سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک تحلیل سیاسی

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام:
پنج ماه از مرگ مشکوک فرزند محسن رضایی می گذرد و هنوز علت اصلی این ماجرا مشحص نشده است. محسن رضایی این ماجرا را یک ترور می داند و آن را به موساد نسبت می دهد و علت ان را انتقام جویی از فرمانده دوران دفاع مقدس می داند.
کد خبر: ۲۳۳۶۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۱:۵۸
دکتر محسن رضایی به عنوان یک فعال سیاسی در بسیاری از کنش های تاریخ پس از انقلاب ایران حضور فعال داشته است. در آخرین روزهای سال در گفتگویی به دوران جنگ، وضع اقتصادی، انتخابات و مرگ مشکوک فرزندش پرداخته است.

امسال برای رضایی سال پر فراز نشیبی بود که شاید بزرگترین و متاثرکننده ترین آنها مرگ مشکوک فرزند ارشدش در خارج از کشور بوده، این در کنار حضور جبهه وابسته به او  در انتخابات مجلس و پیش بینی های مهم  وی در سال 90 این سال را برای او سال ویژه ای کرده است.

دکتر رضایی در گفتگویی نوروزی با روزنامه جوان به سوالات مختلفی از دوران جنگ و سال های پس از آن، چهار ده سال حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تدوین سند چشم انداز، احتمال وقوع جنگ، تحولات سوریه و سرنوشت پرونده فرزندش سخن گفته است. و در پایان   وعده داده با انتشار خاطراتش در آینده نزدیک، پشت پرده بسیاری از اتفاقات و رخدادهای تاریخ جنگ و پس از جنگ را روشن کند.

جریان سوم رضایی

آغاز دوران اصلاحات همزمان با کناره گیری محسن رضایی از فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حضور در عرصه سیاست ایران بود. اتفاقی که برخی از آن به عنوان تلاش برای شکل گیری جریان سوم در دامان انقلاب یاد می کنند و شکل نگرفتن این رخداد را نشان شکست رضایی در جریان سازی می دانند. اما خود رضایی اقدام برای تحول فرهنگی و اقتصادی را دلیل اصلی خروج خود از سپاه می داند و می گوید: معتقد بودم که نباید از ابزار نظامی برای این ایده استفاده کرد و اولین مساله ای که طرح کردم نهضت فرهنگی بود و چندین هدف داشتم. اما در خصوص اینکه در جریان سازی موفق بوده یا خیر به میزان امکاناتی که در اختیار داشته خوب عمل کرده است. بی شک یکی از این امکانات در دست داشتن قدرت است. اکثر جریان های حاکم در کشور، چه دوم خرداد و چه سوم تیر پس از به قدرت رسیدن و در دست گرفتن اداره اصحاب رسانه توانستند گفتمان خود را در جامعه غالب کنند. 

رضایی می گوید: البته بنده چندان اعتقادی به جنبش سیاسی ندارم و قائل به تاثیر گذاری از طریق قدرت هستم.

رضایی: نقش زیادی در تدوین سیاست‌ها و چشم انداز‌ها داشته‌ام.

حضور چهارده ساله محسن رضایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام وی را به یکی از ارکان مهم و تاثیرگذار این نهاد مهم تصمیم ساز و مشورتی کشور بدل کرده است. شاید یکی از مهم ترین دستاورده های مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال های اخیر تدوین سند چشم انداز بیست ساله کشور بود. رضایی بیش از آنکه خود را در شکل دهی یک جریان سیاسی یا همان جریان سوم در سپهر سیاست کشور تاثیرگذار بداند به تاثیر خود در شکل دهی فضای سیاست گذاری کشور با تدوین سند چشم انداز اشاره می کند. 

"در مجموع در پاسخ به سوال شما که من تا چه حد در زمینه ایجاد یک جریان جدید موفق بودم، باید گفت که با توجه به امکاناتی که در اختیار من بود، موفقیت‌های بسیار خوبی را کسب کردم. ما در سیاست گذاری، چشم انداز آینده ایران را طراحی و در اختیار مقام معظم رهبری قرار دادیم و ایشان این چشم انداز را امضا فرمودند. امروز نیز شاهد هستیم که هر موضوعی در کشور مطرح می‌شود، همه می‌گویند باید در راستای سند چشم انداز 1404 باشد. خیلی ها در تدوین این سند دست داشتند ولی من برای اولین بار این موضوع را خدمت حضرت آقا طرح کردم و آقا هم فرمودند که این یکی از گمشده‌های است که باید در کشور دنبال شود و جای این گمشده در مجمع تشخیص است. سپس ایشان موضوع را به مجمع ابلاغ فرمودند. البته بنده نمی‌خواهم بگویم که همه سند چشم انداز را من طراحی کرده‌ام اما واقعیت این است که نقش زیادی در تدوین سیاست‌ها و چشم انداز‌ها داشته‌ام."

ترور احمد، انتقام موساد از من بود

در میانه آبان ماه امسال پسر ارشد محسن رضایی در دبی به طرز مشکوکی جان باخت. گرچه پلیس امارات درباره مرگ احمد رضایی چند گزارش متفاوت داد؛ اما پیگیری های خانواده رضایی بر سر این پرونده همچنان ادامه دارد. محسن رضایی چهار احتمال را برای جان باختن فرزندش مطرح می کند. اول از اینکه وی خود کشی کرده باشد. موضوع دوم ترور توسط منافقین بوده، احتمال سوم ترور توسط سازمان سیا و احتمال چهارم ترور توسط سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی، موساد بوده است. رضایی سه فرضیه اول را رد شده می داند و می گوید علائم و اسنادی وجود دارد که این ترور توسط موساد صورت گرفته و آمریکایی ها هم اطلاع داشتند. آنها اما منتظرند تا پرونده تحقیقات تکمیل شود. اما اینکه موساد از ترور احمد رضایی چه سودی می برد از نظر رضایی بیشتر به یک تسویه حساب با فرمانده جنگ ایران می ماند. 
"این کار را موساد برای انتقام گیری از من به خاطر دوران فرماندهیم در سپاه و اقداماتی که من در تشکیل حزب الله و حماس انجام داده ام، انجام داده است. در این خصوص اسنادی به دست ما رسیده اما هنوز به یقین کامل نرسیده ایم اما فرضیه انتقام گیری توسط موساد، فرضیه بسیار قویی است."

اقتصاد بیمار و پیش بینی رضایی

امسال سال نواسانات عجیب و غریب نرخ ارز بود. اتفاقی که اقتصاد کشور را در شش ماهه دوم سال به شدت تحت تاثیر قرار داد. محسن رضایی و جمعی از اقتصاد دانان کشور در خرداد ماه امسال این ماجرا را پیش بینی کرده بودند و طی نامه ای به رئیس جمهور هشدار داده بودند که در صورت نیندیشیدن تدبیری مناسب ممکن است اقتصاد در ماه های اتی دست خوش تحولاتی شود.

"در خصوص بازار ارز و دلار هم با تیمی از دوستان به این نتیجه رسیده ایم که در آن جلسه آقای دانش جعفری، آقای مجید قاسمی و تعداد دیگری از دوستان حضور داشتند که ما وضعیت تحریم ها و وضعیت ارزی کشور را تحلیل کردیم و به این نتیجه رسیدیم که به سوی یک تنگنای تجاری در حال حرکت هستیم. احتمالات ما هم برای دوره دی و بهمن بود که درست بود. متاسفانه مجریان پیش بینی خوبی نداشت و شاهد بودیم که مجلس و هم دولت غافلگیر شدند."

 پیش بینی که به وقوع پیوست. رضایی بزرگترین مشکل برسر راه اقتصاد کشور را غیر مردمی شدن آن می داند:

"به نظر من، سیاست‌های اصل 44 به تعبیر مقام معظم رهبری، یک انقلاب اقتصادی است و حرف اصلی آن هم این است که مردم به عرصه اقتصاد بیایند. چگونه ما توانستیم که دفاع از کشور را مردمی کنیم ولی در مردمی کردن اقتصاد موفق عمل نکرده‌ایم؟ دولت آقای احمدی نژاد در تدوین آئین نامه ها و تشکیل ستاد اصل 44 فعالیت زیادی کردند اخیرا گزارش خوبی از خصوصی سازی هم ارائه کردند ولی هنوز یک برنامه جامع در این زمینه از سوی مجلس و دولت وجود ندارد، ما نیازمند تحرک بیشتری در این حوزه هستیم. به عقیده من تمامی قوا باید در این زمینه فعالیت بیشتری کنند و مقابله با فسادهای اقتصادی نیز باید به موقع صورت گیرد."

احتمال وقوع جنگ و ماجرای سوریه

گرچه پیش بینی اقتصادی امسال رضایی جامه واقعیت پوشید اما یکی دیگر از پیش بینی های او در خصوص حوادث منطقه بود: 
"رویارویی کشور ما با غرب در حوزه اقتصاد است، بنابراین احتمال وقوع درگیری نظامی بسیار پائین است. اسرائیل مدتها است که به دنبال شناسایی محیط ایران برای حمله نظامی است اما عوامل بازدارنده ای که در کشور وجود دارد تا امروز اسرائیل را ناکام کرده است؛ اما چنین خواسته ای در میان سران رژیم صهیونیستی وجود دارد."

اما یکی از مسائل تعیین کننده در احتمال وقوع جنگ تعیین تکلیف ماجرای سوریه است. چنان که رضایی هم سوریه و حزب الله را خطوط قرمز ایران در منطقه می داند.

"به عقیده من ایران ابزار فراوانی برای دفاع از سوریه دارد. ایران بدون شک از سوریه حمایت خواهد کرد و خط قرمز ما در منطقه سوریه و حزب الله است و قطعا کوتاه نمی‌آئیم. البته لزومی هم ندارد که به جنگ کشیده شویم."

عملکرد مجمع و حاشیه های آن

چهارده سال از حضور رضایی در مجمع تشخیص مسلحت نظام می گذرد و هفته پیش این حضور با حکم رهبری به مدت پنج سال دیگر هم تمدید شد. رضایی عملکرد مجمع را در حل و فصل مشکلات و بن بست های نظام را فارغ از حواشی سیاسی ان مناسب و قابل توجه می داند. اما حواشی پر شمار مجمع در سال های اخیر خصوصا پس از 88 چیزی نیست که از دیدرس رضایی مخفی بماند. حواشی که یک سر آن احمدی نزاد و سر دیگر آن هاشمی رفسنجانی بود. تا جایی که احمدی نژاد نزدیک به دو سال و شش ماه است که در جلسات مجمع شرکت نمی کند. رضایی ریشه این حاشیه ها را در سال 84 و رقابت انتخاباتی هاشمی و احمدی نژاد می داند:

ریشه این موضوع به انتخابات سال 84 مربوط می‌شود و این موضوع ادامه پیدا کرد. من نمی‌خواهم یک طرفه قضاوت کنم و بگویم که تمامی این مسائل مربوط به دولت بوده بلکه افرادی هم در مجمع تشخیص در این ارتباط نقش داشتند.

جام زهر، آری یا نه!

یکی از اتهاماتی که در سال های اخیر محسن رضایی را نشانه گرفته است تاثیر او در پذیرش قطعنامه 598 از سوی امام است. اتفاقی که از سوی امام به نوشیدن جام زهر تعبیر شده است. محسن رضایی از بی اعتبار کردن نسل اول انقلاب در سال های اخیر دل پر خونی دارد. خاصه اینکه این اتفاقات پس از سال 88 شدت بیشتری گرفته است. اشاره مخالفان رضایی به نامه ای است که او در سال های پایانی جنگ خطاب به رهبر انقلاب نوشته و درخواست تجهیزات زیادی برای ادامه پنج ساله جنگ کرده و از آنجایی که امکان تعمین این تجهیزات در سال های جنگ برای ایران وحود نداشته حضرت امام مجبور به پذیرش قطعنامه و نوشیدن جام زهر شده است. رضایی کسانی را که مدعی این ماجرا هستند را بی اطلاع از اوضاع احوال جنگ می داند:

کسانی که این حرف را می‌زنند، یا جهل دارند و جنگ را نمی‌فهمند. مثلا به خودشان اجازه نمی‌دهند که یک کار پژوهشی درباره جنگ انجام دهند و هیچ کدام از آنها نامه مرا نخوانده اند نامه های قبلی را هم نمی دانند البته برخی هم به خاطر قدرت طلبی این ادعاها را مطرح می‌کنند. کاسبان سیاسی هستند که از طریق تخریب انقلاب و امام به کسب قدرت سیاسی می پردازند. اگر این حرف را ضد انقلاب بزند ما آن را طبیعی می‌دانیم چراکه ضد انقلاب همیشه به دنبال تضعیف ارکان نظام از جمله امام بوده است. واقعیت این است که امام تصمیم گرفت و چیزی به ایشان تحمیل نشد.

رضایی معتقد است امام در دوران قدرت ایران جنگ قطعنامه را پذیرفت و این حرف که امام تحت فشار او و سایرین مجبور به پذیزش قطع نامه شده است یا ناشی از جهل آنهاست و یا غرض و مرض سیاسی پشت آن پنهان است:

من همیشه به اینها پاسخ داده‌ام. امام زمانی که قطعنامه را پذیرفت، جنگ به اتمام نرسید. قطعنامه 598 در تیر ماه پذیرفته شد و آتش بس در اواخر مرداد ماه اجرایی شد. در این میان چندین عملیات صورت گرفته و امام در اوج قدرت ما، مانع از ورودمان به عراق شد. پس چه طور می‌توانیم این موضوع را به جام زهر تعبیر کنیم؟ جالب است که امام در شهریور ماه همان سال فرمودند که من لحظه‌ای در این جنگ پشیمان و نادم نیستم. بنابراین مشخص است که عده‌ای فقط یک سویه به سخنان امام نگاه می‌کنند و توجهی به دیگر سخنان ایشان ندارند یعنی به ناسخ و منسوخ بودن توجهی ندارند. منسوخ ها را قبول می کنند ولی ناسخ ها را نفی می کنند.

کتاب خاطرات محسن رضایی

در این سالها بسیاری از بزرگان و نسل اولی های انقلاب اقدام به انتشار خاطرات خود کرده اند. اتفاقی که در این سال ها منجر به روشن شدن بسیاری از زوایا و خفایای تاریخ انقلاب ایران و سال های پس از ان شده است. بی شک خاطرات محسن رضایی که هشت سال پر فراز و نشیب را در دوران دفاع مقدس به عنوان فرمانده جنگ پشت سر گذاشته است گنجینه ای غنی از خاطرات و روشن کننده بسیاری از ابهامات این سال هاست. رضایی در خصوص انتشار کتاب خاطراتش می گوید:

من دو دلیل برای عدم انتشار خاطراتم دارم. اول از همه معتقد بودم که خاطرات من باید جزو آخرین خاطراتی باشد که منتشر ‌شود و اگر پس از مرگ من باشد، بهتر است. در عین حال من به اندازه کافی یادداشت و صحبت از دوران جنگ دارم و نوارهای ضبط شده بسیاری هم اکنون در مرکز اسناد سپاه و اسناد شخصی من وجود دارد که پس از مرگم هم می‌تواند تبدیل به خاطرات شود. البته پس از اینکه دیدم سال ها گذشت و هنوز خداوند متعال شهادت را نصیب من نمی‌کند و البته شاهد تحریف‌هایی در دفاع مقدس هم بودم که بسیار ناراحت کننده است. به همین خاطر تصمیم گرفتم تا خاطرات خود را تدوین و به صورت کتاب منتشر کنم.

انتخابات ریاست جمهوری یازدهم

محسن رضایی یک بار در سال 84 نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد که پس در شب انتخابات از کاندیداتوری انصراف داد. پهار سال بعد اما در انتخابات معروف سال 88 به عنوان یک نامزد مستقل در انتخابات شرکت کرد. غیر از این ایشان یک بار هم برای انتخابات مجلس ششم نام نویسی کرده بود. اکنون این پرسش وجود دارد که آیا رضایی برنامه ای برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم دارد؟

بنده هنوز برنامه ای برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ندارم. در خصوص مجلس هم، دوستانی هستند که بتوانند در مجلس حضور پیدا کنند و این موضوع کفایت می کند. من بیشتر ترجیح دادم که دوستانم را تشویق کنم که بروند و در انتخابات مجلس شرکت کنند و از جبهه ایستادگی حمایت می کنم.

رضایی و احمدی نژاد

گرچه رضایی و احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری دهم رقیب بودند؛ ولی رضایی از روابط خوب میان خود و رئیس جمهور سخن می گوید:

من هر کمکی از دستم بر بیاید به آقای احمدی نژاد و دولت انجام خواهم داد با دولت های دیگر هم همینطور بوده است، کمک به دولت کمک به مردم است. البته من با جریانات انحرافی از سال 1350 تا کنون مبارزه کرده ام. ایشان از من نظر خواسته و من هم نظر و پیشنهاد خود را به آقای احمدی نژاد می دهم. ایشان هم به بعضی عمل کرده اند و به بعضی های دیگر هم عمل نکرده اند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد