردند و خاطرنشان کردند: شهیدان نیازی به ما ندارند بلکه ما محتاج شنیدن پیام آنها، شناخت اهدافشان و پیگیری راه سعادت بخش آنان هستیم.

حضرت آیت الله خامنه ای با استناد به آیات قرآن مجید، دوری از خوف و حزن و اندوه را پیام بشارت بخش شهیدان برای جامعه اسلامی خواندند و افزودند باید با درک این پیام، راه نورانی تحقق اهداف انقلاب را با شور و طراوت بیشتر ادامه دهیم.

ایشان با تجلیل از «همراهی و صبر و سرافرازی» خانواده های معظم شهیدان و جانبازان، حادثه هفتم تیر و به شهادت رسیدن دهها نفر از اصحاب امام و انقلاب و در رأس آنان یک شخصیت بزرگ فکری، علمی، سیاسی یعنی آیت الله بهشتی را، پدیده ای برای مطالعه و سنجش رفتار ملت ایران و دشمنان این ملت خواندند.

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: مطالعه و تأمل در جنایت عظیم هفتم تیر نشان می دهد دستگاه ظلم جهانی که در مقابل «منطق جمهوری اسلامی و تفکر و فرهنگ ملت ایران»، احساس ضعف و شکست می کرد علاوه بر عوامل این جنایت وحشیانه، عوامل ترور حدود 17 هزار نفر از مسئولان و مردم این سرزمین را نیز مورد حمایت قرار داد.

حضرت آیت الله خامنه ای، هفتم تیر را عرصه رسوایی کامل مدعیان حقوق بشر خواندند و افزودند: مسببان آن جنایت و عوامل ترور هزاران ایرانی، از آن زمان در آغوش غربیها قرار دارند و هم اکنون نیز در پارلمانها و مراکز دولتی امریکا و غرب مورد استقبال قرار می گیرند.

رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: در حالیکه مدعیان غربی طرفداری از حقوق بشر، عوامل ترورهای خونین ملت ایران را در آغوش می گیرند، جمهوری اسلامی ایران که خود قربانی تروریسم و نقض حقوق بشر است به اینگونه اقدامات متهم می شود و این واقعیات، ملاک خوبی است برای سنجش ادعاهای غربی ها.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به بمباران شیمیایی مردم سردشت در هشتم تیر 1366 به دست رژیم بعثی صدام افزودند: امریکا و اروپا، با وجود بمبارانهای شیمیایی مردم سردشت وقبل از ان مردم حلبچه ؛سالها رژیم بعث را مورد تأیید و حمایت قرار می دادند و تا وقتی امکان استفاده از صدام فراهم بود، هیچ اعتراضی به او نمی کردند، که این نیز ملاک دیگری برای روشن شدن حقیقت ادعاهای غربیهاست.

رهبر انقلاب اسلامی با تجلیل از ایستادگی ملت ایران در مقابل دشمنان افزودند: این ملت با پایداری و تحمل هزینه، منطق خود را در رویارویی با دشمنان پیروز کرده است به گونه ای که هر انسان منصفی، امروز، جمهوری اسلامی و ملت ایران را مظلوم اما «مقتدر، عزیز، مستقل و رو به پیشرفت» می داند که این راه به فضل الهی و به برکت وفاداری مردم به راه شهیدان، با شتاب و قدرت بیشتر ادامه خواهد یافت.

ایشان، ناکامیهای سه دهه اخیر دشمنان را باعث متراکم شدن کینه آنان نسبت به ملت ایران خواندند و افزودند: مستکبران جهان که از امام و انقلاب و ملت ایران متنفرند دست از حیله ها و توطئه های خود بر نمی دارند به همین علت ملت و مسئولان باید کاملاً هوشیار و مراقب باشند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حوادث منطقه تأکید کردند: دشمنان اسلام امروز بر روی ایجاد جنگهای داخلی میان ملتها سرمایه گذاری کرده اند تا مردم را با عناوین قومی و مذهبی به جان یکدیگر بیاندازند.

حضرت آیت الله خامنه ای، تبلیغات مستکبران را درباره حوادث عراق و برخی کشورها، نشان دهنده امید بستن آنها به ایجاد جنگ شیعه و سنی خواندند و افزودند: در عراق، دنباله ها و تفاله های رژیم صدام به همراه عده ای انسانهای «غافل، جاهل و دور از فهم و معنویت»، دست به جنایت می زنند و دشمنان این حوادث را جنگ شیعه و سنی می نامند اما این فقط یک آرزوست.

حضرت آیت الله خامنه ای، افزودند: آنها به دروغ حوادث عراق را جنگ شیعه و سنی می نامند اما این جنگ، جنگ تروریسم با مخالفان تروریسم، جنگ دلبستگان به اهداف امریکا و غرب با طرفداران استقلال ملتها و جنگ انسانیت با بربریت و وحشیگری است.

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش دشمنان اسلام برای تکرار حوادث عراق در برخی کشورهای دیگر تأکید کردند: ملتها باید هوشیارانه این تحرکات را زیرنظر داشته باشند و بدانند دشمن برای از بین بردن استقلال و عزت مسلمانان، از هیچ کاری ابا ندارد.

حضرت آیت الله خامنه ای  ،رها شدن از «دغدغه بیداری اسلامی و نهضت دنیای اسلام» را علت اصلی تلاش جبهه استکبار برای به راه اندازی جنگ شیعه و سنی خواندند ودر تبیین راههای مقابله اساسی با دشمنان، مردم سالاری اسلامی را نسخه ای شفابخش و بی بدیل برشمردند .

ایشان افزودند: ملت عزیز و شجاع ایران، به فضل الهی، تاکنون دشمن را با «وحدت و هوشیاری و بصیرت»، ناکام گذاشته و بدون تردید از این پس نیز، همه حملات و توطئه های استکبار را بی نتیجه خواهد گذاشت و جبهه سلطه گران در نهایت در مقابله با بیداری اسلامی، قطعاً شکست خواهد خورد.

حضرت آیت الله خامنه ای در پایان سخنانشان، آحاد مردم بویژه مسئولان، نخبگان، هنرمندان، نویسندگان، دانشمندان و دانشجویان را به حفظ میراث گرانقدر شهیدان سرافراز انقلاب اسلامی و ادای وظیفه در مقابل عظمت آنان توصیه کردند.

پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام والمسلمین شهیدی محلاتی نماینده ولی فقیه و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرهنگ «ایثار و جهاد و شهادت» را اساسی‌ترین رکن تحقق و تثبیت انقلاب اسلامی خواند و با اشاره به اولویت جهت‌گیری فرهنگی در برنامه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت: «تشکیل دبیرخانه شورای عالی توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت»، «ارتقای توانمندیهای ایثارگران و قدردانی از آنها در قالب طرح سپاس» و «افزایش تعامل و همکاری با دستگاه های اجرایی کشور» از جمله مهمترین برنامه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

در حاشیه این دیدار، رهبر انقلاب، جانبازان حاضر را مورد تفقد قرار دادند.

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)

دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر با رهبری (+عکس)
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه 





بهترین راه مقابله با داعش در شرایط فعلی چه خواهد بود؟

سروبی سیاسی بی باک؛ سعید ساسانیان: در شرایط کنونی، زمینه‌ سازی یک مبارزه جمعی با داعش با مشارکت دولت‌ های سنی منطقه توسط ایران، هر چند به اقدام عملی هم منجر نشود، می‌ تواند دستاوردهای مثبتی داشته باشد.

این روزها، اصلی‌ترین خبری که از خاورمیانه به جهان منعکس می‌شود، اقدامات تروریستی «دولت اسلامی در عراق و شام» یا همان «داعش» است. این گروه چندین سال تحت عنوان «دولت اسلامی عراق»(1) در این کشور به فعالیت می‌پرداخت اما حدود یک سال پس از بحران سوریه، به این کشور نیز ورود کرد تا کلمه «شام» در انتهای عنوان سابق‌اش بیاید و به «داعش» تبدیل شود.

حالا اما اصلی‌ترین تحرکات این گروه نه در سوریه که بخش‌هایی از آن را در تصرف دارد، که در عراق است. حضور داعش در اعتراضات مردمی‌ اهل تسنن استان الانبار که چندین ماه به طول کشید، امری بود که نهایتا موجب شد تا نوری المالکی فرمان برچیدن تحصن‌های مردمی در میادین این استان را صادر کند تا عملا جنگ با داعش آغاز شود.

لذا فعالیت‌های تروریستی داعش نه مختص شرایط کنونی که چندین ماه است صورت می‌گیرد. اما ارتش عراق تا حدی توانسته بود از پیش‌روی آن جلوگیری کند هر چند برخی شهرهای این کشور تحت اشغال داعش بود.

اما دور جدید حملات این گروه تروریستی از سامرا آغاز شد. آن‌ها با حمله به این شهر سعی در تخریب حرمین شریفین عسکریین داشتند که البته با مقاومت مدافعان حرم و بخشی از ارتش عراق، به هدف خود نرسیده و ارتش عراق توانست آن‌ها را از شهر عقب براند.

اما آن‌چه همه را غافل‌گیر کرد، حمله داعش به استان نینوا به مرکزیت موصل بود. این شهر تنها در طی چند ساعت و بدون مقاومت مردمی و حتی ارتش عراق اشغال شد.

 اگرچه تا کنون تحلیل‌های فراوانی در خصوص چرایی اشغال چند ساعته موصل منتشر شده است اما آن‌چه حالا برای بسیاری آشکار شده، این است که خطر داعش نه عراق که منطقه را تهدید می‌کند. قدرت‌گیری داعش در عراق و سوریه، کویت، اردن، ترکیه، ایران، لبنان و حتی عربستان را هم تهدید می‌کند.

این گروه تکفیری اگر در شرایط کنونی تحت حمایت برخی کشورهای منطقه هم باشد، باز مشی آن نشان می‌دهد که میل به قدرت، او را از داشتن نگاه قدرت‌طلبانه به سایر کشورها باز نمی‌دارد. همین مساله باعث می‌شود تا ضرورت مقابله جمعی با آن بیشتر از همیشه مطرح شود.

اما در شرایط کنونی، زمینه این برخورد جمعی فراهم نیست و همین امر زمینه برای ورود قدرت مداخله‌گر خارجی را فراهم می‌کند کما این‌که طی روزهای گذشته، بحث ورود آمریکا در عراق و مقابله با نیروهای داعش مساله‌ای بوده است که به صورت پررنگی در رسانه‌ها مطرح شده است.

 به نظر می‌رسد ایران امکان زمینه‌‌سازی برای ایجاد یک هم‌گرایی علیه داعش را داشته باشد. قطعا اگر امکان سقوط عراق به دلیل حملات داعش بالا باشد، ایران فارغ از این‌که دیگر کشورهای منطقه چه تصمیمی برای برخورد با داعش داشته باشند، به کمک مردم، ارتش و دولت عراق خواهد رفت چرا که امنیت ملی خود را بیش از هر چیز دیگری در خطر می‌بیند. داعش در برخی بیانیه‌های خود که طی روزهای گذشته صادر کرده صریحا از حمله به ایران گفته است که البته به نظر بیشتر یک رجز خوانی است.(2)

لذا ورود مستقیم و یا غیرمستقیم اما با سطح بالای ایران به عراق برای مقابله با داعش در شرایطی خواهد بود که امکان سقوط عراق بالا باشد که اکنون این‌گونه نیست و داعش صرفا در شهرهایی که خالی از مقاومت مردمی و نظامی بوده است، امکان مانور یافته و قطعا در کربلا، نجف و حتی بغداد، ماجرا کاملا متفاوت خواهد بود.

ورود ایران به تنهایی به مبارزه با داعش، اگرچه در زمانی که نیاز باشد امری ضروری است اما در شرایط کنونی، پیامدهایی دارد که می‌تواند هزینه را برای ایران بالا ببرد. نوع نگاه بخشی از اهل تسنن به داعش هم‌چنان هم‌دلانه است و مقابله انفرادی ایران شیعی با داعش می‌تواند بر نزاع طائفی در منطقه موثر باشد.

البته همان‌گونه که ذکر شد در زمان مورد نیاز، چنین امری ضروری است اما در شرایط کنونی، زمینه‌سازی یک مبارزه جمعی با داعش با مشارکت دولت‌های سنی منطقه هر چند به اقدام عملی هم منجر نشود، می‌تواند دستاوردهای مثبتی داشته باشد.

به نظر می‌رسد در شرایط کنونی، ایران امکان مانور دیپلماتیک برای ایجاد یک همگرایی علیه داعش را دارد. کویت در شرایط کنونی مرزهای خود با عراق را بسته است. شیخ صباح خالد الصباح معاون اول نخست وزیر و وزیر خارجه کویت گفته است که اگر کسی به کمک عراق نرود، می‌تواند پیامدهای بسیار ناگواری برای کل منطقه به دنبال داشته باشد و باید به صورت مشترک مبارزه با تروریسم و مبارزه با خطر نفوذ داعشی‌ها صورت گیرد.(3)

از سوی دیگر، ترکیه اگرچه هم‌چنان متهم به حمایت از داعش است اما در شرایط کنونی 80 تن از افراد این کشور در یکی از کنسول‌گری‌هایش توسط داعش ربوده شده‌اند و این امر باعث شده تا ترکیه از شورای امنیت درخواست ورود به این مساله را بکند. اردن دیگر کشور منطقه است که اگرچه نقش ریاکارانه‌ای را در قبال بحران سوریه بازی کرده و می‌کند اما جریان تکفیری یکی از خطراتی است که همیشه او را تهدید کرده است.

نخستین رهبر گروهی که حالا به داعش تبدیل شده، زرقاوی بود که در سال 2003 این گروه را تشکیل داد. او از اهالی شهری به نام زرقا در اردن و در نزدیکی مرز سوریه بود؛ شهری که جریان تکفیری در آن نفوذ دارد.(4)

از سوی دیگر اردن همیشه با گروه‌های سلفی خود دچار مشکل بوده و تلاش داشته تا مانع از قدرت‌یابی آن‌ها شود. این موارد نشان می‌دهد که ایران می‌تواند حداقل شعار هم‌گرایی در مبارزه جمعی با تروریسم را با صدای بلندتر از همیشه فریاد بزند و تلاش برای نزدیکی بیشتر با برخی کشورهای منطقه برای مبارزه یا حداقل محکوم‌کردن جمعی اقدامات داعش در عراق را در دستور کار قرار دهد.

منابع:

1.  علی اکبر اسدی. «ظهور و افول القاعده در عراق». فصلنامه راهبرد. سال هجدهم. شماره 51. 1388. ص 242.

2. www.mashreghnews.ir/fa/news/317372

3. http://www.tasnimnews.com/Home/Single/399821

4.  http://www.valiasr-




دیدگاه تجزیه طلبانه اسرائیل در عراق؛
تحلیلگر یک مجله صهیونیستی به دنبال تبلیغ این مدعا بودند که یهودیان و کردها با هم بیش از یک همسایه هستند و نزدیکان یکدیگرند که اجداد مشترکی دارند. صهیونیست‌ها [حضرت] ابراهیم [ع] را پدر روحانی توراتی‌ها می دانند و این دیدگاه در کردستان عراق وجود دارد که حضرت ابراهیم (ع) ریشه های کردی دارد.
وقتی صهیونیست‌ها خود را برادر کردهای عراق می دانند!/درحال ویرایشگروه بین‌الملل مشرق - کسینیا اسویتلوفا تحلیلگر صهیونیست مسایل کشورهای عربی در شبکه 9 تلویزیون رژیم صهیونیستی و عضو آکادمی سیاست‌ خارجی و منطقه ای این رژیم در مقاله‌ای تحلیلی از مناسبات تل‌آویو با کردها بویژه در  کردستان عراق نوشت که در زمانی که دولت عراق دچار مصیبت شده است، کردها همچنان قدرت خود را افزایش می‌دهند. 

این مقاله تصریح کرد که تسلط کردها بر شهر مملو از نفت کرکوک که چند هفته پیش انجام شد، نشانی از عهد جدیدی برای کردهاست که سالها به دنبال دریافت سود خود از پول نفت عراق بوده‌اند. 

این مقاله که سعی در تحریک فرقه‌ای و طایفه‌ای کردها علیه دولت مرکزی عراق دارد، توصیه کرد که آنها نباید منتظر بمانند تا روند تحولات این کشور مشخص شود. اقدام بعدی که کردها می توانند انجام دهند، این است که مشتریانی برای صادرات نفت خود به دست آورند. 

این در حالی است که خبرگزاری رویترز اخیرا گزارش داد که اولین محموله از نفت کردستان عراق در بندر اشکلون در جنوب سرزمین های اشغالی لنگر انداخته است. البته کسانی که همواره مناسبات اسرائیل با کردها را دنبال می کنند، از این اقدام غافلگیر نشدند، مناسبات تاریخی بین اسرائیل و کردها از اوایل دهه شصت قرن گذشته میلادی آغاز شده است، زمانی که مزدوران صهیونیستی در مناطق کردستان عراق حضور داشتند و به مقامات محلی در اداره اقلیم کمک می‌کردند.


کسینیا می گوید که میزان همکاری بین دو طرف بعد از سقوط صدام حسین به صورت ملموسی افزایش یافته و پیمانکاران اسرائیلی و شرکت‌های این رژیم وارد کردستان عراق شده اند. برخی اخبار از اقدام کماندوهای عراقی به آموزش نیروهای پیشمرگه کردستان حکایت دارد. ارائه این اخبار و مطالب در روزنامه‌های عراقی دیگر به امری عادی تبدیل شده است. البته هنوز هم روابط رسمی بین دو طرف برقرار نشده است، مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در سفر اخیری که به آمریکا داشت، از دیدار با هر مقامی از گروه های فشار یهودی (لابی صهیونیستی) در این کشور خودداری کرد. 

وقتی صهیونیست‌ها خود را برادر کردهای عراق می دانند!/درحال ویرایش
یکی از عوامل این تاخیر در اعلام مواضع رسمی نسبت به اسرائیل ارتباط کردهای عراق با ایران است، ایران بازیگر اساسی منطقه است و با همگرایی بین کردهای عراق و اسرائیل موافق نیست. این شاید علت اصلی رد قاطع و علنی فروش نفت اقلیم کردستان عراق به اسرائیل از سوی وزارت منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق باشد. در همین راستا یک منبع در داخل وزارتخانه به شبکه تبلیغاتی کرد زبان "روداو" گفت: هرگز به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به اسرائیل نفت نفروخته‌ایم.
کسینیا در مقاله خود ابراز داشت: علاوه بر اینها با وجود تشابه منافع دو طرف در روابط، اسرائیل نیز نمی خواست مناسبات خود با ترکیه را به علت ایجاد روابط نزدیک با کردها با حمایت از درگیریهای آنها برای کسب آزادی تهدید کند. اما الان شرایط فرق کرده است و اوضاع ژئوپلتیک منطقه‌ای باعث شده تا هر کدام از طرفین در مواضع سابق خود و روند مناسبات با یکدیگر تجدید نظر کنند. 

وقتی صهیونیست‌ها خود را برادر کردهای عراق می دانند!/درحال ویرایشاین تحلیلگر صهیونیست ادامه داد که چند سال قبل مجله ای با عنوان اسرائیل- کرد در شهر اربیل در شمال عراق منتشر شد، این مجله به دو زبان کردی و انگلیسی منتشر می‌شد و بسیاری از اخبار را در مورد اسرائیل و سیاست‌های این رژیم در بر داشت. تحریریه این مجله به دنبال تبلیغ این مدعا بودند که یهودیان و کردها با هم بیش از یک همسایه هستند و نزدیکان یکدیگرند که اجداد مشترکی دارند. صهیونیست‌ها [حضرت] ابراهیم [ع] را پدر روحانی توراتی‌ها می دانند و این دیدگاه در کردستان عراق وجود دارد که حضرت ابراهیم (ع) ریشه های کردی دارد.


این تحلیلگر صهیونیست در ادامه تلاش خود برای تحریک و اغوای کردهای عراق نوشت که بسیاری از کردها خود را شبیه به اسرائیل می‌دانند، چرا که معتقدند هر دو "دولت"هایی غیر عربی هستند که با دشمنان استقلال خود احاطه شده‌اند. پیشرفت‌های تکنولوژیکی و توان ارتش و ماهیت متغیر جامعه صهیونیستی، کردها را که همواره به دنبال ایجاد دولت مستقل کردی هستند، جذب کرده است. حامیان همگرایی اسرائیلی از میان کردها اعتقاد دارند که این شراکت مبتنی بر منافع مشترک و ارزش‌های متقابل است. این مشارکت می‌تواند موازنه قدرت قوی را در خاورمیانه ایجاد کند و این پیشرفت می‌تواند به نفع اسرائیل نیز باشد. 

کسینیا تصریح می‌کند که در این زمینه توجه به اوضاع کردستان عراق نیز مهم است، چرا که کردهای این منطقه نیز به دنبال ایجاد اقلیم خود مختار هستند، پیش نویس قانون اساسی کردها به گونه‌ای تشکیل می‌شود که بر خلاف کشورهای عربی شریعت اسلامی نقش محوری در آن ندارد، در حالی که هواداران جریان های افراط‌گرای دینی نظیر داعش در عراق و سوریه رو به افزایش است، کردها به دنبال نسخه معتدل از اسلام هستند و می‌خواهند دولتی مدرن تشکیل دهند. 

البته کسینیا معتقد است که اسرائیل مهم‌ترین و نزدیک ترین هم‌پیمان هیچ دولت مستقل کرد نخواهد بود. کردستان عراق از نظر اقتصادی به ترکیه تکیه دارد، این منطقه نفت خود را به بندر جیهان در ترکیه می‌فرستد و از سوی دیگر ترکیه بزرگترین بازار کالاهای کردی است. ایران نیز برای کردهای عراق خیلی مهم است، چرا که این کشور همسایه خود می‌دانند که نسبت بالایی از کردها را نیز در خود جای داده است.

وقتی صهیونیست‌ها خود را برادر کردهای عراق می دانند!/درحال ویرایش
مسعود بارزانی اخیرا به ایران سفر کرد تا در زمینه پیشروی های داعش در عراق و اتخاذ اقدامات احتمالی بر ضد اسلامگرایان افراطی با مقامات تهران صحبت کند. 

این تحلیلگر صهیونیست مدعی است که منافع ایران در این است که کردهای عراق مهار شوند تا از بروز هر نوع تنش در میان مناطق کرد نشین ایران جلوگیری شود. کردهای عراق به دنبال استقلال خواهی هستند، اما می خواهند از هر مقابله مستقیم با دولت های منطقه‌ای بزرگ مانند ایران دوری کنند. بنابراین باید تبعات این ملاحظات را در مناسبات بین اسرائیل با کردها بررسی کرد. 

این تحلیلگر صهیونیست در پایان اینطور نتیجه گیری می‌کند که به نظر می‌رسد دو طرف سطح مناسبات خود را افزایش داده اند، اما ماهیت محرمانه بودن این مناسبات ادامه خواهد داشت، در صورتی که کردها بتوانند استقلال را از دولت مرکزی به دست آورند، دولت آنها در ابتدا بسیار ضعیف خواهد بود، به گونه ای که نمی‌تواند مناسبات رسمی با تل‌آویو داشته باشد، به همین علت است که احتمال ایجاد سفارت اسرائیل در شهر کرکوک در شرایط کنونی وجود ندارد. 



هادی عامری هم اکنون مسؤولیت وزارت راه و ترابری عراق را برعهده دارد. برخی خبرها هم از اقدام نوری مالکی در انتصاب عامری به عنوان سرپرست وزارت دفاع خبر می دهند که هنوز به طور رسمی تایید نشده است.
فرمانده سپاه بدر، فرمانده جنگ با داعش شد
فرمانده سابق سپاه بدر، فرمانده جنگ علیه داعش شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری ها، "هادی عامری" آخرین فرمانده سپاه بدر شاخه نظامی مجلس اعلای اسلامی عراق به عنوان فرمانده جنگ با داعش در استان دیاله عراق منصوب شد.

هادی عامری رئیس سازمان بدر، هم اکنون مسؤولیت وزارت راه و ترابری عراق را برعهده دارد.

 برخی خبرها هم از اقدام نوری مالکی در انتصاب عامری به عنوان سرپرست وزارت دفاع خبر می دهند که هنوز به طور رسمی تایید نشده است.
 
قاسم الاعرجی سخنگوی سازمان بدر هم گفت: نوری مالکی به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح، وزیر راه و ترابری را به نظارت مستقیم بر عملیات های نظامی در استان دیاله علیه داعش مامور کرد.

سپاه بدر شاخه نظامی مجلس اعلای اسلامی عراق است که در سال 1980 میادی توسط محمدباقر حکیم رئیس وقت این تشکل سیاسی - نظامی در ایران تاسیس شد.

با این حال پس از سقوط حکومت صدام رئیس جمهور وقت عراق در سال 2003، سپاه بدر از یک مجموعه نظامی به مجموعه سیاسی به نام سازمان بدر تبدیل شد.

سازمان بدر هم اکنون یک مجموعه سیاسی است که در انتخابات های سیاسی نیز فهرست ارائه می کند.

شبکه های تلویزیونی تصاویر هادی عامری را منتشر کرده اند که نشان می دهد وی لباس نظامی بر تن کرده است و با افراد نظامی در حال گفتگو است.

نماینده آیت الله سیستانی: تا سه شنبه نخست وزیر را انتخاب کنید

عبدالمهدی کربلایی امام جمعه شهر کربلا و سخنگوی آیت الله سیستانی مرجع تقلید ارشد شیعه در نجف خواستار توافق گروه های مختلف سیاسی بر سر نخست وزیر دوره جدید قبل از برگزاری جلسه روز سه شنبه پارلمان شد.

بارزانی: بحث کرکوک تمام شد

مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق روز جمعه به شهر کرکوک سفر کرد. این نخستین سفر وی به کرکوک پس از به دست گرفتن کنترل این شهر به دست نظامیان کردستان عراق است.

در هفته های گذشته ، ارتش و پلیس عراق از کرکوک عقب نشینی کردند و پس از آن، نیروهای نظامی کردستان عراق کنترل این شهر را به دست گرفتند.

کردستان عراق و دولت بغداد از 10 سال پیش بر سر اداره این شهر اختلاف نظر داشتند. کردستان عراق خواستار الحاق این شهر به این منطقه بود اما دولت بغداد این موضوع را رد می کرد.

بارزانی گفت: با حضور نیروهای پیشمرگه در شهر کرکوک ماده 140 در قانون اساسی عراق درباره وضعیت کرکوک، موضوعیت خود را از دست داده است.





داعش، طالبان را هم رو سفید کرد !

در صورت باز نشدن تصاویر بروی عکس ها Right Click کنید و گزینه Reload Image یا Show Picture را انتخاب نمایید

 

گروه تروریستی داعش در مدتی کوتاه کنترل شهرهای عراق را به دست گرفت، آنها از کجا پیدایشان شد و به چه هدفی آمدند و رفتند؟

دولت اسلامی عراق و شام. کافی است حروف اول این عبارت طولانی را کنار هم بگذارید تا به خبرسازترین واژه این روزها برسید. «داعش» گروهکی تروریستی که روزهای اول فقط اخبارشان از سوریه به بیرون درز می کرد، حالا از مرزهای سوریه گذشته اند و به سرزمین عراق رسیده اند. به دنبال خیال خامی که در سر دارند. پیاده کردن اصول اسلامی و راه اهداختن حکومتی که در شام و عراق بتواند اسلام را آنطور که آنها می خواهند اجرا کند.

داعش که این روزها فضای مجازی پر از تصاویر جنایت های آنهاست، اوایل فقط سوریه را نشانه رفته بود. درگیری های مخالفان دولت بشار اسد کاری کرد  تا داعشی ها خیلی زود به نان و نوا رسیدند و توانستند خودشان را به عنوان یکی از مخالفان اصلی معرفی کنند اما بعد که دیگر در سوریه جایی نداشتند، راهی عراق شدند؛ انبار را گرفتند و بعد سراغ موصل رفتند. بعد هم سامرا و باقی شهرها. هر چند که خیلی زود بساط شان برچیده شد و با فتوای علما مردم با شمشیر و قمه و تفنگ آنها را تار و مار کردند اما هنوز این سوال پابرجاست که داعش یا به قول خودشان دولت اسلامی عراق و شام چطور توانست در مدتی کوتاه اینقدر اسم و رسم در کند و اینطور در سوریه و عراق فضای وحشت بسازد؟

با اینکه اسم داعش تازگی سر زبان افتاده اما این گروه تروریستی آنقدرها هم که فکرش را می کنند تازه پا نیست. ریشه داعش به نیمه دوم دهه 90 میلادی برمی گردد. آن زمان یعنی در سال 1995 میلادی ابومصعب زرقاوی در صفوف نیروهای جهادی افغانستان حضور داشت و با نیروهای آمریکایی در این کشور مبارزه می کرد. او در افغانستان گروه التوحید و جهاد را تشکیل داده بود و کلی برای خودش بروبیا داشت.

ابو مصعب زرقاوی که از اتباع اردن محسوب می شد بعد از اشغال عراق به دست نیروهای آمریکایی به این کشور سفر کرد و با چند نفر از همکاران خودش در سال 2004 رسما با اسامه بن لادن رهبر القاعده بیعت کرد.

 

http://mj4.persianfun.info/img/93/4/Daesh/01.jpg
 


آنها «جماعه توحید و جهاد» را تشکیل دادند و بیعت این گروه با «اسامه بن لادن» یکدفعه آنها را به مهمترین شاخه القاعده در عراق تبدیل کرد. از اینجا تازه ماجرا شروع شد. این گروه با عملیات انتحاری در عراق به یکی از قدرتمندرین گروه های تروریستی در این کشور تبدیل شده بود.

عملیات های تروریستی آنها به بهانه مقابله با نظامی های آمریکایی همچنان ادامه داشت تا اینکه زرقاوی همان سال کشته شد و اوضاع به دست «ابوحمزه المهاجر» رسید. در پایان همان سال اتفاق دیگری هم افتاد. گروه «دولت اسلامی عراق» به ریاست «ابوعمر البغدادی» تشکیل شد. تشکیل دولت اسلامی عراق در 15 اکتبر 2006 در پی نشست چندین گروه مسلح اعلام شد. آنها در چارچوب معاهده موسوم به «حلف المطیبین»، ابوعمر البغدادی را به عنوان سرکرده این گروه جدید انتخاب کردند. این گروه از زمان تشکیل، حملات تروریستی بسیاری را در عراق برعهده گرفته و در کنار جماعت توحید کلی عملیات تروریستی انجام داده بود. 

حمله به بانک مرکزی، وزارت دادگستری، یورش به زندان های ابوغریب و الحوت و ... ابوعمر؛ همینطور داشت جولان می داد تا اینکه در سال 2010 میلادی نظامیان آمریکایی و عراقی محلی را هدف قرار دادند که ابوعمر البغدادی و ابوحمزه المهاجر در آن حضور داشتند.

بعد از درگیری های شدید دو سرکرده تروریست ها از بین رفتند و تصویر اجساد آنها در رسانه ها منتشر شد. یک هفته بعد این گروه تروریستی در بیانیه ای هلاکت البغدادی و المهاجر را رسما اعلام کرد و ابوبکر بغدادی به جای آنها به فرماندهی رسید. بعد هم که ماجرای سوریه پیش آمد و گروه های تروریستی کوچک و بزرگ سر از تخم درآوردند.

در اواخر سال 2011، یکی از گروه های تروریستی موسوم به جبهه النصره به سرکردگی ابومحمد الجولانی اعلام موجودیت کرد و طولی نکشید که توانمندی این گروه تروریستی با توجه به حمایت های گسترده برخی کشورهای منطقه ای آنقدر زیاد شد که توی چند ماه به یکی از مهمترین و قدرتمندترین گروه های مسلح در سوریه تبدیل شد. بعد هم آن ائتلاف بزرگ پیش آمد. سال 2013 بود که شبکه شیوخ الاسلام بیانیه ای منتسب به ابوبکر البغدادی پخش کرد که در آن اعلام شد جبهه النصره امتداد دولت اسلامی عراق است.

اینطوری بود که «گروه دولت اسلامی عراق و شام» با ادغام جبهه النصره و دولت اسلامی عراق تشکیل شد و شروع به انجام فعالیت های تروریستی کرد؛ آن هم به بهانه تشکیل کشوری به وسعت شام قدیم، از سوریه و عراق گرفته تا فلسطین و اردن و لبنان.

بن لادن برود لنگ بیندازد

خیلی دوست دارد جا پای بن لادن بگذارد؛ در حالی که جسارت سرکرده نیروهای القاعده را در ماجراجویی های نظامی هیچ وقت نداشته. او آنقدر در فرماندهی اش محتاط است که حتی موقع سخنرانی برای نیروهایش هم نقاب می زند. البته از سخنرانی های او هیچ نوار و سندی در دست نیست و برخلاف رهبران القاعده مانند بن لادن و ایمن الظواهری هیچ وقت جرأت نداشته مواضع خودش را روی نوارهای ویدئویی منتشر کند.

از او فقط دو تصویر تا امروز منتشر شده. یکی مردی جوان را نشان می دهد با ابروهایی پرپشت و چهره ای گرد. در عکس دوم پیرتر است اما همانطور نگاهی سرد و خشک به دوربین دارد. «ابوبکر بغدادی» فرمانده اول نیروهای داعش مدت هاست که در خفا زندگی می کند؛ برای اینکه فرمانده پیش از او - ابومصعب زرقاوی - در سال 2006 هدف حمله هوایی نیروهای آمریکایی قرار گرفت و کشته شد. همین باعث شده که بغدادی محتاط تر عمل کند و کمتر سروکله اش پیدا شود.

طبق اعلام منابع عربی، بغدادی سال 1971 در سامرا متولد شده و نام اصلی اش «ابراهیم عواد ابراهیم علی بدری سامرایی» است. گویا خانواده ای باسواد و در عین حال مذهبی داشته و خودش هم به نوشته واشنگتن پست، فارغ التحصیل دوره دکترای علوم اسلامی دانشگاه اسلامی بغداد است.

می گویند تا سال 2003، یعنی تا زمان حمله آمریکا به عراق، بغدادی به کار موعظه مشغول بوده اما بعد از حمله در شرق بغداد گروه «جهادی» مسلح تشکیل داد و از همان هنگام هم در خفا ماند. به نوشته واشنگتن پست، بغدادی سال 2005 توسط نیروهای آمریکایی در عراق دستگیر شد و 4 سال را در اردوگاه بوکا در جنوب عراق در بازداشت بود.

گویا در همان سال های زندان با القاعده آشنا می شود و راهش را به سمت آنها کج می کند؛ طوری که بعد از آزادی یکدفعه رهبری القاعده عراق را به دست می گیرد. این وسط جنگ داخلی عراق برای هر که بد بود برای بغدادی فرصت خوبی شد تا خودش و گروهش بین مردم راهی باز کنند. بعد هم البغدادی با سوءاستفاده از بحرانی که در سوریه به وجود آمده بود وارد سوریه شد و مانند باقی گروه های مسلح تکفیری مرتبط با شبکه القاعده علیه دولت سوریه اعلان جنگ داد.

از این به بعد ماجرا آنقدر پیچیده نیست. بغدادی و گروهش در سوریه آنقدر ماندند که دست آخر سال گذشته خبر رسید گروهی جدید در سوریه و عراق با هم عجین شده اند و می خواهند دولت اسلامی راه بیندازند؛ دولتی اسلامی در عراق و شام به سرکردگی ابراهیم عواد ابراهیم علی بدری سامرایی معروف به ابوبکر بغدادی؛ مردی که همین الان هر نشانی از او 10 میلیون دلار ارزش دارد.

این روزها قوانین عجیب داعش نقل هر محفلی است

وقتی طالبان روسفید شد


یک زمانی طالب های افغان توی همه دنیا معروف بودند به قوانین عجیب و غریبی که در شهرهای زیر سلطه شان پیاده می کردند. اما این روزها گروه داعش کار را به جایی رسانده که طالب ها هم جلوی آنها کم آورده اند. آنها به محض اینکه در سوریه به اسم و رسمی رسیدند و از سر بدشانسی مردم توانستند شهر رقه را به دست بگیرند، یک تومار بلندبالا دادند و گفتند برای خودشان قوانین دارند که اگر هر کس خلاف آن را انجام دهد، به شدت با او برخورد می شود.

در تومار آقایان تروریست باید و نبایدهای زیادی بود: «پوشیدن شلوار جین برای زنان حرام است، کشیدن سیگار و قلیان ممنوع بوده و در صورت مشاهده دو انگشت سبابه و میانی شخص خاطی قطع خواهد شد و در صورت تکرار حکم شخص خاطی به اعدام افزایش می یابد.

کلیه آرایشگاه های مردانه تعطیل شوند و در صورتی که کسی موی خودش را کوتاه کند، اعدام خواهد شد. نمایش لباس های زنانه در ویترین مغازه ها ممنوع است و مردان نمی توانند در مغازه های فروش لباس زنانه کار کنند، تبلیغات و نصب تابلو برای آرایشگاه زنانه حرام و ممنوع است، مراجعه زنان به دکتر زنان و زایمان به قصد مداوا ممنوع است و با فرد خاطی برخورد خواهد شد، شانه کردن موی سر و قرار دادن هر چیز اضافه روی سر برای مردان ممنوع بوده و خاطی محکوم به 70 ضربه شلاق خواهد شد. مردانی که کمرشان باریک است اجازه پوشیدن شلوار جین را ندارند و نشستن زنان بر روی صندلی حرام است.»

البته قانون های عجیب و غریب آنها تمامی ندارد. مثلا آنها بچه های شهر سراقب در ادلب سوریه را مجبور کرده اند که با پوشش عجیبی به مدرسه بروند. دخترها با دستکش و نقاب تیره کلفت و حجابی خاص و پسرها با لباس بلند پاکستانی و عرق چین. همین چند وقت پیش هم که به موصل دست پیدا کرده بودند، با بلندگو به مردم گفته بودند اسم داعش را به زبان نیاورند، وگرنه 80 ضربه شلاق می خورند. گویا تروریست های داعش از مخففی که برای اسمشان ساخته اند خیلی بدشان می آید و دوست دارند آنها را به همان اسم بلند «دولت اسلامی عراق و شام» صدا کنند!

گرفتن موصل برای داعش به راحتی آب خوردن بود، البته نه به زور توپ و تفنگ خودشان؛ آنها به کمک نیروهای حزب بعث و افسرانی که زمانی در حکومت صدام خدمت کرده بودند توانستند اطلاعاتی از موصل به دست بیاورند و به دل این شهر بزنند. رابطه بعثی ها با داعش آنقدر خوب است که تازگی ها رغد دختر صدام حسین پیغام داده به زودی با سران داعش ملاقات و از آنها قدردانی می کند!

 

http://mj4.persianfun.info/img/93/4/Daesh/02.jpg
 


همزمان با شروع جام جهانی فوتبال، داعش هم در بغداد اعلام «جام جنگ» کرده. آنها تصویری شبیه به یک کاپ که در حال انفجار است و در کنار آن عبارت «War Cup 1435 in Baghdad soon» به معنای «جام جنگ 1435 به زودی در بغداد» نوشته شده را در شبکه های اجتماعی منتشر کردند.

 

http://mj4.persianfun.info/img/93/4/Daesh/03.jpg
 


این غول بی شاخ و دم، ابوعبدالرحمن العراقی معروف به جلاد داعش است که مدت هاست دیگر نقاب به صورت نمی زند و با سر و صورت باز تصویر جنایت هایش را در اینترنت می گذارد. این غولتشن که برای آوردن جنازه اش 50 هزار دلار جایزه گذاشته اند، مسئول سر بریدن در گروه داعش است.

 

http://mj4.persianfun.info/img/93/4/Daesh/04.jpg
 


همه شاخه های تروریستی

چشم بادامی قفقازی با لهجه عربی


چند سالی هست که تروریست ها در عراق و سوریه جا خوش کرده اند. اول به بهانه سرنگونی دولت سوریه و بعد هم به هوای استقرار یک دولت اسلامی بزرگ. گروه های بزرگ و کوچکی که این روزها نام دو سه گروهشان بیشتر سر زبان ها افتاده است. با وجود اینکه فرماندهان این گروه ها ریخت و قیافه ای شبیه سلفی ها برای خودشان ساخته اند اما با اینحال رنگ پوست و لهجه عجیب و غریبشان نشان می دهد که مال دیار دیگری غیر از سرزمین های عربی هستند. 

تروریست های سوری و عراقی از چچن آمده اند. به اسم فرمانده های مهمترین گروه های تروریستی دست پروده چچنی ها دقت کنید. عمر الشیشانی، محمد الشیشانی و ... الشیشانی همان چچنی خودمان است که به زبان عربی اینطور تلفظ می شود.

 

http://mj4.persianfun.info/img/93/4/Daesh/05.jpg
 


جیش المهاجرین و الانصار

صلاح الدین الشیشانی


در ماه مارس 2013 ارتش مهاجرین و انصار به فرماندهی عمر الشیشانی اعلام موجودیت کرد. با این هدف که از چچن به سوریه رفته اند تا اعتقاداتشان را گسترش دهند. مهاجرین هم چچنی هایی هستند که به سوریه رفتند و انصار هم آنهایی هستند که توی سوریه گرفتار اباطیل شان شدند. بعدها میانشان اختلاف افتاد و فرمانده اصلی طرفدارانش را برداشت و برای خودش گروهی دیگر درست کرد. از این گروه دو انشعاب تا امروز بیرون آمده.

دولت اسلامی شام و عراق

عمر الشیشانی


مهمترین عنصر چچنی قضیه تروریست های سوریه فرمانده این گروه شد. اصلا همین عمر الشیشانی بود که این جماعت افراطی را دور خودش جمع کرد و راهی سوریه شد. اول هم به اسم جبهه مهاجرین و انصار اما بعد راه خودش را گرفت. استاد که سودای حکومت اسلامی در سرزمین های شام و عراق داشت، بعد از انشعاب از جبهه مهاجرین به عراق رفت و این روزها دارد بدجوری توی شهرهای این کشور برای خودش جولان می دهد. او قسم خورده ابوبکر بغدادی است و بدون امر و نهی او آب هم نمی خورد.

جبهه النصره

سیف الدین الشیشانی


یک زمانی با داعشی ها مثل یک روح بودند در دو بدن اما مدت هاست دیگر کارشان به جایی رسیده که چشم دیدن همدیگر را ندارند. سیف الدین چچنی زمانی تحت فرماندهی و سلطه عمر چچنی بود تا اینکه یک روز عمر چچنی را به اختلاس و شوراندن نیروهای محلی علیه قفقازی ها متهم کرد و به همین دلیل از او جدا شد. بعد هم راه خودش را رفت و با مجموعه زیر دستش در سپتامبر 2013 گروهی به نام «جندالخلافه» را راه انداخت که این روزها مهمترین شاخه جبهه النصره سوریه است. می گویند در حمله حلب کشته شده اما کسی هیچ وقت نه مردنش را تکذیب کرده و نه بودنش را تایید!

سربازان شام

مسلم ابو ولید الشیشانی


یکی از گروه های درگیر در جنگ داخلی سوریه است که مانند همه گروه های دیگر ایدئولوژی سلفی های جهادی را دارد. با اینکه بیشتر جنگجویان این گروه را لبنانی های تندرو تشکیل می دهند اما اساس آن را چچنی ها گذاشته اند. آنها مستقل هستند و برای کارهایشان از هیچ گروهی خط نمی گیرند.

چرا داعش توانست شهر موصل را به سرعت تسخیر کند
آنها حرف زیاد می زنند


درست در روزهای پرالتهاب شروع جام جهانی در نیمکره شمالی زمین، عده ای در خاورمیانه روزشان را با اخباری با جنسی دیگر شروع کردند. «موصل سقوط کرد ... داعش به سمت سامرا خیز برداشت ... اگر داعش به کربلا برسد چه؟ ...» اخباری که هر لحظه از عراق منتشر می شد، خبرهای ناخوشایندی بود. تروریست ها داشتند مانند مور و ملخ منتشر می شدند و شهرهای مختلف عراق را یکی بعد از دیگری می گرفتند.

داستان وقتی بیخ پیدا کرد که خبر رسید فرودگاه موصل سقوط کرد و شهر کامل مال تروریست ها شد. بعد هم باقی داستان ترس از رسیدن داعش به بغداد و ادامه جنایت های زامبی وار آنها! شایعه پشت شایعه و حرف پشت حرف. مردم به شنیده ها بیشتر تکیه داشتند تا به اخباری که رسانه های عراقی از اوضاع نسبتا ثابت کشور بروز می دادند.

مردم عراق از دست داعش فرار می کردند و مردم باقی کشورهای دنیا به این فکر بودند که چطور گروهکی حداکثر چند هزار نفری توانسته از پس ارتش عراق بربیاید. موصل که شهر کوچکی نبود پس چطور داعش به این راحتی آن را تصرف کرد؟!

 

http://mj4.persianfun.info/img/93/4/Daesh/06.jpg
 


ماجرای تصرف موصل که بعد از بغداد مهمترین شهر عراق محسوب می شود، آنقدرها هم پیچیده نبود. اینطور که می گویند از حدود یک هفته قبل از حمله داعش، آنها که از مدت ها قبل برای عراق نقشه کشیده بودند، به دسته های کوچکی تقسیم شدند و به دل شهر رفتند. یک عده خانه کرایه کردند و مثل آدم های معمولی شهروند موصل شدند و یک عده شان هم به عنوان مسافر توی هتل ها و مسافرخانه ها ماندند. دولت عراق هم بی خبر از همه فقط می دانست که چند نفر از نیروهای داعش توی موصل دارند پرسه می زنند. آنها هیچ وقت فکر نمی کردند از این پرسه زدن ها هم چیزی نصیب آنها شود. غافل از اینکه کار از چند نفر پرسه زن کوچه و خیابان به یک ارتش چند هزار نفری رسید. یک جمعیت مهاجر نسبتا زیاد که از مدت ها قبل با شایعه پراکنی ترس توی دل مردم انداختند.

این افراد داعش با ظاهری ناشناس به دل جمعیت می رفتند و مردم را از داعش می ترساندند. اینطوری بود که وقتی شب حمله رسید و آنها به قلب موصل زدند، مردم از ترس جنایت های آنها دیگر به فکر تعداد نیرو و تجهیزات آنها نبودند. مردم فقط پای فرار می خواستند.

شایعه پشت شایعه شروع شد. اینکه موصل دارد با خاک یکسان می شود و یک قتل عام بزرگ دارد اتفاق می افتد و هزار و یک حرف و حدیث دیگر. شایعه آنقدر رواج داشت که حتی نظامی های عراقی هم باورشان شد داعشی ها کاره ای هستند. آنها وادادند و داعش هر کاری کرد. رادیو و تلویزیون را گرفت، فرودگاه را راحت به دست آورد و حتی به پایگاه های نظامی رسید. 

به این ترتیب داعش توانست فقط با یک شایعه پراکنی محض تا دو سه روزی اختیار بعضی شهرهای عراق را به دست آورد. دو سه روزی که برای مردم عراق و شهرهایی که به دست آنها افتاد پر از التهاب و اضطراب بود. عراق در مدت احاطه داعش روزهای سختی را گذراند، به خصوص شهرهایی که داعشی ها را به چشم دیدند و از نزدیک جنایت های آنها را مشاهده کردند.

قبل از اینکه توییتر کل اکانت هایی که گروه داعش در اختیار داشت را ببندد، آنها هر روز با یک پست جنجالی توی دل مردم منطقه را خالی می کردند. این اواخر برای خودشان توهم زده بودند و یک نقشه خیالی توییت کرده بودند. با این توضیح که طبق نقشه ای که رسم کرده اند می خواهند نه فقط سوریه و عراق را به تسلط خودشان دربیاورند بلکه برای کشورهای دیگر هم خواب هایی دیده اند.

 

http://mj4.persianfun.info/img/93/4/Daesh/07.jpg
 


در نقشه ای که آنها از آینده داده بودند قرار بود داعش؛ لبنان، فلسطین اشغالی، اردن و حتی کویت را هم بگیرد اما حقیقت این است که آنها تا امروز فقط توانسته اند در بخش هایی از سوریه و عراق زد و خوردهایی داشته باشند. همه مناطقی که داعش تا امروز برای مدتی به آنها تسلط داشته در این تصویر مشخص شده. شهرهای حلب و رقه و ... از سوریه و موصل و کرکوک و تکریت در عراق.

استان کرکوک که پر از چاه های نفت بزرگ و کوچک است تا دو سه روزی توی دست داعش بود. البته آنها به راحتی شهرهای دیگر سراغ کرکوک نرفتند. آنها برای گرفتن این شهر تنها آزادراه ارتباطی بین بغداد و کرکوک را بستند. اینطوری دیگر دولت مرکزی نمی توانست به این راحتی ها به سراغشان بیاید. وضعیت در شهرهای دیگر استان هم به این روال بود. حویجه، داقوق و دبز تا مرز سقوط رفتند و برگشتند.

دو استان نینوا و صلاح الدین که 18 تا 20 درصد جمعیت عراق را تشکیل می دهند، همیشه با دولت نوری مالکی اختلاف زیادی داشتند. آن زمان که صدام حسین بود، این دو استان به خصوص استان صلاح الدین خیلی مورد حمایت آقای دیکتاتور بود. هم شهر تکریت زادگاه صدام در صلاح الدین قرار دارد و هم سامرا. 

با این اوصاف دست یافتن به این استان عراق که به افتخار صلاح الدین ایوبی رهبر مسلمانان کردتبار قرن دوازدهم به این اسم نامگذاری شده، برای داعش اهمیت زیادی داشت. آنها به محض اینکه به صلاح الدین رسیدند، استاندار را دزدیدند و بعد تلویزیون رسمی این منطقه را اشغال کردند. چاه های نفت بیجی هم برای مدتی کوتاه به دست آنها افتاد. آنها به سمت سامرا به هدف خراب کردن بارگاه امامین معصومین (ع) خیز برداشته بودند که فتوای آیت الله سیستانی کارشان را ساخت.

نیروهای داعش کلی برای گرفتن سامرا تلاش کردند اما وقتی دیدند هر چه می زنند، به در بسته می خورد، راهشان را کج کردند و بی هوا راهی موصل شدند. دومین شهر بزرگ عراق در استان نینوا که خیلی زود به دست نیروهای داعش افتاد. شبه نظامی ها به سرعت اوضاع شهر را به دست گرفتند. در چشم به هم زدنی کنترل فرودگاه موصل، استانداری و بخش زیادی از شهر به دست آنها افتاد. خیلی ها همان روز اول آواره جاده ها شدند برای اینکه داعش در موصل دست به هر جنایتی زد. هر چند خیلی زود از موصل فراری داده شد و به شهرهای دور و بر رفت. موصل کلی چاه نفت با ارزش دارد که اگر هر کدام شان به دست داعش بیفتد، می تواند اوضاع داعشی ها را زیر و رو کند.

استان الانبار عراق با اکثریت ساکنان سنی در جنوب غربی عراق تنها استانی است که با کشورهای سوریه، اردن و عربستان سعودی مرز مشترک دارد. موقعیت خاص این استان یک طرف و تحرک خاص مردم این منطقه در این چند سالی که از رفتن صدام حسین می گذرد، زمینه حضور تروریست ها را فراهم کرده. الانبار اولین منطقه عراق بود که بعد از صدام حسین علیه نیروهای خارجی دست به شورش زد و خیلی زود به پایگاه اصلی فعالیت های تروریستی تبدیل شد؛ به خصوص اینکه به بغداد نزدیک بود و می شد خیلی راحت به پایتخت دست پیدا کرد.

استان الانبار به خصوص دو شهر فلوجه و الرمادی توی این یکی دو سال گذشته مرکز تجمع گروه داعش بوده اند. البته چند وقت پیش نوری مالکی با یک لشکر حسابی از خجالت شان درآمد و کل منطقه را پاکسازی کرد. گویا همین پاکسازی باعث شد تا داعشی ها سر از مناطق دیگر عراق دربیاورند و امروز برای همه دردسرساز بشوند.

با اینکه می گویند روی هم رفته بیشتر از 5 هزار نفر در عراق نیستند اما معلوم نیست چطور سودای رسیدن به بغداد در سر داشتند. بعد از رسیدن به تکریت و کرکوک رو به سوی پایتخت داشتند که همان اول کارشان یکسره شد. البته با کلی هول و ولا که به جان ارتش عراق افتاده بود.

فکرش را بکنید یک گروه چند هزار نفری کاری کرد که 3 میلیون نفر از مردم عراق برای حفاظت از بغداد بسیج شده بودند. شایعه هم زیاد بود. هر لحظه خبرهای عجیبی از عراق می رسید. اینکه فرودگاه بغداد سقوط کرده و پایتخت دارد به دست شورشیان داعش می رسد. همه سفارتخانه ها تعطیل شدند و اداره ها دیگر هیچ کاری انجام نمی دادند. حتی نوری مالکی مجبور شد به آمریکایی ها رو بیندازد و از آنها بخواهد برای بغداد کاری کنند اما تا آمریکا بخواهد جوابی بدهد، داعش با نیروهای مردمی دستش از بغداد کوتاه شد.

داعش از کجا خرجش را درمی آورد؟
پول زور وده!


از وقتی پایشان به موصل رسید، سوای جنایت های بزرگی که انجام دادند و با انتشار تصاویر آن شهره خاص و عام توی دنیا شدند، یک لقب تازه هم گرفتند. «پولدارترین گروه تروریستی دنیا». داعش همان روز اول که کنترل موصل را به دست گرفت، یکراست سراغ خزانه استان نینوا رفت و با باز کردن گاوصندوق بزرگ بانک مرکزی این منطقه، مبلغی حدود 490 میلیون دلار به جیب زد. با این پول می شود تا یک سال به 60 هزار نیروی شبه نظامی ماهیانه 600 دلار حقوق داد. 

البته این همه پول جماعت افراطی نیست. آنها قبل از اینکه به بانک موصل برسند هم مال و منال زیادی داشتند که بیشترش را از راه غارت به دست آورده بودند. در واقع بزرگترین منبع مالی آنها غارت و باج گیری است. گاردین انگلستان طبق سندی که به دست آورده می گوید دارایی های داعش قبل از رسیدن به بانک موصل 875 میلیون دلار بوده. روزنامه تایمز هم چند وقت پیش نوشته بود که داعش از راه قاچاق آدم های مطرح گروه های تروریستی دنیا و آدم دزدی و باج گرفتن مخارجش را تامین می کند. 

این وسط از کمک حامیان مالی هم نباید صرف نظر کرد. این روزها اسنادی به دست آمده که نشان می دهد یکی از آدم معروف های موصل ماهی 600 هزار پوند به حساب داعش می ریخته. در ماه آوریل گذشته هم مقامات عراقی فردی به نام محمد محمود عمرالدلیمی را گرفتند. گویا این آقا یکی از بزرگترین حامیان داعش در عراق بوده و از سر دوستی ماهی 4 میلیون دلار به آنها کمک می کرده. 

گذشته از اینها داعش در زمان قدرتنمایی در سوریه تا مدت ها به چاه های نفت سوری دسترسی داشت و از راه فروش نفت نان می خورد. احمد الچلبی رئیس کنگره ملی عراق یکی دو ماه پیش اعلام کرد که داعش با سیطره بر چاه های نفت اموال مورد نیاز خودش را تامین می کند، به طوری که از فروش نفت سوریه تا امروز 50 میلیون دلار درآمد کاسب بوده، البته این افراطی های سلفی آنقدر گشنه گدا هستند که با همه مال و منالشان اعلام کرده اند برای استقرار امارت شان تا قبل از ماه رمضان از غارت کاسه و بشقاب های مردم شهرها هم دست نمی کشند!

داعش چقدر نیرو و تجهیزات نظامی در اختیار دارد؟
جنگ با مسلسل های آمریکایی


کل نیروهای داعش در سوریه به زحمت به 7 هزار نفر می رسد و توی عراق هم از 3 هزار نفر تا 5 هزار نفر آمار داده اند. البته آمارهای غیررسمی از جمعیت 17 هزار نفری شان هم صحبت می کنند. با اینحال این جماعت جنایتکار با تجهیزات نظامی پیشرفته ای که در اختیار دارد، توانسته تا اینجای کار برای مدت کوتاهی هم که شده جلوی ارتش سوریه و عراق ایستادگی کند.

تا قبل از درگیری های اخیر دولت های عراق و سوریه می دانستند که داعش را کشورهای عربی حوزه خلیج فارس شیر می کنند و جلو می اندازند. به خصوص وقتی که عراقی ها پایگاه های آنها را در الانبار زدند و صدای عربستان درآمد اما مسئله کمک های مالی و نظامی عرب ها به داعش تازه زمانی برملا شد که آنها توی این درگیری های اخیر مجبور شدند بعضی از پایگاه های خودشان را ول کنند.

 

http://mj4.persianfun.info/img/93/4/Daesh/08.jpg
 


در بازرسی از پایگاه های نظامی داعش کلی سلاح جنگی به دست آمده که نشان کشورهای عربی از جمله امارات عربی متحده، قطر و عربستان را دارد، ضمن اینکه تجهیزات نظامی داعشی ها کلا ساخته و پرداخته آمریکایی هاست.

روزنامه گاردین اولین بار به این نکته اشاره کرده که چرا نیروهای داعش حتی لباس های فرم نظامی های آمریکا را به تن دارند. اینطور که گاردین می گوید آنها حتی مانند نظامی های آمریکایی مستقر در عراق تجهیزات نظامی مخصوص دید در شب دارند و امکاناتی که تازگی پنتاگون از آن رونمایی کرده. تفنگ های M16، مسلسل های M20 و آر پی جی های پیشرفته این روزها توی دست و بال داعشی ها زیاد پیدا می شود، ضمن اینکه آنها کلی تانک و ماشین های شاسی بلند با قابلیت حمل سلاح دارند که هنوز معلوم نیست از کجا به آنها رسیده اند. البته خیلی هایشان هم از توی غارت به چنگ آمده. مثلا توی همین حمله آخر به شمال عراق آنها بعد از گرفتن یک پایگاه نظامی در صلاح الدین 23 سلاح ضد هوایی به دست آوردند و کلی تفنگ و ماشین سنگین. 

در اشغال فرودگاه موصل هم هلی کوپترهای بلک هاوک و هواپیماهای باربری نصیبشان شد که قبل از رسیدن نیروهای عراق سوارشان شدند و از مهلکه فرار کرلدند. حالا کجا از این امکانات بخواهند استفاده کنند فقط خدا می داند!

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد