سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار وگزارشات سیاسی و اقتصادی و تحلیل

شماری از سیاستمداران و نمایندگان پارلمان عراق نسبت به نبود افرادی از شیعیان در میان خلبانان اعزامی به آمریکا برای آموزش اف 16 اعتراض کرده اند.به گزارش عصر ایران به نقل از سایت خبری وطن آمریکا، شماری از نمایندگان پارلمان عراق هم درخواست کرده اند تا آشکار نشدن ترکیب جمعیتی خلبان اعزامی به آمریکا، روند دریافت جنگنده های اف 16 از آمریکا نیز متوقف شود.معترضین گفته اند در میان 10 نفر خلبانی که قرار است برای آموزش هواپیماهای اف 16 به آمریکا اعزام شوند هیچ فرد شیعه ای وجود ندارد بلکه همگی آنها کرد و عرب سنی هستند.عراق قصد دارد تا سال 2015 میلادی 36 فروند جنگنده اف 16 از آمریکا خریداری کند. به همین منظور در نخستین مرحله 10 خلبان عراقی برای گذراندن دوره آموزش اف 16 به آمریکا اعزام خواهند شد. یک منبع در "ائتلاف ملی" بزرگترین فراکسیون شیعه در پارلمان عراق هم گفته است که فرماندهی نیروی هوایی مسئله سهمیه بندی در میان نیروهای اعزامی به آمریکا را رعایت نکرده است. کمیته امنیت و دفاع در پارلمان عراق هم از فرمانده کل نیروهای مسلح یعنی نوری مالکی نخست وزیر عراق خواسته است فهرست اسامی خلبان های عراقی اعزامی به آمریکا برای آموزش اف 16 را تحویل دهد تا ترکیب نژادی مذهبی آنها بررسی کند.یک منبع آگاه نیز گفته است فرماندهی نیروی هوایی عراق تایید کرده است وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) قبل از این درخواست کرده بود هیچ شیعه ای در میان خلبانان اعزامی به آمریکا برای آموزش اف 16 حضور نداشته باشند. منابع دیگر هم گفته اند که به احتمال زیاد، دلیل این موضوع، نگرانی آمریکا از انتقال اسرار این جنگنده ها به ایران است زیرا ایران دارای روابط قوی با احزاب و نیروهای سیاسی شیعه عراق است.احسان العوادی نماینده پارلمان و عضو ائتلاف "دولت قانون "به ریاست نوری مالکی نخست وزیر عراق هم از بروز اختلاف نظر میان گروه های سیاسی درباره ترکیب خلبانان اعزامی به آمریکا خبر داد.العوادی اضافه کرد: قبل از این توافق شده بود در سال جاری میلادی 10 فروند هواپیما از آمریکا دریافت شود و بقیه هواپیماها در سال های 2014 و 2015 دریافت شوند و 10 خلبان هم در مراکز ویژه در آمریکا، آموزش ببینند. اما همه این افراد که نام آنها برای اعزام ثبت شده است سنی مذهب و اکثریت آنها کرد هستند که این موضوع باعث نگرانی شده است.
فرمانده نیروی هوایی عراق از کردهای این کشور است.
در مقابل، محمود عثمان نماینده پارلمان از فراکسیون ائتلاف کردستان در مخالفت با سهمیه بندی نژادی مذهبی خلبانان اعزامی به آمریکا، گفت که چنین موضوعی، رفتاری زشت و نامتمدنانه است.وی افزود: انتخاب خلبانان برای آموزش در آمریکا اقدامی بسیار خطیر است زیرا به دلیل حساسیت و اهمیت این موضوع، تجربه و لیاقت ، مقیاس واقعی برای انتخاب خلبانان است.در حمله آمریکا و کشورهای هم پیمان به عراق در سال های 1991 و 2003، نیروی هوایی این کشور به طور کامل نابود شد.قبل از این عراق دارای یکی از قدرتمند ترین نیروهای هوایی منطقه بود.
مسؤولان ذوق زده وطنی بخوانند
 عصرایران ؛ علی قادری - در شرایطی که همه نگاه ها در خاورمیانه به تحولات سوریه متمرکز شده است، اولین کابینه مصر پس از انقلاب 25 ژانویه 2011 معرفی گردید و در برابر رئیس جمهور مرسی سوگند یاد کرد.
بررسی این کابینه که به ادعای نخست وزیر آن، هشام قندیل، "کابینه انقلاب" است از این جهت اهمیت دارد که این کابینه معادله اصلی قدرت را در صحنه سیاسی مصر را توصیف می کند، معادله ای که با تحلیل آن می توان به قضاوت دقیق تری نسبت به سرنوشت انقلاب مصر دست یافت. در آستانه اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری مصر، اخباری در برخی محافل عربی منتشر شد مبنی بر اینکه اخوان المسلمین و شورای نظام حاکم بر مصر با میانجیگیری وزارت امور خارجه امریکا به یک توافق جامعه درباره تقسیم قدرت دست یافته اند؛ توافقی که اخوان المسلمین را ملزم می کرد که در ازای معرفی محمد مرسی به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری، کنترل وزارت خانه های حساس دولت آینده را به شورای نظامی واگذار کند. 
عدم پذیرش این پیشنهاد از سوی اخوان به معنای ابطال برخی از صندوق های رای و معرفی احمد شفیق به عنوان کاندیدای پیروز بود. چه اینکه خودرو های گارد ریاست جمهوری چند ساعت قبل از اعلام رسمی نتایج در برابر اقامتگاه احمد شفیق در قاهره مستقر شده بودند که در صورت عدم پذیرش این توافق از سوی اخوان المسلمین، احمد شفیق را به عنوان رئیس جمهور به سمت کاخ ریاست جمهوری همراهی کنند. طبیعی بود که در آن زمان، اخوان المسلمین و شاخه سیاسی آن یعنی "حزب عدالت و آزادی" این اخبار را به شدت تکذیب کردند و اعلام نمودند که آنها بر سر سرنوشت انقلابی که به بهای "خون شهدا" به دست آمده است با کسی معامله نخواهند کرد!
در هر حال بررسی ترکیب کابینه هشام قندیل عکس ادعاهای اخوان المسلمین را ثابت می کند و نشان می دهد که آنها پیشنهاد آمریکایی ها را در تقسیم قدرت با شورای نظامی پذیرفته اند که نتیجه آن توافق، کابینه ای است که با نام کابینه انقلاب معرفی شده است!
به غیر از وزارت دفاع که ژنرال مشیر طنطاوی، رئیس شورای نظامی، برای بیستمین سال متوالی هدایت آن را بر عهده دارد، وزارت کشور نیز به یکی از معاونین سابق این وزارت خانه در دوره حسنی مبارک با نام سرتیپ احمد جمال الدین سپرده شده است. وزرای امور خارجه و اقتصاد نیز همان وزرایی هستند که در کابینه انتقالی منصوب شورای نظامی  حضور داشتند ، کابینه ای که رئیس آن، کمال جنزوری، اکنون به عنوان یکی از معاونین محمد مرسی عرفی شده است.بقیه وزار ترکیبی از استانداران دوره حسنی مبارک و برخی از اعضای اخوان المسلمین هستند که عمدتا مسئولیت وزارت خانه های غیر حساس را بر عهده گرفته اند.
نکته مهم دیگر عدم تغییر دستگاه اطلاعاتی و امنیتی مصر است که بدنه آن هیچ تفاوتی با دوران مبارک نکرده است و فقط ریاست آن از مدت ها پیش به ژنرال موافی(مسئول پرونده های مرتبط به اسراییل) واگذار شده بود. این ترکیب در دولت و دستگاه امنیتی مصر علاوه بر اینکه معامله اخوان المسلمین و ژنرال های شورای نظامی را به وضوح ثابت می کند، نشان می دهد که کنترل کامل سیاست گذاری های امنیتی و جهت گیری های بین المللی دولت آینده مصر در اختیار ژنرال های ارتش مصر قرار دارد، ژنرال هایی که ماهیت و ستون نظام سیاسی آنها هستند و نه دیگران. به عبارت دیگر کابینه جدید مصر، ترکیبی از ارتش ، اخوان المسلمین و برخی از بازماندگان وابسته به مبارک هستند که در قالب "کابینه انقلاب" معرفی شده اند!
ترکیب این کابینه نشان می دهد که در واقع هیچ انتقال قدرت جدیی در مصر صورت نگرفته است و کنترل سلطه سیاسی و حتی اقتصاد این کشور در اختیار ژنرال های شورای نظامی قرار دارد.از سوی دیگر حضور وابستگان حسنی مبارک در کابینه انقلاب نشان می دهد که نه تنها شعار اصلی انقلاب مصر یعنی "الشعب یرید اسقاط النظام" با شکست کامل مواجه شده است بلکه نام گذاری تحولات زمستان 2011 با عنوان "انقلاب" نیز با تردید روبرو است. کابینه جدید مصر ثابت می کند که آنچه در عمل در مصر رخ داده فقط یک "تغییر ویترین" بود. ویترینی که مانکنش از یک مد سکولار با عنوان حسنی مبارک به یک مد اسلامگرا با عنوان محمد مرسی تغییر شکل داده است.
و بالأخره اینکه کابینه انقلاب مصر و رئیس جمهور مرسی به امنیت اسراییل متعهد خواهند بود و اساس هیچ تهدیدی برای صهیونیست ها بوجود نخواهند آورد. جالب این جاست حتی گازی که در دوره حکومت انتقالی به اسراییل قطع شده بود ، شیرهای آن با آمدن محمد مرسی به کاخ ریاست جمهوری دوباره باز شد تا پس از انفجار پانزدهم خط لوله در صحرای سینا، این واقعیت برای مردم مصر روشن شود که اخوان المسلمین برای کسب کرسی ریاست با اسراییل نیز معامله می کند!
علی القاعده وزارت امور خارجه و مراکز تصمیم گیری در ایران باید به دقت تحولات مصر را در نظر داشته باشند. این تصور در برخی از این مراکز وطنی وجود دارد که مصر پس از مبارک و ایران می توان روابط رو به توسعه ای با یکدیگر داشته باشند که در پاسخ به اصحاب این رای باید گفت که تصورتان کاملا اشتباه است. ممکن است که مصر در شرایط کنونی علاقه ای به حضور در جدال میان ایران و عربستان نداشته باشد اما واقعیت این است که مصر مرسی و مصر مبارک هیچ تفاوت ماهوی با یکدیگر ندارند. حتی اگر این تحلیل در برخی از مسئولین وجود داشته باشد که باید به محمد مرسی و اخوان المسلمین فرصت داد که از شرایط حساس کنونی خارج شوند باید گفت که اخوان و مرسی ورقه ای برای معامله ندارند چرا که همه آنها را به ژنرال ها واگذار کرده اند. واقعیت این است که مرسی فقط یک ویترین است و اختیارتش کمی بیشتر از ملکه انگلیس است. ملکه ای که آمدن یا نیامدنش به تهران اهمیت چندانی نخواهد داشت.

گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا به اوباما: دسـتاوردهای شگفت انگیز ایران در برنامه اتمی + واکنش اسرائیل

هاآرتص نوشت: حال سند نهایی NIE شباهت چشمگیری با گزارش اسرائیل در همین زمینه دارد و تاکید می کند که ایران پیشرفت های غیر منتظره و حایز اهمیتی در برنامه هسته ای خود کسب کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مجموعه نهادهای اطلاعاتی آمریکا در روزهای گذشته تازه ترین ارزیابی خود را در مورد میزان پیشرفت برنامه هسته ای ایران به باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا ارائه کرده اند.به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ؛ هاآرتص مدعی شد: تازه ترین ارزیابی نهادهای اطلاعاتی آمریکا تاکید دارد که دسـتاوردهای ایران در برنامه اتمی اش، بسیار بیشتر از چیزی است که کارشناسان اطلاعاتی آمریکا گمان می کردند.ارزیابی جدید اطلاعاتی آمریکا به وخامت ارزیابی های نهادهای اطلاعاتی اسرائیل درباره برنامه هسته ای ایران نزدیک شده است.دیپلمات های غربی و مقامات اسرائیلی، که هاآرتص نام آنها را نبرده است، گفته اند که «ارزیابی اطلاعات ملی آمریکا در زمینه نگرانی واشنگتن از اقدام یک جانبه اسرائیل در حمله به تاسیسات هسته ای ایران به باراک اوباما ارائه شده است».ارزیابی اطلاعات ملی آمریکا، NIE، مهم ترین گزارش اطلاعاتی آن کشور محسوب می شود که در اختیار رییس جمهوری آمریکا قرار می گیرد.هاآرتص نوشت: حال سند نهایی NIE  شباهت چشمگیری با گزارش اسرائیل در همین زمینه دارد و تاکید می کند که ایران پیشرفت های غیر منتظره و حایز اهمیتی در برنامه هسته ای خود کسب کرده است.

واکنش اسرائیل

از سوی دیگر باراک وزیر دفاع اسرائیل روز پنجشنبه در مصاحبه با رادیوی اسرائیل تایید کرد که ارزیابی مهم ترین نهاد اطلاعاتی آمریکا وجود ماهیت نظامی در برنامه هسته ای ایران را تایید می کند.اهود باراک به رادیوی اسرائیل افزود که کشورش در مسائل مربوط به خود «تنها به خویش تکیه می کند».آقای باراک این را نیز گفت که «اگر من و نتانیاهو حمله را ضروری بدانیم، آن را به رای گیری کابینه خواهیم گذاشت».
 
 
 

پیشنهاد غافلگیرکننده روس‌ها درباره بحرین

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : منابع دیپلماتیک در سازمان ملل متحد می گویند که نماینده دائم روسیه در جلسه اخیر شورای امنیت پیشنهاد کرده است که بحران بحرین در دستور کار شورای امنیت قرار گیرد.به گزارش ایرنا؛ این پیشنهاد غافلگیرکننده که گمان می رود با مخالفت امریکا، انگلیس و فرانسه روبرو شده باشد به رئیس جلسه ارئه شده بود؛ اما در دستور جلسه روز سه شنبه شورای امنیت قرار نگرفت.منابع دیپلماتیک در سازمان ملل می گویند که نفس پیشنهاد روسیه درباره بحرین رویکرد تازه ای از جانب مسکو به طرح متوازن بحران های خاورمیانه در شورای امنیت به شمار می رود.به گفته این منابع سرکوب های بحرین می تواند به مناقشه تازه ای میان غرب و روسیه و چین در شورای امنیت تبدیل شود.در یک سال گذشته مسکو و پکن با سه عضو دایم دیگر شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه بر سر پرونده سوریه دچار اختلاف نظر جدی بوده اند.در حالیکه بیش از یک و سال و نیم از اعتراض سراسری مردم بحرین علیه رژیم ال خلیفه می گذرد، شورای امنیت سازمان ملل در این باره سکوت مطلق کرده و یک جلسه نیز به بررسی بحران آن کشور و سرکوب معترضان بحرین توسط رژیم آل خلیفه و عربستان اختصاص نداده است.این در حالیست که تاکنون با فشار آمریکا، انگلیس و فرانسه شورای امنیت بیش از صد جلسه درباره بحران سوریه برگزار کرده است که هدف از انها زمینه سازی برای دخالت نظامی در سوریه و سرنگون کردن حکومت بشار اسد بوده است.عدم توجه شورای امنیت سازمان ملل به مساله بحرین یا فلسطین و تمرکز طولانی بر بحران سوریه باعث انتقاد بسیاری درباره سیاست یک بام و دو هوای برخی اعضای دائم این شورا شده است.چندی پیش لی بائو دونگ نماینده دائم چین در سازمان ملل ضمن انتقاد شدید از تصمیمات و اقدامات یکجانبه و تبعیض آمیز برخی از اعضای شورای امنیت دربحران های جهانی، گفته بود نباید بین کشتار غیرنظامیان، درعراق، پاکستان، افغانستان، فلسطین، لبنان و سوریه تبعیض قائل شویم در غیر این صورت اعتبار و جایگاه شورای امنیت از میان خواهد رفت.وی گفته بود اگر شورای امنیت درخصوص رسیدگی به کشتار غیر نظامیان با عدالت و رعایت انصاف برخورد نکند، صلاحیت این شورا بشدت زیر سوال می رود.

 
سی ان ان ترک:
یک نماینده مجلس ترکیه در اظهاراتی اعلام کرد که آمبولانس های ترکیه در مناطق مرزی با سوریه ، به این کشور مهمات می برند و زخمی بر می گردانند.به گزارش عصر ایران به نقل از سی ان ان ترک ، " مولود دودو " نماینده " هاتای " از حزب مخالف جمهوریخواه خلق (CHP) در مجلس ترکیه به نقل از مردم منطقه هاتای و مرز نشینان این استان هم مرز با سوریه گفت که آمبولانس های ترکیه که برای انتقال مجروحان و زخمی های درگیری های داخلی سوریه به مناطق مرزی با سوریه اعزام می شوند به هنگام عزیمت به منطقه مهمات بار می کنند تا به دست مخالفان مسلح حکومت سوریه برسانند و به هنگام بازگشت مجروحان جنگ داخلی سوریه را به ترکیه منتقل می کنند.
این نماینده مجلس ترکیه که روز سه شنبه برای بازدید از مناطق مرزی با سوریه به حوزه انتخابیه خود رفته بود ، اعلام کرد که از دیدن صحنه های حمایت نظامی ترکیه از مخالفان مسلح حکومت سوریه در این منطقه در حیرت است.وی گفت: " مردم آنجا می گفتند که آمبولانس های ترکیه به سوریه مهمات می برند و در بازگشت زخمی می آورند. اگر این ادعا درست باشد واقعا دولت ترکیه عملی غیر قابل قبول انجام می دهد. "این نماینده مخالف در مجلس ترکیه گفت : مسئولیت این اقدامات غیر قابل قبول در مناطق مرزی مان با سوریه کاملا متوجه رجب طیب اردوغان است."این نماینده مجلس ترکیه با اشاره به اینکه کامیون های پر از مهمات با هماهنگی از بالا بدون بازدید از ایست بازرسی های مرزی ترکیه به سمت سوریه اعزام می شوند گفت که از بعضی خانه های روستایی در مرز با سوریه به عنوان قرار گاه نظامی برای پشتیبانی عملیات های نظامی مخالفان حکومت سوریه علیه ارتش این کشور ، استفاده می شود.
بسیاری از رسانه های غربی و رسانه های داخلی ترکیه در ماه های گذشته گزارش هایی مبنی بر حمایت نظامی ترکیه از مخالفان مسلح حکومت سوریه منتشر کرده اند اما دولت ترکیه تا کنون این گزارش ها را تکذیب کرده است.همچنین روز گذشته برای نخستین بار برخی رسانه های ترکیه تصاویری از 10 نظامی ترک را که در منطقه لاذقیه سوریه در صف مخالفان مسلح حکومت سوریه علیه ارتش این کشور می جنگند را منتشر کردند.رسانه های آمریکایی نیز گزارش دادند اخیرا 600 شبه نظامی از منطقه قفقاز برای جنگ با ارتش سوریه از طریق ترکیه وارد این کشور شده اند.دولت سوریه مدعی است بسیاری از افراد مسلح که در صف مخالفان حکومت در مقابل ارتش این کشور صف آرایی کرده اند از مزدوران کشورهای خارجی هستند که با هماهنگی کشورهایی چون عربستان ، قطر و ترکیه و با چراغ سبز همپیمانان غربی آنها از جمله آمریکا و انگلیس و نیز اسراییل از طریق مرزهای سوریه وارد این کشور می شوند و مورد حمایت مالی و تسلیحاتی این کشورها قرار می گیرند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد